Bunkó dolog megkérni bárkit, hogy segítsen a buszra le és felszálláskor?
Ma buszra kényszerültünk a 11 hónapos lányommal. Mivel még nem jár, így kénytelen vagyok a babakocsit is használni.
Meglepően tapasztaltam, hogy senki nem óhajt segíteni. Se fiatal, se idős, se nő, se férfi, se gyerek, se nyugdíjas...
Tudom, hogy ez elvi kérdés, kit hogy neveltek. Bevallom én is voltam taknyos koromban bunkó és nem adtam át a helyem vagy nem nyúltam oda egyből babakocsis láttán, hogy segítsek, de még se álltam az útban (ajtóban) tátott szájjal vagy épp mosolyogva az anyukákon.
Mivel mi általában sétálva intézünk el mindent (vidéki város), így a helyi közlekedést nem vesszük igénybe csak nagyon-nagyon ritkán (pl. esőben).
Ma is próbáltam felszállni a buszra, de nem hogy nem álltak arrébb az ajtóból (egyébként üres busz volt szinte), de még segíteni se segítettek.
Ezt tapasztalva megfogtam a kocsit és próbáltam felhurcolni a lányomat benne. Hááát.. majdnem lezúdultam a 2. lépcsőfokról. Alig bírtam megtalálni az egyensúlyomat. Az tartotta bennem a lelket, hogy a lányomat fogom. Különben simán hátra estem volna és lemerem fogadni, hogy a busz még el is indult volna...
Viszont abban a percben egy cigány lány jött oda (szó szerint törte át az utat a tömegen) és rákapott a babakocsira, majd felhúzott minket.
Köpni - nyelni nem tudtam hirtelen, csak azt kimondani, hogy köszönöm..
Ezek után, utaztunk 20 percig a buszon, majd mikor leszálláshoz készülődtünk a lányommal megkértem egy fiatal srácot, hogy segítsen levinni a kocsit. Ő zenét hallgatott épp, így semmit nem reagált. Hiába "kopogtam" a vállán.. Mikor kinyitotta a megállóban a sofőr az ajtókat, akkor kénytelen voltam elkiáltani magamat, hogy "Segítene-e valaki levinni a babakocsit?!".
Erre ott álltam kínos fél percben az hátsó ajtónál, miközben mindenki bámul rám.. Megfogtam a babakocsit és akkor üvöltött előröl a sofőr, hogy várjak, mindjárt segít.
2 perc alatt senki nem jött oda, amíg a sofőr leállította a buszt és bezárta a fülkéjét, hogy segítsen!
Tényleg bunkó dolog megkérni bárkit, hogy segítsen?!
Nekem kell sz@rul éreznem magam, ha kérdezek vagy kérek egy emberi cselekedetet?
Valaki írta, hogy egy bizonyos emberrel kell felvenni a "kapcsolatot", hogy segítsen ..
Válaszom:
Nem tudom, hogy végig olvastad-e vagy sem, amit írtam a kérdésben, de szerepel benne az, hogy lefele menet egy fiatal srácnak a VÁLLÁN IS "KOPOGTAM", hogy segítene-e, de baromira nem foglalkozott velem.
Ezek után "kiabáltam" el magam, hogy valaki jönne-e segíteni, mire mindenki csak bámult rám, hiába néztem bárkire/bárkinek a szemébe is!
Ráadásul simán megvárták, hogy a sofőr mindent leállítva és bezárva hátra jöjjön és segítsen levinni a kocsit.
Ja és amit elfelejtettem leírni: eközben még kapta is a megjegyzést, hogy nem ezzel kéne foglalkoznia, hanem a menetrend betartásával, mert most már tuti hogy késni fog a busz.
Ennyit erről...
Még jó, hogy nem léptek át rajtam az emberek..
Látom, kedves utolsó, hogy baromi intelligens vagy, csak olvasni nem tudsz...
"Nem akarok én itt senkit megsérteni, de soha nem fogom megérteni, hogy valaki mért vár különlegesebb bánásmódot, csak azért, mert szaporodott."
Nem különlegesebb bánásmódot várt, hanem SEGÍTSÉGET KÉRT. Gondolom egy ennyire okos ember, mint te, abszolút nem látja a különbséget.
Segíteni nem azért segítünk valakinek, mert elvárja, hanem azért, mert szüksége van rá, mert kéri.
Az idős embereknek segítesz, csak mert több évet élt mint te, de egy kisgyerekesnek nem segítesz, mert magának szülte a gyereket? Rendkívül ostoba hozzáállás, de attól még nyugodtan legyél magadra büszke.
Az emberségnek meg az a lényege, hogy az ember segít annak, aki rászorul. Nem szájtátva szórakozik más kínlódásán, csak azért, mert szerinte nem érdemel segítséget, hiszen "magának szült".
Szégyen...
13.24 te mekkora ostoba sötétség vagy, már bocs..
"Ha bevásárolni megyek, cipelek kb. 20 kilót, majd megszakadok, tekintve, hogy én sem vagyok több 50 kg-nál, de eszembe nem jutna más segítségét kérni. "
Miért is kérnéd? A te döntésed, hogy mennyit bírsz. Attól még, hogy más segítséget kér, nem értéktelenebb ember nálad.
A stílusod meg borzalmas. Milyen szöveg az, hogy "csak azért, mert szaporodott"?
Ennyire ne degradáld már le magad, értjük, hogy ostoba kis pics@ vagy, de ennyire ne reklámozd....
Egyáltalán nem bunkó, sőt szerintem el sem kellene jutni ideig.
Viszont! Én budapesti vagyok és azt kell, hogy mondjam, tapasztalataim szerint nem olyan rossz a helyzet. Naponta járok 47,49,61-es villamossal, metróval, busszal és azt látom, hogy az emberek átadják a helyet, gyerek, fiatal egyaránt, persze nem mindig, de általában igen... Tényleg egyedül vagyok ezzel?????
Ugyanaz a kismamákkal, pocakosokkal, kisgyerekesekkel egyaránt, átadják a helyet, segítenek neki fel-leszállni.
13:24-es vagyok.
Szerintem az én válaszom kevésbé volt degradáló, mint amit ti műveltek.
Nem hiszem, hogy értelme lenne leállni vitatkozni a véleményről, hiszen úgysem fogom megváltoztatni azt.
Azt az egyet viszont elismerem, hogy az empátia nem az erősségem, viszont egyetemi hallgatóként állíthatom, hogy a szellemi képességeimmel nincs (annyi?) gond, mint állítjátok.(:
Nem semmi a történeted, nem gondoltam volna hogy ilyen is van. Legalább a buszsofőr normális volt, közülük sem állt volna így mindegyik a helyzethez.
Szerencsére én még nem találkoztam ilyen helyzettel, a babakocsis Anyukáknak mindig van aki segít fel- és leszállásnál, ha igényli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!