Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtartanád 22 évesen a...

Megtartanád 22 évesen a babát, ha a párod nem szerelmes?

Figyelt kérdés

Sokáig ment a hezitálás, hogy mi legyen a kapcsolatunkkal, mert én fiatal vagyok, ő már 30 elmúlt, elvált, de gyereke nincs. Szóval ő már családot akart. Elakart hagyni,mert mindketten más szakaszban tartunk az életben, szeret, megértjük egymást, de ő nem szerelmes ennek ellenére.

Ez a harc, hogy mi legyen a kapcsolatunkkal 2 hete megy, viszont most derült ki, hogy 2 hónapos terhes vagyok!

Igazából én nem bánnám meg, ha megszületne, szeretem a gyerekeket, inkább lennék fiatalon anya, mint 35 évesen, dolgozok is, megvan hozzá az anyagi oldal is.

Viszont én nem akarok egyedülálló szülő lenni, nem bírnám lelkileg elviselni, ha 22 évesen egyedül kellene nevelnem.

Páromnak még nem szóltam a babáról!

Szerintetek van esély közös életre, ha alapvetően a család téma volt a legnagyobb akadály közöttünk?

Jól kijövünk, mindent megbeszéltünk, imádtuk az együtt töltött időt, megvolt a szeretet, tisztelet minden ami egy kapcsolathoz kell, csak részéről a nagy szerelem nem.

2012. jún. 26. 23:01
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

utolsó előtti!

Mert már él az a gyerek 8 hete!!!!!!!

2012. jún. 28. 09:23
 22/34 anonim ***** válasza:
28%
Nem gyerek, hanem embrió, és nem tudok róla, hogy a Kérdező ne Magyarországon élne, ahol ugye a magyar törvények a mérvadóak. Tehát de, nyugodtan elvetetheti - max te nem ezt tennéd az ő helyében.
2012. jún. 28. 09:26
 23/34 anonim ***** válasza:
Nem tudhatod mi lett volna ha megtartod,mivel nem tartottad meg,attól hogy valaki szül nem kell segélyekből élnie,és attól még ugyanúgy elérheti a céljait.Az egy élő kicsi ember,nem egy mandula amit csak úgy kivesznek,én csak azt nem értem hogy lehet ennyire semmibe venni egy életet.
2012. jún. 28. 09:52
 24/34 anonim ***** válasza:

Kedves előző, az nem egy "élő kicsi ember", hanem egy embrió, ennyi. Nem egy önálló emberi élet, csak annak lehetősége...kicsit konkrétabb lehetősége, mint a spermium meg a petesejt, de lehetőség.

Most lehet azzal jönni, hogy "lehet ennyire semmibe venni egy életet" - csak hát akkor ugye ugyanezt a kérdést sokkal gyakrabban kell feltenni a természetnek, vagy a hited szerinti vallás istenének... vagy úgy gondolod, hogy nekik lehet, az ember meg nem rendelkezhet a saját önreprodukciója felett?

2012. jún. 28. 15:30
 25/34 anonim ***** válasza:
Eléggé el vagy tévedve ha az embriót nem találod emberi lénynek,szerinted nem kicsi ember,nyilván nem vagy tisztában vele,hogy 10-11 hetesen teljesen emberi formája van és 5-6 hetesen már a szíve is dobog.Sajnálom,hogy így gondolkodsz róla,de nyilván máshogy nem tudtál volna átlépni az abortuszon.te döntésed mit csinálsz,de azért ne magyarázd be,hogy nem élő emberkezdemény,és joga van megölni az embernek a gyerekét saját kényelme miatt.
2012. jún. 28. 16:25
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a te feltételezéseid a te dolgod, de azért örülök, hogy a végére már egész pontosan fogalmaztál, amikor "emberkezdemény"-nek nevezted. Igen, ez valami megfelelőnek látszó fordítás az embrióra...

