Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csinálhatok-e azzal rosszat,...

Csinálhatok-e azzal rosszat, ha korán elkezdem ráültetgetni a bilire a kisfiamat? Kb mennyi idös kortól érdemes elkezdeni?

Figyelt kérdés
2011. okt. 7. 09:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem, csak nincs értelme. Azt mondják, hogy legkorábban 1.5 évesen lehet elkezdeni a próbálkozást.
2011. okt. 7. 09:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

de igen, csinálsz, ugyanis kényszerhelyzetet teremtesz amit nem tud megoldani és ez csalódással jár emiatt szorongani fog. ne tedd! A szobatisztasághoz 3 dolog kell:

1. az izmok kellő érettsége (ezt nem tudod sürgetni)

2. az idegrendszer kellő érettsége (ezt sem tudod sürgetni)

3. a MEGFELELŐ időpontban kellő kitartás.

Az én nagy lányom 2 év 3 hónaposan lett szobatiszta, a kicsi pedig már 21 hónapos és 2 hete éjszaka sem kell neki pelus, de a családban van olyan, aki 4,5 éves és még éjszaka pelusban alszik. Nincs egységes időpont, gyermeke válogatja, de erőltetni nem szabad és 5 éves korig ki kell alakulni a teljes szobatisztsaágnak.

2011. okt. 7. 09:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Anyósom szerint a fia egy évesen már az volt. Szerintetek? Biztos, hogy jól emlékszik?...
2011. okt. 7. 09:44
 4/6 anonim ***** válasza:

A szomszédunkban mind a három gyerek másfél évesen szobatiszta volt, kényszer nélkül, de ez nagyon kirívó eset. leveheted róla a pelust, de csak úgy ráültetni a bilire hülyeség.Attól még, hogy pont elkapod vagy ül rajta egy órát és belepisil még nem szobatiszta...

Testileg-lelkileg meg kell rá érnie a gyereknek. Az én lányom majdnem 3 éves volt mire szobatiszta lett és túléltük:-) éjszakára is azonnal az lett, a majdnem négy éves unokatesója még éjszaka pelenkás. az éjszakai szobatisztaság nagyjából 5 éves kor kröl kell, hogy kialakuljon. A nappali meg 3.

Erőltetni felesleges mert csak stresszeled a gyereket meg magadat is!

2011. okt. 7. 11:33
 5/6 anonim ***** válasza:
57%

Szia.En sejtem mire is gondoltal pontosan.1 eves mult a lanyom,par honapon belul veszunk neki bilit.Furdes/pelenkacsere elott el fogunk menni egyutt a wcre,o raul a kis bilire amig en "vegzek".Ha kerul bele valami kerul, ha nem akkor nem(ha kerul is az is baleset,nem tudatos tudom).

Igen attol hogy neha balesetbol "belecsinal" majd a bilibe nem lesz szobatiszta de latja hogy mire valo a bili.Nem 3evesen kezd el vele ismerkedni hanem hamarabb!

Nem akarom hogy azonnal szobatiszta legyen csak ismerkedjen a bilivel,ennyi.

/Nem fogom odakotozni vagy valami.........:)/

2011. okt. 7. 12:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Állítólag én másfél évesen szobatiszta voltam, nem tudom mennyire számít, hogy 3. gyerek vagyok.

A fiamat 1,5 éves korában ültettem először bilibe, véletlen belekakilt, meg bele is pisilt, de nem foglalkoztatta a téma. Ekkor tél volt javában.

Jött a tavasz és levettem a pelust róla, kb 21-23 hónaposan.

2011. okt. 7. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!