Csak számomra visszatetsző, ha valaki mindig csak úgy emlegeti a kisfiát, hogy "a gyerek"?
Számomra nem az.
A gyerek. Mi van abban?
Nekem a babóca,babuci,meg a nagybetűs "Ő "a visszatetsző.
De nem is a neve a lényeg, ha nem akarja azt mondani. Mondhatná, hogy fiam, kisfiam stb.
De nekem ez kb olyan mint amikor valaki azt mondja az édesanyjára, hogy "anyám"
Valahogy "a gyerek" olyan szeretet nélküli, tárgyilagos szó. Van, megszületett, etetni kell stb.
De én a kutyámat sem hívtam soha "a kutyának", neki is volt neve. Nem csupán kutya volt, hanem az életünk része.
Én is szoktam úgy emlegetni a fiamat, hogy "a gyerek", szerintem nincs ebben semmi rossz :) Elvégre a szűkebb családban ő A Gyerek, nincs is másik.
De ha zavar, kérdezd meg, hogy amúgy mi a neve "a gyereknek" mert még sose mondta.
Nekem is fura.
Van egy ismerősöm, ő a kislányát, mindig úgy emlegeti: A LÁNY. Soha nem mondja a nevét (pedig tudom).
Személyesebb, ha azt mondja az ember, hogy kisfiam, kislányom, gyerekem, babám, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!