Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hitelt fizető kismamák hogyan...

Hitelt fizető kismamák hogyan éltek meg? Bírjátok fizetni?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy annyira felment a törlesztők havi díja?Unokatestvéremnek 3gyereke van,és alig tudják kifizetni a részleteket, kajára,télen tüzelőre szinte nem marad.A másfél éves gyerekük overálban volt a lakásban, fűtés hiánya miatt.6hónapos korában tápszer helyett pirított lisztet adott a babának,amit felöntött cukros teával.Kikapcsolták a villanyt.STB.

Ti hogyan spóroltok, hogy kitudjátok fizetni a részleteket?Mi a véleményetek?

2011. aug. 3. 20:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én már nem vagyok kismama, ovis a gyermekem, és pont a fentiek miatt nem vagyok 2szeres anyuka.

Mikor gyeden voltam, elég volt megélni, a férjem sem keresett sokat, vagy 90 ezret hozott haza, én meg 60at.

"Szerencsénk" van, mert a mi hitelünk euroban van, és még akkor nem volt válság, csak mikor már gyes mellett dolgoztam, pont a gyes összegével emelkedett a törlesztőnk, így nem volt nagy előny, h gyest kaptam, pedig azt hittem, milyen "jól" fogunk akkor élni. Mármint hogy a házunkon tudunk valamit felújítani.

És nekünk még a lakás mellett van még több hitel is...

Azért mondjuk oda nem jutottunk, hogy kikapcsolják a villanyt, gázt, bár többször voltunk, vagyunk 2 hónappal elmaradva. Gáz-elszámolást mindig részletre kérjük.

Tüzelőt pl. azt is hitelre vettük, hitelkártyával vásároltunk hónap végén (20.-a után), vagy kölcsönkértem.

Sajnos, ezért volt az, h 1 kisbabámat nem szültem meg,pedig "jól jönne" már egy tesó...

Férjem unokatesójánál 2 gyerek van, na ott azán tényleg katasztrófális a helyzet. A pasi beteges, sokszor nem tudott menni dolgozni, táppénzt nem kapott, mert nem volt bejelentve. A csaj gyesen volt, a 2. babával nem járt neki más.

2 éve 4 órában takarít, de gyest szerintem már nem kap, elmúlt a fia 3 éves. Dolgozni nem tudott menni, mert itt a faluban nincs állás, bejárni meg nem tudott volna hajnali 6ra sehova, csak az anyósa tudna vigyázni a kicsikre, de az is műszakban dolgozik, így nem lehet rá számítani, cak mikor pont ráér.

Valamit ki kéne találni, mert így nem csoda, h fogy a magyarság...nálunk nem lesz több gyerek, akikről írtam ,meg lassan éhen halnak...ja, persze ők is deviza hitelt fizetnek...

2011. aug. 3. 20:33
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Sajnálom, hogy ti is hasonló,de talán kicsit jobb helyzetben vagytok.

Hát a magyar állam sok gyerekre nem számíthat.Nekünk egy 2évesünk van, de meggondolom mikor legyen egyáltalán tesó.Hitelünk ugyan nincs,a férjem gyári munkás fizetéséből,gyes+családiból élünk.Ez sem sok.Mire mindent kifizetünk,nem sok marad megélhetésre.De átérzem a hitelesek gondjait, sajnos nekik sokkal rosszabb.

Katasztrófális sok magyar család helyzete!Meddig mehet ez így?Nem tudom!

2011. aug. 3. 21:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ha ennyire rossz körülmények közt vannak, minek vállalták a harmadik gyereket? Én igazából ezt nem értem sokaknál, mert legjobban a gyerek szívja meg, és most nem arról beszélek, hogy nélkülözi a luxusnyaralást, hanem az alapvető dolgokat is ezek szerint.

Nekünk is van hitelünk a házon illetve az autón is, utóbbi svájci frankot, tehát konkrétan a dupla annyit fizetünk rá, mint amikor felvettük. De csak úgy vettünk fel hitelt, hogy kb. kiszámoltuk, hogy ha megnövekedne a részlet, akkor is tudnánk-e fizetni. Hozzáteszem nem élünk nagy lábon, alkalmazottak vagyunk mindketten, és én is vissza kell menjek nemsokára a gyerek 2 éves kora előtt dolgozni, mert gyesből már nem tudnánk megélni és hitelt fizetni. Épp hogy kijövünk így is a hónapban, szóval nyaralásra meg ilyesmire már nekünk sem futja.

Én úgy szoktam "trükközni" pl. hogy nálunk havi szinten van gázóra bediktálás, amit én adok fel a neten, így nyáron is egy kicsivel többet fizetek, hogy télen ne egyszerre kelljen a 40-50ezret havonta a fűtésre befizetni. Ha van bölcsi a környéken, simán beadnám már fél évesen is, és elmennék dolgozni a nő helyében. Ha muszáj, akkor muszáj. Családon belül nem tudjátok őket valahogy segíteni?

De ha ennyire szar helyzetben voltak/vannak a rokonaid, miért nem kért segítséget pl. a védőnőtől? Nálunk is tök sokat segítenek a rászorulókon... vagy mondjuk a családsegítőben?

2011. aug. 4. 13:11
 4/5 A kérdező kommentje:

Szia! Védőnő állandóan járt hozzájuk,akinek persze nem tetszett a gyerekek körülményei.Az anyuka állandóan veszekedett a védőnővel, pedig igaza volt.Sajnos én adtam a kicsinek anyatejet,illetve Sinlacot is, hogy ne éhezzen.Alkalmanként ruhát,és télen rengeteg újságot,amivel tudtak fűteni.Néha kölcsön adtunk pénzt is.Sajnos többel én sem tudom segíteni, mi sem vagyunk gazdagok.Gyerekvédelmi szolgálattól kapnak segítséget.

Anyuka 4 órában takarít,kapja a gyes+családit, a férj is dolgozik.Őszintén én nem vagyok a gyerekek ellen, sőt sajnálom őket.Viszont én sem tudom, hogy milyért kellett a harmadik gyereket bevállalni,amikor tudták,hogy mennyi az adósságuk.A hiteleket előbb vették fel, utána jött a harmadik baba.Most pedig a gyerekek sínylik meg a dolgokat.

Neked is köszönöm! További szép napot!

2011. aug. 4. 14:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Az állam lépése is szenyózás, nem lehet gyes mellett dolgozni 8 óban,pedig Magyaro.n köztudottan kevés a részmunka, a kismama ha dolgozni akar, le kell mondani a gyest,vagy feketén dolgozni. Ezt a kis elönyt is elveszik. Illetve mire is elég 25ezer ft? Valaki csak gyest kap,mert mondjuk iskolapadbol megy szülni,vagy megszünt a m.helye,vagy leépitették. Mi szerencsések vagyunk sokakhoz képest,pedig épphogy csak vegetálunk. Első voltam.
2011. aug. 4. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!