"és joga van megölni az embernek a gyerekét saját kényelme miatt." - persze, hogy nem, a gyermekét semmi körülmények között nincs joga megölni senkinek. Nade itt nem egy gyermekről és nem ölésről beszélünk, hanem egy embrióról - emberkezdeményről, ahogy Te fogalmaztad - és egy művi abortuszról. Amire természetesen bárkinek joga van a törvény adta keretek között.

ps: de, én pontosan tudom, milyen egy adott koru embrió, és abortuszt is testközelből láttam, nem egyet. Még anno hagyományos, "kaparásost" is, középidős Rivanol-feltöltésest is, infúziós indukált vetélést is, asszem nagyjából mindenfélét... és továbbra sem vágom, hogy miért fétise egyeseknek a forma vagy a szívműködés... bár már többször kértem ezzel érvelőket, hogy magyarázzák el...

2012. jún. 28. 16:45
 27/34 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Az abortuszon átesett nők ált. megakadnak valahol,hogy eltudják viselni döntésüket.Te ott ragadtál le és ezzel nyugtatod magad,hogy az "csak"egy embrió.Így könnyebb neked,így védekezik a lelkiismereted.Erről lehetne még rengeteget,beszélni,írni én nem fogok.

Őszintén tedd a kezedet a szívedre.

Az elveszített babát meg kell gyászolni el kell engedni meg kell bocsátani magadnak stb nem részletezem.

2012. jún. 28. 17:05
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, őszintén a szívemre teszem a kezem: soha nem volt abortuszom. Mondjuk, egyebek okán, mert férfi vagyok... de abortuszhoz férfiként sem volt közöm tudtommal...

Szóval tudod, nem kellene a saját véleményedet, a saját életérzéseidet beleprojektálni mindenkibe, el kellene fogadni, hogy egy másik ember az adott témáról másként gondolkodik, és akkor el lehet kerülni az ilyen komikus helyzeteket, amikor egy férfit arról győzködsz, hogy ő egy abortuszon átesett, de azt feldolgozni képtelen nő:)))

2012. jún. 28. 17:41
 29/34 anonim ***** válasza:

Bocsánat nem neked szólt.Annak az anyukának akinek volt abortusza.

Ha férfi vagy akkor meg bocs de Te könnyebben beszélsz róla.

4 gyerekes

2012. jún. 28. 18:34
 30/34 anonim ***** válasza:

Azok jutottak eszembe, hogy ha lapvetően a család volt a legnagyobb akadály köztetek, akkor most sok minden változhat. Kialakulhat egy még nagyobb kötődés, melegség, együvé tartozás érzése.

Jól hangzik amiket leírsz, hogy "Jól kijövünk, mindent megbeszéltünk, imádtuk az együtt töltött időt, megvolt a szeretet, tisztelet minden ami egy kapcsolathoz kell". Lehet, ő csak máshogy értelmezi a szerelmet. Sokan összetévesztik a szerelmet a szerelem elején lévő mámoros időszakkal. De szerintem nem az. Az csak egy fajta időszaka. És sokkal többet ér az utána következő mély, letisztult szeretet a fizikai vonzalommal összekötve. Mert nekem ez a szerelem, a mély szeretet, tisztelet, barátság és a fizikai vonzalom, hogy vágyom az érintésére, ölelésére, vágyom rá testileg-lelkileg... De lehet, neki a kezdeti lila ködös lelkesedés az. És akkor nála soha nincs sírig tartó szerelem, mert évtizedekig tartó folytonos lángolás nincs, az felemésztené az embert. Állandó, mély szeretet, testi-lelki vonzalom, ami olykor fel-fel lobban, lángol. de nem folyton... Lehet, most épp a csendesebb, parázslóbb időszakban van a szerelme és azt hiszi, az már nem szerelem... Vagy soha nem is érezte magát szerelmesnek? Lehet, most adatik meg neki, mert neki ez hiányzott még hozzá... Nem tudom.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit szólt az egészhez. Hogy reagált, hogy látta a kapcsolatotok, kettőtök (hármótok) helyzetét, jövőjét. Várjuk nagyon az újabb jelentkezésedet! És nagyon remélem, hogy elsimulnak a dolgok köztetek és boldog harmonikus családot alkothattok együtt!

2012. jún. 30. 03:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!