Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » El akarja szeretni tőlem a...

El akarja szeretni tőlem a kisfiamat?

Figyelt kérdés

Van egy 16 hós kisfiam, és jelenleg 21 hetes kismama vagyok, veszélyeztetett terhes. Nem emelhetek, sokat kell(ene) pihennem. Szüleimmel egy házban, de külön szinten lakunk. Akire segítség terén számíthatok, az az anyukám.

Mostanában egyre jobban úgy érzem, hogy el akarja szeretni tőlem a kisfiam. A segítsége már átcsap valami másba, nemis tudom minek nevezzem. Kisfiamat folyton magához ölelgeti, puszilgatja, felveszi minden nyavajáért, ott lohol a nyomában, ő akarja etetni, lent az udvaron ő akarja fogni a kezét, ha megy a lejtőn lefelé, stb, stb... Már kezd idegesíteni. Ha feljön hozzánk, amikor kajaidő van, be nem áll a szája. Engem meg rettentő mód idegesít, hogy nem tudom a gyereket nyugodtan, csendben megetetni, mert folyton ott cicereg neki kaja közben. Ha végzett az evéssel, az ölembe szokott belemászni, és onnan le a földre. De anyu mindig ki akarja kapkodni a székből, hogy arra, őfele másszon. Ha lépcsőzünk, mindig odapattan, hogy a gyerek az ő kezét fogja meg... Jójó, hogy segíteni akar, de néha már túlzásba viszi. Nem tudom hogy mondhatnám meg neki, hogy kicsit "lassítson", hogy ne bántsam meg vele.

Én nem vagyok az a típus, aki folyton a gyerek nyakában lóg, lesi minden mozzanatát. Teszem a dolgom, a gyerkőc meg elmászkál, eljátszik addig. Anyu meg folyton lohol utána, ölelgeti, folyamatosan lesi minden mozzanatát, nem hagyja fél pillanatra sem egyedül. Jó, óvónő, gondolom ez is közrejátszik, de komolyan már néha nagyon zavar a viselkedése:(

Szeretem, imádom, de zavar néha, ahogy viselkedik és nemtudom hogy adjam a tudtára úgy, hogy ne bántsam meg vele:(

Elvégre ő "csak" a nagymama, akinek nem úgy kéne viselkednie mint egy anyának. Vagy én tudom rosszul...

A másik, hogy bízni nem nagyon bízok már benne... Volt,amikor hétvégente elvitte sétálni. Amikor megtudtam, hogy a gyereket kivitték a Balaton közepére a tudtomon kívül, minden bajom lett. És ezt is csak napokkal később mondták el... Utána nemsokkal felajánlotta, hgoy elviszi sétálni, én meg pihenjek. Csak azt kértem tőle, hogy egy helyre ne vigye el! Megígérte, hogy nem viszi oda... Mikor rátelefonáltam, hogy ideje hazajönni enni, akkor derült ki, hogy igenis odavitte ahova nem kellett volna...

Hiába mondja, hogy a gyerek jólérezte magát, blabla, nem hiszem hogy ezt kéne csinálnia. Mostmár odáig jutottunk, hogy fel sem ajánlja a sétát, mondjuk nemis engedném neki... Én vagyok az anyja, jogom van tudni, hol a gyerekem...

Mit tehetnék??? Úgy érzem kihasználja a jelenlegi helyzetem, és magához akarja édesgetni a kisfiamat.

2009. júl. 14. 23:18
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Az utolsó 5 válaszolónak nagyon szépen köszönöm a sorokat:)

Igyekszem majd lassacskán figyelmeztetni anyut, talán nem sértődik meg...

De ma megint nyaggatott, hogy ő és apu azt találták ki, hogy esténként menjünk ki a Balaton közepére egy kishajóval, hogy ők tudjanak fürdeni, a gyerek meg a hajóban fürödjön. Könyörgöm, egy most 16 hós úszni nem tudó gyerek ne menjen a víz közepére, mert bármi történhet! Már én is csúsztam meg a hajón, holott óvatos voltam. Hiába mondtam ma is, hogy még nem akarjuk hajóztatni, még korai, egyszerűen nem akarja megérteni:(

Az én gyerekkorom... hát csak arra emlékszem, hogy rengeteget voltam egyedül, mert nekik a hajókázás fontosabb volt, inkább ott voltak, én meg otthon. Ez a mai napig így van, és nem szeretném, hogy az én gyerekem így nőjjön föl. Mi inkább levisszük a strandra a férjemmel, ahol van sekély gyerekeknek való víz... Oda még térdig én is bemegyek. Hajóról a mélyvízbe viszont nem, mert nem fürödhetek. Amúgy meg évek óta tengeribeteg is vagyok, ki se mennék velük, és azt meg nem akarom, hogy ne lássam, mit csinálnak a gyerekkel a nyílt vizen...

2009. júl. 15. 13:15
 12/14 anonim ***** válasza:

Az lehet hogy egy kicsit érzekenyebben reagál mert kismama, de a hátamon feláll a szőr amikor helyettem nevelik a gyerekemet.

Ez nem kisajátitás, hanem az én gyerekem, én szeretném nevelni és én szeretném megmutatni neki a világot. Hiszen akartam ezt a gyereket. A nagyszülők, (tisztelet a kivételnek és nagyon sok kivétel van!) akik keveset voltak a gyerekeikkel az unokáin szeretné bepótolni amit ő kihagyott. Persze vannak dolgok amit csak a nagypapától, nagymamától lehet megtanulni és kell is hogy legyenek ilyen dolgok. De az anyukának és a babaának is meg kell tanulni hogyan kell együtt élni, és szerintem nem szerencsés ha ebbe bárki beleszól. Ez egy család a nagyszülők meg egy másik.

Nekem az a segitség, ha megkérem akkor amikor szükségem van rá. Természetesen nem kell elzárni a nagyszülőktől, rokonoktól. De azthiszem aki érti az egészet annak nem kell erről magyarázkodni.

Szóval hajrá, csak határozottan, de kedvesen, arra ne számits hogy jól fog esni neki, de idővel biztos belátja majd. Ha megsértődik kedvesen kérdezd meg ő mit tett volna a helyedben amikor te kicsi voltál. Szerintem biztos elgondolkodik majd.

2009. júl. 15. 15:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Hát én nem engedném a Balcsi közepére! Én megértelek! Ha vmi baj van, mikor ér oda a segítség!? Ők biztosan tapasztaltak a víz terén, de egy 16 hóssal!? Én még a strandra is úgy merem kiengedni a gyerekmedencébe, hogy a férjemnek elmondtam az aggályaimat és ő győzött meg. Bár én lehet túl aggódós vagyok, de nekem kell a lelkiismeretemmel elszámolni. Nekem így látatlanban összeugrik a gyomrom. Azért jó a nagyszülői segítség, de szabj határokat.
2009. júl. 15. 15:43
 14/14 anonim ***** válasza:
Helló legelső vagyok! Nem akartalak lehúzni! Bocsánat! Nem gondoltam hogy így megharagszol. Nem vagyok egy roszindulatu ember. Sok szerencsét neked az életben, és ne haragudj ha megbántottalak.
2009. júl. 19. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!