Miért nem mernek a nők egyedül gyereket vállalni?
Asszed a gyereknek nem kell az apja? Elképzelted,hogy ovis a gyereked,és egyszer csak feldobja a labdát: "Anya, a gyerekek az oviban azt kérdezték,hol van az apukám?" Mit mondanál? Az a gyerek kirekesztve érezné magát,mert a többieknek van apja,teljes család,később pedig haragudna az apjára,ismeretlenül is! Ha lány,akkor ebből következhet az,hogy a férfiakkal nem lesz jó kapcsolata,mert nem fog bízni egyben sem! Ha fiú,akkor valószínű,mindent el fog követni,hogy a leendő családjának mindene meglegyen,semmibe ne szenvedjenek hiányt,bele értve Őt is! Egy fiú a fiús dolgokat-amikor ideje felvilágosítani- az apjával tudja megbeszélni! Az apa az,aki példa lesz az életében!!
Még mindig úgy gondolod,hogy nem kell a gyerekeknek apa??
Üdv: Nagycsaládos
Akkor aki fiatalon elveszíti az apját szintén húzza le rolót, mert úgyse lesz párkapcsolata meg apaképe soha?
Nagyon női (szubjektív) szemmel közelítitek meg, semmi logika nincs benne. Ha valaki az anyagiak maitt nem vállal, vagy mert nincs hozzá elég önbizalma egyedül, azt megértem. De az "apakép" meg "esélye nem lesz" mind mókásan hangzanak. Eleve mi alapon lenne egy párkapcsolatban élő ember boldogabb, mint aki önálló, független, szabad, mert azt választja?! Csak "nagycsaládban" szép az élet? Szerintem ezt mindenki maga döntse el.
Az egyedülálló nő gyerekének ugyanannyi esélye lenne a boldogságra, mint bármelyik másiknak, mivel csak rajta fog múlni, hogy mit kezd az életével. Nem az számít, mit kapunk a sorstól, hanem hogy mit hozunk ki belőle...
egy apa nem csak a nőnek kell, nem csak pénztárca, hanem APA!!!! ugyanolyan szülő, mint egy anya, ugyanúgy képes szeretni a gyermekét, ugyanúgy képes róla gondoskodni, és egy gyermeknek férfimintára is szüksége van
nekem "nem volt apám", már a születésem előtt különváltak, vagyis apámmal soha nem éltünk együtt, így aztán nem is éreztem a hiányát soha
ennek ellenére a gyermekemet az apjával együtt szeretném felnevelni, s látom mit jelent a kisfiamnak APA! imádja az apját és az apja is őt. apa nem iszik, nem verekszik, nem hazudozik, és szerencsére nem is munkamániás. Amint hazaér a melóból, a gyerekkel van lefekvésig!
(ja és ismerek egy férfit, aki 3 gyereket nevel egyedül!!)
egy kicsit olvass utána pszichológiában, hogy miért fontos egy gyermeknek hogy mindkét szülője meglegyen!
+ igaza van annak a válaszolónak aki leírta min ment keresztül az anyuka 8 hónap alatt egyedül a babával. iszonyú nehéz egyedül, segítség nélkül! sőt később, amikor majd oviba kell vinni, és mellette legalább napi 8 órában dolgozni, és mindent egyedül megoldani, vinni, hozni, dolgozni...
nem beszélve arról, hogy mikor közösségbe kerülnek "állandóan" betegek lesznek, 1 hét ovi, 2 hét otthon, azt is egyedül kell megoldani, amit sajnos a munkáltatók egy kirúgással jutalmaznak :(
off
a nagycsaládos anyukával azért abban vitatkoznék, hogy mitől lesz egy gyerek pimasz és elkényeztetett
mert nem attól, hogy egyke, és mindent megadnak neki
én is egyke vagyok, és nekem is mindent megadott anyukám, baromi nagy anyagi jólétben nőttem fel, és bátran állíthatom hogy nem lettem sem pimasz, sem elkényeztetett
az értékrend, amit átadunk a gyereknek, az a fontos!
és attól mert meg tudom neki venni az adidas cipőt, amellett még közvetíthetek neki olyan értékrendet, hogy tisztességes felnőtt váljék belőle!
Most válaszoltad meg, hogy nincs rá szükség, a saját példáddal élve:
"apámmal soha nem éltünk együtt, így aztán nem is éreztem a hiányát soha".
Szerintem is jobb, ha van egy szerető apa, nem ez a kérdés, hanem hogy ha a nő nem talál ilyen párt, akkor ne szüljön gyereket? Érted...
