A második babámmal vagyok 7 hetes terhes. A kisfiamat pedig rajongásig imádom! Mi lesz, ha jön a másik pici, fogom tudni ennyire szeretni?
Szia!
Én úgy látom körülöttem, hogy azoknak nem viselte nagyon meg a nagyobb babát a kistesó érkezése, aki bevonja a pici gondozásába a tesót. Persze rá még nem bízhatod, de amikor a babával foglalkozol akkor is elmondhatod, magyarázhatod neki a dolgokat. Így részese mindennnek, és nem kirekesztett. Sok sikert és boldogságot!
Vond be a nagyobbat a pici gondozásába játékosan és akkor talán azt hiszi, hogy ketten játszotok. Aztán ahogyan múlik az idő a kicsi is egyre jobban nyitott lesz akkor már nem hiszem, hogy gond lesz.
Sok sikert!
Szia! A fiam és a lányom között 19 hónap a korkülönbség, amikor a kórházba a fiam bejött Apával, akkor ő nem akart megismerni, ez nagyon fájt és így utólag nem volt igazán jó ötlet őt behozni. Otthon aztán egy hét múlva már nem is volt semmi baj sem, mintha rájött volna, hogy így is mennek a dolgog, hasonlóan, mint eddig. Amikor a kislányomat szoptattam, akkor a fiamnak mesét, verset olvastam. A pici eleinte úgyis sokat alszik és lesz ídőd a nagyobbal foglalkozni. Aztán amikor már nő a pici is, addigra már megszokja az új helyzetet a nagyobb is. Nekem egyátalán nem volt segítségem és mégsem "diliztem" be és szépen elvoltam mind a két gyerköccel.
Ma már a fiam 5 éves, a lányom elmúlt 3 és 15 hetes terhes vagyok és szülés után most sem lesz segítségem.
Szerintem a kicsi korkülönbség szerencsésebb, mert a gyerekek jobban elfogadják az új helyzetet. Bár azt hallottam, hogy így 3-5 éves kor körül, ha kistesó érkezik, akkor ők kicsit nehezebben veszik, bár ennyi ídősen a gyerekek imádják a náluk kissebbeket!
A legjobbakat! Ne aggódj, minden rendben lesz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!