Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Annyi babát vállalj, amennyit...

Annyi babát vállalj, amennyit egyedül is fel tudsz nevelni, -ÉS- Minek vállal gyereket, akinek nincs rá ideje?

Figyelt kérdés

A kérdés valójába költői...

Egyetértetek azzal, hogy csak úgy vállaljon valaki gyereket, ha nincs rászorulva mások segítségére? (Anyagi és gyakorlati segítségre)

2012. jún. 28. 22:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Oké, akkor én meg megint leírom, h egyedül még fél gyereket se vállaltam volna. Most kettő van, gondolkodunk a 3-on. Egyedül még egyet se tudnék felnevelni. De már akkor gyereket se kellett volna vállalnom, szülnöm. Évről-évre fogy így is a magyar, ez a jókedvcsinálás hozzá????
2012. jún. 28. 22:16
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem meg akinek van segítsége, és mit nem adna ha lenne gyereke, az nyugodtan vállalja. Én nem bírnám, ha nem lenne majd gyerekem. Most még sajna nincs tervbe.

21/l

2012. jún. 28. 23:02
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Első: Miért mondod, hogy egyedül egyet sem tudnál felnevelni? Mi benne az olyan szörnyű? Én egyedülálló anya vagyok, és én is úgy érzem, nem vagyok rá képes, de csinálom, mert szülő vagyok, és nincs olyan, hogy "nem". A szülésnél végig úgy éreztem, hogy nem bírom ki. De nem tudtam "nem kibírni", kiszállni. De szerintem ez a "ez túl sok nekem" érzés a szülőség velejárója és nem az egyedüláló szülőségé, rosszul gondolom? szerintem a szülőiség önmagában elvisz a saját határainkon túl, és nem kell hozzá egyedülálónak is lenni. Komolyan érdekel, hogy mire mondod, hogy egy gyereket sem tudnál egyedül felnevelni, mert én sosem voltam "nem egyedülálló szülő", és fogalmam sincs róla, hogy milyen az, és az miben könnyebb, vagy más. De nagyon érdekelne. Tényleg!!
2012. jún. 29. 00:09
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

Kedves 3.! Félreértesz! Én nem azt mondom,h az egyedülálló anyák nem tudnak 1 gyereket se felnevelni, mert ez sem igaz, hiszen sok ilyen példa van,ahol esetleg több gyereket is nevel az anyuka. Csak én az adott helyzetemben, körülményeimmel, életemmel nemigazán tudtam volna gyereketvállalni.

Az jutott eszembe még, hogyha MAJD vmikor párra találsz, szerintem érezni fogod -elsősorban anyagilag- h úgy azért könnyebb....

2012. jún. 29. 07:17
 5/14 anonim ***** válasza:
84%

A férjemmel vállaltuk a gyerekeket, immáron három van és remélem, lesz is még legalább 1-2. Nem gondolkodom azon, hogy egyedül kell felnevelni őket, nem erre tervezek, tervezünk. Együtt szeretnénk megöregedni és tisztességben felnevelni őket. Arra az esetre viszont, ha ne adj' Isten történne valami tragédia, be vagyunk többé-kevésbé biztosítva. Vannak megtakarításaink, életbiztosítás is, egyéb lekötött pénzek is. Ha a férjemmel történne valami, nem jönnénk zavarba anyagilag (a többit úgyis én csinálom a gyerekekkel) ha meg velem, akkor anyukám azonnal beállna átvenni az anyai teendőket. Ha mindkettőnkkel, akkor is biztonságban érezném a gyerekeket, hiszen anyuék is, a húgom is bármikor sajátjaként nevelné fel őket.

De nem akarok ilyesmire gondolni, annak a híve vagyok, hogy vonzzuk be a jót az életünkbe, fókuszáljunk a pozitív dolgokra és akkor meg is lesznek.

2012. jún. 29. 07:35
 6/14 Sókristály ***** válasza:
73%
2012. jún. 29. 07:39
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

Nem, nem értek egyet... nagyon jól írták az első hozzászólók!!!

Akkor ezek szerint akik minimálbért kapnak a munkájukért ne is vállaljanak gyereket??? és a gyakorlati segítséggel meg mi a baj????

Egyáltalán nem értek egyet!!!

A "nincs rá ideje" az mit jelent pontosan??? Mire gondolsz?

2012. jún. 29. 08:28
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Részben egyetértek!

Én speciel úgy soha nem vállaltam volna gyereket, hogy előtte ne dolgoztam volna, ne lenne valami végzettségem, legalább minimális munkahelyi tapasztalatom!

Viszont ezen a színvonalon, amit ketten hozunk a férjemmel nyilván egyedül nem tudnám nevelni a gyerekeimet! Sőt!

2012. jún. 29. 10:16
 9/14 anonim ***** válasza:
65%
Mi van ennyire unatkoztok,hogy ez a téma mindig? senkinek nincsen köze hozzá ki mikor és hogyan vállal gyereket.A gyereket a két szülő vállalja,mindkettőé a gyerek.A másik az és ha segíteni fog neki a nagymama? Maradjatok már komolyan miért ne segíthetnének??Ez csak manapság a divat,hogy Anyuci 24 órában a gyerekkel és mártírkodik,hogy neki bezzeg nem kell segítség és Ő csinálja jól... mekkora tévedés
2012. jún. 29. 10:38
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem kevés olyan ember van ma Magyarországon, aki ne lenne rászorulva anyagi vagy gyakorlati segítségre. Ha az ilyen embereknek nem lenne gyereke, már egy kisebb városkában elférne a Magyar...

Én is egyedülálló anyuka vagyok, két gyerekkel. Mikor így alakult a helyzet, volt egy lakásom (örökség) és normális munkahelyem.

Most nem élünk jól, távolról sem, de az alapvető dolgokat meg tudom adni a gyerekeknek. Utazásra, nyaralásra, több tíz ezer forintos ajándékokra, szórakozásra, márkás cuccokra nem telik.

Sokan normális körülmények között vállalnak gyereket, aztán történik valami és fuccs neki.

Több olyan ismerősöm is van, akik otthon laknak (sosem éltek külön), nem, hogy karrierjük nincs, de még érettségijük se közel a 30-hoz, bejelentett munkájuk sosem volt, szülők tartják el őket most gyerekestül. Na ilyen körülmények között nem vállaltam volna gyereket.

2012. jún. 29. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!