Bizonyára a Freud féle apaképre gondolsz. Csak azt érted félre, hogy az egy modell, ami alapján a nő tudat alatt választ magának párt, a modellt is ugyanúgy választja. Ez lehet az apja, lehet a szomszéd, lehet nagybácsi, tanár, filmsztár, akárki. Egy férfi. Vagy szerinted miért fordul elő, hogy egy apuka imádott kedvenc kislánya mégis tetovált erőszakos férfival állít haza?
Én pont fordítva érzem. A hiányát azért nem éreztem, mert soha nem is volt, tehát nem volt mi hiányozzon, nem úgy vesztettem el, mint mikor már megvan a gyerek, és bekövetkezik a válás.
Másrészt pont ezért volt nekem fontos, hogy az én gyerekemnek legyen apja, és ne azt az utat kövessem amit anyukám.
Ha úgy éreztem volna, hogy tökéletes felállás volt az anya lánya páros, akkor nekem sem lett volna fontos az apa. De nem volt az..... és felnőttként már tudom, hogy mennyire nagyon fontos egy apa!
Ha nem talál párt egy nő, és szeretne babát, akkor természetes szüljön inkább egyedül, mintsem ne legyen gyereke. De ugye egy darabig várjuk az igazit, szóval ez a verzió nálam csak akkor jöhetett volna számításba, ha már ketyeg a biológiai órám. De azt nem tudom elképzelni, hogy eleve úgy tervezzem az életemet, hogy egyedül szüljek, mert biztos hogy csak egy iszákos verekedős pasit fogok találni.
Én hiszek abban, hogy az ellenkező nemű szülőnk lesz a példa tudatalatt a párválasztás során. Nem a tanár, nem a szomszéd, hanem a szülő. Ha végignézem a környezetemet, akkor ez általában bejön. És lehet hogy az a jól nevelt tinédzser kislány egy szép napon hazaállít egy rockerrel, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem az lesz élete párja :))
Kerdezo!
Javaslom ,hogy nezd meg ezt a filmet.
Amit a sherrif mond meg egeszen az elejen az szerintem igaz..
Nekem nagyon elgondolkodtato volt ez a film. Azota is tobbszor megneztem.
Nekem nagyon jo apam van. Es nagyon jo ferjem van aki szinte minta apa. Az O apja alkoholista volt es csak verte a ferjemet es miutan anyosom meghalt nem is nevelte tovabb egyik gyereket se. Ferjemet a nagymamaja nevelte fel.
Nem is tudod elkepzelni,hogy mennyit serult a ferjem.
Engem nem csak a felesegenek nez de soszor igenyli az anyaskodast is. Az en szuleimet szuleinek tekinti. Apam tanacsat keri ki szinte mindenbe,anyukamat meg kifejezetten nagyon szereti.
Ellenbe a velemenyemmel en is vallalnek gyermeket egyedul is ha ott tartanek korban es meg nincs parom. Azt nem tudom,hogy oldanam meg mert kereszteny vagyok, ezert nem letesitenek szexualis kapcsolatot akarkivel. De mar mas uton-modon is meglehet oldani,hogy ha valakit gyereket akar vallalni.
16-os Válaszadó! Mi bajod van a rockerekkel? Tök jó fejek vagyunk,és neveljük olyan tisztességesen a gyerekeinket,mint bárki más,ha nem jobban odafigyelve!
Én is egy jól nevelt ártatlan kislány voltam,és Rockerrel jöttem össze,Mellette teljesedtem ki!! Maradtam ártatlan,de ha kell megvéd akárkit ember lettem,aki a családjáért él!
Szóval elég rossz példát hoztál fel!
Azt nem értem,Kedves Kérdező,hogy miért zavar Téged,ha valakinek nincs gyereke,ha valaki majd teljes családban szeretné felnevelni a gyerekét,és esetleg fél,hogy egyedül nem menne Neki?! Nem tudhatod,mi a valódi oka annak,hogy egy nőnek nincs gyereke! Szerintem még gondolatban sem kellene kövezni ezeket a nőket! Szomorú,ha nincs jobb dolgod,mint ilyen módon "szekálni" ezeket a nőket! -Vagy nem vagy elég "tökös" ahhoz,hogy a gyereket vállalni nem merő ismerősödnek megmond,hogy szerinted hülye? Miért zavar,könyörgöm???
Üdv: Nagycsaládos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!