Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? A...

Mit tennétek a helyemben? A párom szerint menjek vissza dolgozni és adjam bölcsibe a 16 hónapos kisfiamat.

Figyelt kérdés

Az a gond, hogy albérletben lakunk és nem tudunk megélni a bevételeinkből.

Ő 80 e ft-ot keres, én mindennel együtt: 108 e ft-ot kapok.

Azt mondja, hogy nem tud mit csinálni, nem tud több pénzt hazahozni, nem fog olyan munkahelyen dolgozni, ami fizikai munka, máshova pedig szerinte nem veszik fel.

Felsőfokú végzettségű, 5. éves egyetemista, de nem kell már órákra bejárnia, tanulnia vizsgaidőszakban kell.

32 éves.

Szerintetek én menjek vissza dolgozni, hogy ne haljunk éhen vagy mit csináljak?

Azt hittem, hogy felelősségteljesebb, mert tudja, hogy van egy babánk.

Tudja, hogy én nagyon szeretnék a gyermekünkkel itthon lenni, mert ezek pótolhatatlan évek a számomra.

Ő nap, mint nap hajtogatja a bölcsit.

A munkahelyem oda-vissza utazása 3 óra, ha csak fél állásba mennék vissza, akkor nem kapnék ennyi pénzt sem, mint most, ha teljes állásban, akkor 7kor indulhatnék és este 7-re érnék haza. És cca. 30 e ft-al kapnék többet, mint most.

Mi a véleményetek?????

2010. ápr. 26. 21:41
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
87%
Visszamennék dolgozni. Nem a párom miatt, hanem önmagam és a kicsi miatt. Ő meg küdjön meg azzal, hogy nem képes eltartania a családját. Én is szerettem volna itthonmaradni a lányom három éves koráig, ehhez képest alig fújtuk el a gyertyát az első szülinapi tortáján, mentem, és beírattam a bölcsibe. Édesapa úgy gondolta ugyanis, hogy mégsem szeretne családot, meg gyereket nevelni..
2010. ápr. 26. 21:50
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Így is többet keresel nála, nekem ez nagyon furi, h hogy kérhet ilyet, annak a gyereknek szüksége van erre az időszakra és 30 ezer semmit nem ér, annyit ő is meg tud keresni pluszban simán, költöztetés, v akármi, ha visszamennék apunak lapát lenne, meg nem tudom felétek hogy van,de a bölcsibe bekerülni is idő, nem egy csettintés.....apunak két pofon, h tudja mi a dolga
2010. ápr. 26. 21:56
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

"nem fog olyan helyen dolgozni ami fizikai munka"...

jah,hogy büdös dolgozni?

30 ezerrel kapnál többet? ő azt pár délután/hétvégén összeszedné maszekolással...nomális apa nem kérné hogy a kicsit bölcsibe ha ő is megtudja oldani azt a 30ezret...

2010. ápr. 26. 21:59
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Én meg nem mennék vissza. Így, hogy otthon vagy, több pénzt adsz bele a háztartásba, mint ő, vagyis nyilván nem neked kellene váltanod. Egy 16 hónapos gyereknek még szüksége van az anyjára, ha reggel 7-este 7-ig nem vagy otthon, és ő pl. 10 órát alszik, akkor 2 órát töltenél vele naponta? Szerintem ehhez ő még kicsi. 30 ezer forintért nem éri meg, hogy kimaradj a gyerek életéből. A párod hozzáállásával kapcsolatban meg annyit, hogy lehetetlen nincs, csak tehetetlen ember. VAlószínűleg túl kényelmes lenne váltani, elég gáz, hogy a felsőfokú végzettségével kielégíti, hogy szinte minimálbérért dolgozik. Ha szétnézne, lenne lehetősége. Miért neked kellene kimaradnod 30 ezerért a gyerek életéből?
2010. ápr. 26. 22:00
 5/22 A kérdező kommentje:

Elcsalt anyutól albérletbe, ígérte, hogy mindent megtesz értünk, csak jöjjünk. Erre most 5 hónappal később ezt kapom, hogy menjek én dolgozni.

Azt mondta, hogy "ígértem? igen? a kormány is sokmindent ígért, és akkor mi van?"

Anyuhoz sem akarnék visszamenni lakni-anyu nem szereti a gyermekeket, "öreg már a nagymamasághoz".

