Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? A...

Mit tennétek a helyemben? A párom szerint menjek vissza dolgozni és adjam bölcsibe a 16 hónapos kisfiamat.

Figyelt kérdés

Az a gond, hogy albérletben lakunk és nem tudunk megélni a bevételeinkből.

Ő 80 e ft-ot keres, én mindennel együtt: 108 e ft-ot kapok.

Azt mondja, hogy nem tud mit csinálni, nem tud több pénzt hazahozni, nem fog olyan munkahelyen dolgozni, ami fizikai munka, máshova pedig szerinte nem veszik fel.

Felsőfokú végzettségű, 5. éves egyetemista, de nem kell már órákra bejárnia, tanulnia vizsgaidőszakban kell.

32 éves.

Szerintetek én menjek vissza dolgozni, hogy ne haljunk éhen vagy mit csináljak?

Azt hittem, hogy felelősségteljesebb, mert tudja, hogy van egy babánk.

Tudja, hogy én nagyon szeretnék a gyermekünkkel itthon lenni, mert ezek pótolhatatlan évek a számomra.

Ő nap, mint nap hajtogatja a bölcsit.

A munkahelyem oda-vissza utazása 3 óra, ha csak fél állásba mennék vissza, akkor nem kapnék ennyi pénzt sem, mint most, ha teljes állásban, akkor 7kor indulhatnék és este 7-re érnék haza. És cca. 30 e ft-al kapnék többet, mint most.

Mi a véleményetek?????

2010. ápr. 26. 21:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok, persze a gyereknek nem jó egész nap a bölcsiben, max 4-5 órát... egyébként meg bátorság, ha elhatározod, hogy szakítasz vele, menni fog egyedül is, kívánom, hogy találj valami normális pasit! :)
2010. ápr. 26. 22:31
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak arra szeretnék reagálni, hogy azért ha egyedül maradnál, nem hiszem, hogy 108 ezer forintból nem lehet megélni. Én is ennyiből éltem a kisfiammal kettesben (kicsit még kevesebből) amíg GYED-en voltam, és albérletben laktunk. Ez nem olyan nagyon kevés szerintem két emberre. Mondjuk nem tudom, hol laktok, de nálunk másfél szobás lakások kb. 30 ezer körül vannak, rezsi szintén ennyi szokott lenni.
2010. ápr. 26. 22:31
 13/22 A kérdező kommentje:

Azért nem vigyáz a fiamra, mert én kapok érte fizetést és nem ő.

Tegyük fel, ha kihúzzuk 2 éves koráig, és akkor megyek vissza dolgozni, akkor is bennem lesz a tüske, hogy milyen pasi ő. Nem tett meg mindent értünk.

Attól félek, hogy nem lesz túl jó vége így.

Én végsőkig kitartottam eddig mellette, de ilyen hozzáállással?

2010. ápr. 26. 22:32
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
pár hónap anyu, aztán szerintem a fizudból jöhet egy olcsó albérlet....anyu is mondogatja, h nem így kellett volna, na dehát tényleg egy hülye voltam azt ennyi, ez a pasi nem neked való botrány amiket írsz róla kb neki kéne a bölcsibe iratkoznia.....ja és jól mondod, elhiszem h nem ezt vártad a családtól!!!hajrá hajrá!!!...sorstárs.....
2010. ápr. 26. 22:34
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
te kapsz érte fizetést???? pakolj, pucolj! hogy lehet ilyet mondani? Te soha nem vágtad a fejéhez gondolom, hogy ő csak élvezkedett, te meg magadban hordtad 9 hónapig, órákon át iszonyatos fájdalmak közepette szülted meg, éjszakánként virrasztottál mellette, a saját testedből tápláltad... az ő gyermeke is, a saját vére! ez a pasi nem százas, nem apa, nem férfi.
2010. ápr. 26. 22:35
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
hagyd ott, előző vagyok. különben a fiad előtt ez lesz az apa-férfi minta... találsz ennél sokkal jobbat is. tesóm van ilyen helyzetben szegény, ő nem mer lépni, pedig a pasija nem dolgozik, nem csinál semmit csak pecázik meg bepiál. legyél bátor, biztos nehéz lesz, de a fiad miatt tedd meg!
2010. ápr. 26. 22:37
 17/22 A kérdező kommentje:

55 e ft az albérlet. Nehéz volt találni, mert gyerekkel szinte egyből leráztak. A rezsi is elég sok, mindennel együtt, havi: 40 e ft

Egyedülálló anyaként valószínű, hogy mégnehezebb találni lakást.

