Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » El akarja szeretni tőlem a...

El akarja szeretni tőlem a kisfiamat?

Figyelt kérdés

Van egy 16 hós kisfiam, és jelenleg 21 hetes kismama vagyok, veszélyeztetett terhes. Nem emelhetek, sokat kell(ene) pihennem. Szüleimmel egy házban, de külön szinten lakunk. Akire segítség terén számíthatok, az az anyukám.

Mostanában egyre jobban úgy érzem, hogy el akarja szeretni tőlem a kisfiam. A segítsége már átcsap valami másba, nemis tudom minek nevezzem. Kisfiamat folyton magához ölelgeti, puszilgatja, felveszi minden nyavajáért, ott lohol a nyomában, ő akarja etetni, lent az udvaron ő akarja fogni a kezét, ha megy a lejtőn lefelé, stb, stb... Már kezd idegesíteni. Ha feljön hozzánk, amikor kajaidő van, be nem áll a szája. Engem meg rettentő mód idegesít, hogy nem tudom a gyereket nyugodtan, csendben megetetni, mert folyton ott cicereg neki kaja közben. Ha végzett az evéssel, az ölembe szokott belemászni, és onnan le a földre. De anyu mindig ki akarja kapkodni a székből, hogy arra, őfele másszon. Ha lépcsőzünk, mindig odapattan, hogy a gyerek az ő kezét fogja meg... Jójó, hogy segíteni akar, de néha már túlzásba viszi. Nem tudom hogy mondhatnám meg neki, hogy kicsit "lassítson", hogy ne bántsam meg vele.

Én nem vagyok az a típus, aki folyton a gyerek nyakában lóg, lesi minden mozzanatát. Teszem a dolgom, a gyerkőc meg elmászkál, eljátszik addig. Anyu meg folyton lohol utána, ölelgeti, folyamatosan lesi minden mozzanatát, nem hagyja fél pillanatra sem egyedül. Jó, óvónő, gondolom ez is közrejátszik, de komolyan már néha nagyon zavar a viselkedése:(

Szeretem, imádom, de zavar néha, ahogy viselkedik és nemtudom hogy adjam a tudtára úgy, hogy ne bántsam meg vele:(

Elvégre ő "csak" a nagymama, akinek nem úgy kéne viselkednie mint egy anyának. Vagy én tudom rosszul...

A másik, hogy bízni nem nagyon bízok már benne... Volt,amikor hétvégente elvitte sétálni. Amikor megtudtam, hogy a gyereket kivitték a Balaton közepére a tudtomon kívül, minden bajom lett. És ezt is csak napokkal később mondták el... Utána nemsokkal felajánlotta, hgoy elviszi sétálni, én meg pihenjek. Csak azt kértem tőle, hogy egy helyre ne vigye el! Megígérte, hogy nem viszi oda... Mikor rátelefonáltam, hogy ideje hazajönni enni, akkor derült ki, hogy igenis odavitte ahova nem kellett volna...

Hiába mondja, hogy a gyerek jólérezte magát, blabla, nem hiszem hogy ezt kéne csinálnia. Mostmár odáig jutottunk, hogy fel sem ajánlja a sétát, mondjuk nemis engedném neki... Én vagyok az anyja, jogom van tudni, hol a gyerekem...

Mit tehetnék??? Úgy érzem kihasználja a jelenlegi helyzetem, és magához akarja édesgetni a kisfiamat.

2009. júl. 14. 23:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%

Mivan??

Te megőrültél. A gyereket nem lehet elszeretni, az nem a szeretőd.

Örülj, hogy van segítséged!

Minden nagyszülő így tesz, ha mindent megmondanának , az ember csak ájuldozna.

Nekem is csak évek múlva mondták el, hogy útközben kigurult az autó kereke amit a négyévesem csavarozott fel, és elfelejtették utánahúzni.

De hogy éjfélkor mentek a kétévessel homokért azt másnap megtudtam.

Viszont a gyerekeim ott szerezték legszebb élményeiket. És attól olyan életrevalók.

Örülj, hogy ilyen kalandban volt része, és ne hisztizz annyit! Te vagy az anyja, de nem kell a szoknyád alatt tartanod örökké!

Bízz a nagyszülőkben, a maguk módján, de jót akarnak. Nem várhatod, hogy ő te legyél. Ígykell elfogadnod. A gyereknek csak jót tesz! Tedd túl magad ezen. Inkább tanulj meg addig egy nyelvet, vagy mittudomén.. Hülyeségre pazarlod az idődet(idegeskedés)

2009. júl. 14. 23:28
 2/14 anonim ***** válasza:
30%
Figyelj! Ha annyi idegen ember rá merte bízni évekre a gyerekét, a tied is kibír egy-két órát , baj nélkül.
2009. júl. 14. 23:29
 3/14 anonim ***** válasza:
50%
Tulparázod a terhesség miatt, érzékenyebb vagy. Ne filózz ezeken most véresen komolynak gondolod, de 1-2 hónap mulva már tök lényegtelen lesz. Nem lehet,egy gyereket elszeretni,beszélj muterral ő miből gondolja hogy jó a gyereknek ahova viszi? És te miből gondolod hogy mi jó a gyerekednek ? Kérdezted?
2009. júl. 14. 23:40
 4/14 A kérdező kommentje:

Itt nem csak arról van szó, hogy hova vitte...