Oké, hogy szakítsak a párommal, de hogyan tovább?????

Egyedül a fiammal az albérlet ugye kizárt.

Visszamenni anyuhoz nem akarok. Ilyenkor ti mit tennétek????

Megalkudtok, hogy éheztek? És semmit sem tudtok venni, fejlődésről nem is beszélve?

Annyira csalódott vagyok.

2010. ápr. 26. 22:02
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg neki, hogy tegyen ő valamit, mert egyenlőre te hozod a több pénzt. Apám, komolyan mondom, a pasid egy lusta disznó, meg sem érdemel benneteket. És szánalmas a mentegetőzése is. Beszélj anyuddal, mégiscsak ti vagytok a családja, vészhelyzetben nem fog elküldeni. Ne menj vissza örökre anyudhoz, csak amíg kitalálod hogyan tovább. A pasidnak sem ártana némi magába szállás. Ne engedj neki, a gyerek nem ezt érdemli, anyából több kell, mint 2 óra! És ha a párod nem figyel rá? Csak mert a munka is büdös neki.

Hagyd ott, igényelj szociális támogatást, nézz utána miket kaphatsz, és a párod meg fizetni fogja a 86 ezer egy harmadát gyerektartásnak, abból már meg tudtok élni! Keress kis albérletet, olcsó rezsivel, menni fog. És lehet a párod is észhez tér.

De maradj a kicsivel, szüksége van rád!

2010. ápr. 26. 22:11
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát alapesetben azt mondanám, hogy ha kell a pénz, persze, menj vissza dolgozni. Na de ahogy mondja, ilyen hozzáállással!! Keressen ő valami jobbat! Vagy egyszerűen felejtsd el, és tény belátásod szerint, milyen férfi az, aki ennyir "gondoskodik" a családjáról? Igy még annak a lehetőségét is kihagyod, hogy valakivel jobb életetek legyen :(
2010. ápr. 26. 22:15
 8/22 A kérdező kommentje:

Minden hónapban a nagymamájától(80éves) lejmol pénzt, azt mondja, hogy nemmindegy, hogy honnan van?

Még azt is mondta, hogy mostmár csakazért sem keres állást, mert megalázom, lesenkizem és őt ne alázza meg senki.

Rendben, igaza van, de már kétségbeesésemben nem tudok mit mondani, csak azt, hogy egy léhűtő senki.

Jaj, lányok, annyira nem ezt vártam a "családtól".

Ha anyuhoz visszaköltöznék, akkor nap, mint nap hallgathatnám, hogy "megmondtam, ugye?" szöveget.

Így 34 évesen már külön családra vágynék, felelősségteljes FÉRFIval.

Miért azt várja folyamatosan, hogy más teremtse elő neki a pénzt? Miért nem akar dolgozni? Éjjel-nappal a neten játszik, amikor itthon van.

A fiúnk is fárasztja. Inkább virtuálisan kapál valami kapálós játékon. Vicc, komolyan.

2010. ápr. 26. 22:25
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
azért nézz utána annak a bölcsinek... nem tudom, hol laktok, de itt ahol mi lakunk már akkor beíratják bölcsibe a gyerekeket, amikor megszületnek, mert kevés a hely. így marad a családi napközi, ami 28-32 ezer körül van, vagy még több! A gyereknek szerintem nem árt, mert ennyi idősen már igénylik egymás társaságát, de ha te úgy érzed, nem akarsz még elszakadni tőle, akkor ne csináld. megutálod a munkát is a párodat is. ő a férfi, tartsa el ő a családot! sok férfi azt hiszi, hogy otthon lenni milyen egyszerű... hagyd rá a gyereket meg a háztartást egy egész napra, majd rájön...
2010. ápr. 26. 22:26
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
hát én anyuhoz fogok visszamenni, nem tehetek mást, albérletre nincs pénzem, az ígérgetés szintén megvolt, azért szeptemberig még kihúzom, de akkor már 2 éves lesz a fiam.....nem tudok jó tanácsot adni, csak szerintem nem a te dolgod lenne a hiányzó összeget pótolni, szinte dupla annyit keresnél a pasid meg csak a száját tépi......fel a fejjel!!!
2010. ápr. 26. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!