Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokgyerekes anyukak, hol...

Sokgyerekes anyukak, hol vagytok, hogy birjatok? En kezdek parazni.

Figyelt kérdés

Van mar ket tunderi ikerfiam, 3 evesek. Hamarosan erkezik egy kisocsi es egy kishugi. Egyelore lelkesek a gyerekek, en is nagyon varom, a parom is, de most elkezdtem parazni. Szules utan a ferjem 2 hetet lesz itthon, utana egyedul maradok 4 gyerekkel. Hogy fogom birni? Persze a parom szulei jonnek es segitenek, tehat attol nem tartok, hogy ehenhalnak, vagy valami, de tudom, milyen kritikus idoszak egy gyereknek, ha kisteso jon, itt meg mindezt duplan kell venni, es szeretnek mind a negy gyerekemre egyforman odafigyelni lelkileg is, ugy, hogy kozben en se essek ossze a faradtsagtol.

36 hetes vagyok, ha azt nezzuk, hogy a fiaim a 37. heten szulettek, mostmar barmikor szulhetek.

Hogy lehet birni 4 gyerekkel? Ugye menni fog? :(

2009. júl. 10. 19:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hú ez nagyon kemény. Sok sikert, erőt, kitartást kívánok. Kérjél segítséget a családtól minden napra, mert nehéz lesz.
2009. júl. 10. 19:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát biztos, nem lesz könnyű. Ennek a blognak a gazdájától meríthetsz egy kis lelkierőt. Egy kicsit hasonló a helyzete, a három "nagy" kér éves múlt és van egy egy év körüli kicsi.
2009. júl. 10. 19:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A linket elfelejtettem.

2009. júl. 10. 19:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

2x2 baba???

Ezt hogy csináltátok?

Gratula és kitartást és erőt, meg minden szépet és jót Neked!!

(9 éves és 1 éves fiúk anyukája)

2009. júl. 10. 20:38
 5/7 A kérdező kommentje:

Fogalmunk sincs hogy csinaltuk.. :S Vagyis van, de azt a fantaziatokra bizom. :D

Viccet felreteve, egyikunk csaladjaban sem voltak ikrek, legalabbis a dedszulokig visszavezetve (tovabb nem tudtunk nyomozni). A fiaim egypetejuek, most ketpetejuek lesznek (mint irtam, fiu es lany). Mindannyian termeszetes uton fogantak, utobbi fog.gatlo mellett...mondjuk volt meg tervben egy gyerek, csak kicsit kesobb...de igy is jo. :)

Remelem, minden rendben lesz.

2009. júl. 10. 20:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 3 lurkó (5, 2 évesek és 5 hónapos) van. Hát nem egyszerű. De odáig eljutottam, hogy a büszkeségem félretéve a hét 3 napján az ebédet rendelem. A mosás, takarítás rám marad, de pl. a vasalást anyukámnak gyűjtöm. A lakás nem olyan patyolat, mint szeretném, de rájöttem, hogy vagy a srácokkal foglalkozom vagy takarítok egész nap. Szerencsére nagyon jó alvók, velük pihenek én is ebéd után. Hétvégeken pedig a nagyokat elviszi az egyik nagyi, ilyenkor szusszanunk mi is. Emellett még besegítek a férjemnek, de már csináltam befőtteket is télére. Vmivel mindig el vagyok maradva, de az mindig megvár. Kérjél segítséget a családtól, mert pár hónap alatt elfárad az ember testileg lelkileg. De sztem ezt te is átélted már az első két lurkóval. Jó egészséget kívánok nektek!
2009. júl. 10. 21:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem "csak" kettő gyermekem van. De el kell mondjam hogy kicsit irigyellek is meg nem is.Mindig szerettem volna ikreket. Ilyen szerintem nagyon ritkán fordul elő természetes úton. Mindenképp fogadd el a segítséget a családodtól. Talán annyival lehet egy kicsit könnyebb majd hogy a nagyok is ketten vannak és ők jól el vannak egymással is. Normális esetben azt kéne írnom hogy próbálj mindig mindegyik gyerekkel eltölteni kettesben is egy kis időt, de ugyebár ez most nem az a helyzet. Úgyhogy én csak kitartást tudok kívánni és sok sikert a szüléshez.
2009. júl. 11. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!