Az a legrosszabb, hogy hülyít, elhiteti, hogy mostmár több pénzt hoz haza, aztán így telnek a hónapok. Amikor szóba kerül, akkor már indulatosak leszünk mindketten.

Azt mondja, hogy annyi pénzt keres most, amennyit érdemel. Úgy gondolja, hogy ennyit ér. Hát így nem is fog többet keresni. Egyébként politológusnak tanul, de 5-6 évig adminisztratív területen dolgozott, +külker felsőfokúja is van, jó középfokú angol nyelvvizsgával, amit használni is tud.

Én nem jártam egyetemre, csak főiskolára, mégis megálltam mindig a helyemet. Szerintem ez igenis hozzáállás kérdése.

2010. ápr. 26. 22:40
 18/22 anonim ***** válasza:
Szerintem koltozz vissza anyukadhoz, biztosan megerti, elvegre is egy csalad vagytok. Lehet, hogy megszeretne a picit, ha vele lenne, es biztos neki is jol jonne, ha beszallnal a koltsegekbe. Esetleg az anyosod vagy a "parod" nagymamaja nem tamogatna benneteket? Lehet, hogyha ezt elmondanad nekik, segitenenek.
2010. ápr. 26. 23:06
 19/22 A kérdező kommentje:

Az ő családjuktól kértem segítséget, de olyanszinten elhajtottak anyós-após, hogy azóta sem jönnek. Ennek immár 1 éve.

Azt mondták, "felnőtt a fiam, oldja meg, ahogy akarja". Szerintem örülnek, hogy elköltözött a nyakukról.

2 évig laktunk anyunál együtt, de anyut sem tisztelte, annyira megromlott a kapcsolatuk, hogy nekiment szó szerint anyunak. Na, ekkor költöztünk albérletbe. Ekkor már 1 éves volt a fiúnk.

Szóval senkire sem számíthatunk a fiammal.

El sem hiszem, hogy 32 évesen ilyen helyzetbe kerültem.

2010. ápr. 26. 23:12
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon szomorú ez az egész történet, a pasid hozzáállása meg vérlázító. Tudod ugye, hogy ennek semmiképpen nem lesz jó vége? Alapvető mentalitási problémák vannak a fickóval, és ezen már sosem fog változtatni. Beképzelt, öntelt majom, nem való neki család! Örökké azt várná el, hogy csicskázz neki, hordd haza a pénzt, vezesd a háztartást, neveld a gyereket, és mindezt úgy, hogy őt semmiféle kényelmetlenség ne érje. Ha most nem lépsz le tőle, csak a keserűség, a bánat fog érni, és állandóan meg fog alázni, beléd fog rúgni, ugyanis a frusztrációját (mivel jóformán Te tartod el) le kell valahogy vezetnie. ÉS persze valahol mélyen ő is tudja, hogy egy semmirekellő, alkalmatlan idióta, épp ezért próbál téged is a betonba döngölni a megjegyzéseivel, hogy elvegye az önbecsülésed, hogy valamilyen módon mégiscsak uralkodni tudjon feletted.

Keményítsd meg a szíved, pakolj össze, menj el, és soha de soha többet ne dőlj be ennek a fickónak, mert bármikor bármit is ígér majd neked, a szép szavak csak addig tartanak majd, amíg vissza nem térsz hozzá, utána még jobban alázni fog. Hidd el. De még ha könyörögne is, nem hiszem, hogy igazán a családja, TE és a kisfiatok hiányozna neki, hanem csak presztizsből akarna visszakapni.

Beszélj anyukáddal, hogy visszamennétek csak Te és a kicsi. Nem hiszem, hogy ne fogadna vissza. Lehet, hogy csak a pasiddal volt problémája, amit azok után, ahogy bánt vele, nem is csodálok. Legalább egy kis időre jó lenne ha haza tudnál menni, hogy lelkileg kicsit rendbejöjjél, utánajárj a bölcsinek, stb. Beszélgess anyukáddal, nem hiszem, hogy azt akarná, hogy kínlódjál, vagy boldogtalan legyél.

2010. ápr. 27. 06:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!