Az a bajom, hogy már szinte a kezeim közül is kikapkodja, már szinte hozzá sem nyúlhatok, mert anyu ott terem, és viszi el tőlem, hogy ő majd ő...

És köszönöm, de nem őrültem meg...

Tanácsra lett volna szükségem, hogy hogyan mondjam meg neki, hogy kicsit lassítson, ne kapkodja ki folyton a gyerekemet a "kezemből", hagy nyúljak már én is hozzá...

Kiokosító válaszokat inkább nem kérek...

2009. júl. 14. 23:49
 5/14 anonim ***** válasza:
15%
ez baromsag hogy elszeretni a gyereket:S a lanyom mikor meglassa anyamat teljesen kifordulmagabol nem letezikse anya se apa csak a mama de nekem eszembe nem jut ilyen hogy elszeretni igaza van az elso valaszironak az nem szereto:S
2009. júl. 15. 05:18
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Ne foglalkozz velük,nincsenek ebbe a helyzetbe.Én megértelek,mert én is igy vagyok.Akik nem a szülőkkel élnek nem tudják.Képzeld,mikor hazajöttünk a kórházból,szinte csak addig volt nálam a lányom,mig megszoptattam.Már szoptatás közbe toporzékoltak sorba hogy kikapják a kezemből böfiztetni.Mikor sirt,meg adták vissza,hogy éhes,és kezdődött előről.moost 10 hónapos,és kezdek besokalni,és nem engedem megsokszor,hogy kivigyék mellőlem,vagy bármi.Eszik már mást is cici mellett,akarták etetni,de egyszerüen nem engedtem meg.Én vagyok az anyja,és tök beparáztam,hogy mindenkit jobban fog szeretni,mint engem,meg azt se tudja,hogy ki az anyja.És szabtam határokat.És igazad van,mert én is kibuknék,ha nem tudom,hol a gyerekem,főleg ha direkt mondom,hogy oda nem mehet.Mi jogon?Te vagy az anyja.Ha azt mondod nem,akkor nem és kész.Nincs választás.Ne ugy akarják magukat megszerettetni a nagyszülők,hogy amit anya nem enged meg azt ők igen.Légy határozottabb.Nem kell butának lenni velük,csak érezzék,hogy eleged van,és te döntesz a gyerekről.Én egész nap egyedül vagyok a kicsivel,csak anyu van otthon,mert ő pont akkor megy melózni,mikor többiek jönnek haza,de ö szerencsére tudja,mi a "dolga".Nem akaratoskodik,tudja én vagyok az anyja mellettem a helye,én nevelem,holott imádja.De apám,meg a két nővérem,meg bátyám a halálom.Jönnek délután,kikapják a kezemből,elvitték tőlem,amit én nem engedtem,ők igen,én meg felhúztam magam,párszor összevesztünk,megsértődtek,de már nem viszik el,nem kapják ki a kezemből,és hagyják játszani,mert ugye ha itt voltak,nem játshatott a játékaival,mert rájuk kellett hogy figyeljen.Etetni rajtam kivül csak a párom etetheti.Ha sok belőlük,vagy kiküldöm őket,vagy fogom a kislányt,és elmegyek sétálni.És kezdik kapisgálni.Ugyhogy az eddigi válaszokkal ne foglalkozz,akik örülnek,hogy megszabadulnak a gyereküktől,nem is fognak normálisat irni,mert nem érzik át.Szerintem beszélj anyuddal,ha egy picit megsértődik,ugyse fog sokáig tartani,de mond el öszintén neki hogy mit érzel.Minden jót.Egy 10 hós kisangyal anyukája
2009. júl. 15. 06:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem ne aggódj előlször is :) Jó, hogy ide leirtad, mit érzel, igy kicsit te is végig tudod gondolni, és megnyugtatni magad! Nekem az első kérdés az lenne, hogy benneteket is igy nevelt? Kérdezd meg tőle? Milyen gyerekkorra emlékszel vissza, jó volt? Ha igen, akkor ugye mégsem akkora gond, ahogy ő foglalkozik a gyerekkel. Mindenki más, és a kicsi úgyis szét tudja választani, hogy te vagy anyu ő meg a mami, emiatt ne aggódj, a lényeg, hogy a korának megfelelően legyen szórakozása, fejlődjön :) Azért, mert másképp csinálnátok, nem biztos, hogy akár a te akár az ő megoldása rossz, egyszerűen csak más emberek vagytok, de ha ő vigyáz ilyen örömmel a babára, szerintem attól még nem formálhatod a magad izlésére, maximum tényleg nem hagyod, hogy foglalkozzon vele, de az szerintem nem vezet sehova. Egy kisgyereknek minden irányból szüksége van a szeretetre, és az, hogy te magadnak való vagy (én is!!), pont szuperül kiegyensúlyozásra kerül egy ilyen nagymama szerű nagymamával! Én örülök, amikor a nagyik végre gügyögnek meg plüssöket mutogatnak a kicsimnek, mert én ahhoz nagyon türelmetlen vagyok hosszútávon például, de attól még neki szüksége van rá. Szóval ha óvónő és kedves, akkor szerintem ne aggódj, bizz benne, hogy nem rosszat akar! Közben pedig te is foglakozz szépen a "nagyfiaddal", játszatok, sétálj vele te is (mondd ilyenkor anyunak nyugodtan, hogy most te vagy a soros), és akkor meg lesz az egyensúly.

