Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik nem akarnak gyereket miért?

Akik nem akarnak gyereket miért?

Figyelt kérdés

Nem akarlak szidni titeket csak én sem akarok és tudni akarom hogy ti miért nem.

Bunkó megjegyzések nem kellenek. Köszi!

2012. jún. 4. 16:44
 1/9 anonim ***** válasza:
35%

Nagyon egyszerű oka van: az én korosztályom semmiféle nyugdíjra nem számíthat majd (vagy ha igen, azt is 80 éves kora után...). Én a fizetésemet félre szeretném tenni, abból normális megtakarítást képezni. Ha gyereket vállalok, akkor ennek lőttek.

Hát ezért.

2012. jún. 4. 17:00
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
Hát igen valakinek a pénz fontosabb mint egy gyerek...
2012. jún. 4. 17:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Én pl. azért nem szeretnék mert akkor az alakom amit már sok éve alakítok hogy olyan legyen mint most azt elrontsam.
2012. jún. 4. 17:03
 4/9 anonim ***** válasza:
71%

ma 17:03

Igen, van. Sőt, olyan is van, akinek a kényelme a fontosabb, másnak a szabadsága, a harmadiknak a jó alakja, a negyediknek az öregkori nyomor elkerülése, az ötödiknek a munkája, a hatodiknak a kiskutyafüle.

Mindenki szabadon eldöntheti, hogy ő mit akar az életével kezdeni. Nem vagyunk egyformák. Én sem hülyézem le azt, aki gyereket vállal, mert ez meg az ő magánügye.

2012. jún. 4. 17:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia! Igaz nekem van két gyermekem, de megértem azokat is akik nem akarnak valamilyen oknál fogva! Szerintem sem kell szidni azokat akik így döntenek!

Én is sokat küzdöttem az alakomért anno, és most két gyerek van kb 9 kg feleslegem, amitől nagyon nehéz lesz megszabadulnom! Igaz a második babám még csak 4 hós, de remélem hogy ha idén nem is jövő nyárra már a régi formámban leszek!

Azért nem csinálnám vissza, imádom a gyermekeimet!

2012. jún. 4. 17:15
 6/9 anonim ***** válasza:
42%
Nem hülyézek én se le csak nem értem hogy egyes emberek milyen önzöek!Másnak lehet évekig vagy sosem jön össze egy kisbaba ök meg nem is élnek a lehetöséggel!Csak a véleményemet irtam le bocsi akit megbántottam!
2012. jún. 4. 18:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Nekem két kicsi gyerekem van, de sokat beszélgettem az unokanővéremmel ilyen dolgokról. Ők egyáltalán nem akarnak gyereket vállalni, mégpedig főleg az anyagiak miatt. Megszoktak egy életszínvonalat, amiből nem akarnak lejjebb adni, nem hajlandók semmilyen kompromisszumra, másfelől pedig mert nem akarnak éveket adni az életükből arra, hogy míg kicsi esetleg rosszul alszik éjszaka, beteg, gond van vele stb... Igazság szerint csak azt az oldalát látják, hogy miért is lenne "rossz" gyereket vállalni. Nem tudják, miről maradnak le - vagyis lehet, hogy egyszerűen másképp vannak bedrótozva, nekik más a fontossági sorrend. Ők magukért élnek, csak az számít, nekik mi a jó... lehet, hogy nekik van igazuk, nem tudom, nem is az én tisztem eldönteni. Én azt tudom, nekem többet "adnak" a gyerekeim, mint amit úgymond beléjük feccolok - nyilván nem anyagilag. Nekem az nem elsődleges. tény, hogy jobban élnék, ha ők nem lennének, kategóriákkal több idő/pénz/energia jutna saját magamra. De én meg úgy vagyok bedrótozva, hogy nekem meg ez a kevésbé fontos. Különbözőek vagyunk, és én nem osztom a családom általános véleményét, hogy márpedig gyerek az "kell". Nem, nem kell, csak annak aki maga is úgy érzi, hogy szeretne. Azért ne szüljön senki, hogy eleget tegyen mások elvárásainak. Én szültem kettőt, és ha biztosítva érezném a jövőt anyagilag akkor szülnék még többet is, mert én meg ebben találtam meg a boldogságomat és az életem értelmét. De szerintem semmivel sem vagyok ezért több vagy jobba annál, aki nem akar gyereket.

2012. jún. 4. 21:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Nővérem alapján tudok csak hozzászólni, mert nekem úton a második.

Tesóm azt mondta, azért nem akar gyereket, mert ő egyszerűen szereti azt a kényelmes életet amit él, nem hajlandó lemondani semmiről sem, és az alakját sem akarja tönkretenni. Önzőnek hiszi magát, pedig szerintem nem is annyira az, csak attól fél, hogy az.

Tény hogy sok ki nem mondott lemondás van egy gyermekvállalás után, de a jót csak az látja benne, aki már átélte. Szavakkal el nem mondható érzés.

Én sem gondoltam magam anyatípusnak, tán nem is voltam az, szerettem én is a megszokott kis életem minden nyugodt pillanatát. Most meg imádom a folyton vigyorgó 2,5 évesemet. :) Mindennap érezteti hogy fontos vagyok neki, és egy nap elmondja tízszer legalább, hogy mennyire szeret, és.... és...és sorolhatnám jövő ilyenkorig! :)

2012. jún. 4. 22:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem mindenki akarja azt a leírhatatlan nagy jót megtapasztalni, amihez könnyek, vér, fájdalom, kényelmetlenség, millió lemondás az út. Van, akinek más okoz örömet, másban teljesedik ki. Oda kéne már eljutni, hogy tudomásul vesszük egymás választását.

Nekem pl. kokrétan elegem van abból, amikor a melóhelyen olyan osztja az észt népgazdasági kérdésekről, fogyatkozó nemzetről és egyéb demagóg marhaságokról, akinek mindhárom gyermeke sok éve külföldön van és eszükben sincs hazatérni.... Aki bőséggel kivett a rendszerből, oda be alig tett be valamit és a felnevelt utódok sem hozzák vissza a befektetett pénzt....

Összehasonlítva az ő életével az enyémet, én jelentősen több pénzt fizetek be az államkasszába. Akkor miért is kell megszólni a másikat?

2012. jún. 5. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!