Bölcsis anyukák, hogy is van ez? Hogy lehet bölcsibe íratni a kisfiamat?
Először kell egy munkahely? És onnan igazolás? De akkor mikor tudom beszoktatni?
Csak latolgatom a jövőnket, ha nem vennének vissza, akkor mi és hogy lesz.
Nálunk beíratáskor nem kérték, de a beszoktatás első napján vinni kellett a munkáltatói igazolást.
Nekem nem volt, épp állást kerestem. Ismerős adott papírt, hogy majd felvesz x időponttól. Erre azt mondták, hogy oké, de kérik majd az igazi munkáltatói igazolást is, nem csak egy cetlit, hogy majd felvesznek. Szerencsére addigra találtam állást, így csak annyit mondtam hogy jobb ajánlatot kaptam, mégis inkább ide szerződtem.
Hajaj, általában szeptemberben feltöltik a helyeket, hiába lesz munkáltatóid februárban, ha a közeli bölcsik tömve lesznek.
Persze más fórumokon meg megy a téma, hogy "anyák húzzatok vissza dolgozni", meg mennek a megjegyzések, hogy ne lebzseljen otthon anyuka 3 évig, csak épp arról nincs szó, hogy anyuka hol dolgozzon és addig a gyereket a portán vagy a ruhatárba akassza egy fogasra.
Még ha nem is vesznek vissza, a szabadságodat ki kell adnia, és az alatt még él a munkaviszonyod, igazolást is kérhetsz.
Viszont ha szeptemberben akartok kezdeni, szerintem kicsit korábban kellett volna a bölcsiben érdeklődni (nem tudom, hogy ezt megtetted-e). A fiammal 9 hónapos korában voltam bent először a bölcsibe, már akkor csak két hely volt a két évvel későbbi időszakra. Ez persze nem hivatalos beiratás, csak várólista-szerűség, de csak így lett helye két éves korára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!