Egy 3.5 hós baba anyukája

2009. júl. 15. 07:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
07:00 vagyok, az előző válaszolóról jutott eszembe, hogy persze azt te tudod, hogy kikapkodják-e a kezedből a gyereket vagy sem. Mert azt ugye nem kéne hagyni, más persze, ha segitenek. Azt én már a kórházban tisztáztam a családdal, hogy ez itt a mi 3 fős családunk, és ezt tiszteletben is kell tartaniuk, ha felvették akaratom ellenére a babát, szóltam, hogy tegyék le, vagy visszavettem, csak határozottan. Megértették ;) Én együtt laktam anyuval sok évig, mindig tiszteletben tartottuk egymás szobáit (még csak különválasztva sem voltunk), szerintem ez is megbeszélés és szokás kérdése. Most is közel lakik, van kulcsa a lakáshoz, mégsem jut eszébe bejelentetlenül jönni, és nem becsengetni, és megvárni, mig ajtót nyitunk!
2009. júl. 15. 07:05
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én átérzem amit írsz. Nekem 3 fiam van. Bár a mi rokonaink nem teljesen ilyenek. Az a véleményem, hogy minden családnak meg kell adni a saját életteret. Sztem ez már egy kicsit sok , amit írsz. Persze nagyi, meg óvónéni, meg édesanya, meg veszélyeztetett terhesség, de nem kell rátelepedni más életére. Nem tudom megtehetitek-e, de ez igazán a különköltözéssel fog megoldódni. Akkor jó, ha nem tudnak gyalog átsétálni- legalább ilyen messze kell költözni! :-)) A másik pedig, te vagy az édesanyja, gondolom okkal nem engedted a gyereket oda ahova, ezt nekik tiszteletben kellene tartani. Fog még az életben sok hülyeséget csinálni, legalább addig legyenek védve, amíg vigyázhatunk rájuk. Azt nem hiszem, hogy anyukád akarattal csinálja. Nálunk anyóspajtás egy kicsit lazára engedi őket, de ismeri a szabályaimat. Állj a sarkadra és mondd el, hogy nem kell megsértődni de ez és ez van. Azért értékeld, hogy van segítséged, lehet most egy kicsit túlreagálod a terhesség miatt! :-))
2009. júl. 15. 07:47
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem ha vmi nem tetszik, amit csinálnak (anyu vagy anyós), akkor abban a pillanatban rájuk szólok, hogy azt ne csinálja, vagy hagyja nyugodtan, vagy azt nem szereti, vagy én nem szeretném ha... Mindig akkor rögtön szólj, mert akkor nem egy panasz áradatot fog kapni amikor betelik, hanem csak figyelmeztetéseket. Azokból rájön, hogy neked az nem tetszik.

Mond meg neki, hogy később menjen fel, mert ha eteted, nyugalmat akarsz magatok körül, vagy ha fent van akkor ne beszéljen annyit, mert pl evés közben nem beszélünk-re akarod tanítani a gyereket, majd később lementek hozzá játszani, beszélgetni meg hasonlók.

A pusszikkal nehéz lesz, lehet ha megmondod, hogy ne puszilgassa agyon megsértődik, de max pár nap, utánna úgyis lenyugszik. Indokold meg, hogy te másként akarod nevelni, nem mintha az ő módszereivel probléma lenne, vagy hogy simán zavar. Nálunk ilyenek miatt sosem volt még mosolyszünet. Tudomásul veszik, hogy mások vagyunk, és mi másként neveljük a férjemmel.

Lényeg, hogy folyamatossan adagold belé és lehetőleg őszintén.

2009. júl. 15. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!