Szerintetek udvariatlan dolog az oviban a Dadus nénit Dadus néninek hívni?
A lányom kiscsoportos. Mielőtt elkezdtük az ovit, sokat beszéltünk róla. Nem tudtuk még a leendő nevelők nevét, ezért úgy emlegettük őket, hogy dadus itt. óvónéni. HA valakinek most beszélünk Róluk, akkor is így hívjuk őket, mert egy idegennek az, hogy XY néni, nem mond semmit, de az, hogy DADUS, az igen.
Én valahogy így szoktam meg, ez áll a számra.
MA reggel a Dadus néni "beszólt", hogy Ő XY néni, és mivel még évekig együtt leszünk, jegyezzem már meg.
Nem értem a felháborodását. Én TUDOM, hogy neki mi a neve, és nem sértésből mondom, hogy Dadus néni, és nem is értem miért veszi zokon.
Más munkahelyeken is Főnök urazzák, nővérkézik, doktor urazzák az ott dolgozókat, és nem azt mondják mondjuk a vezérigazgatónak, hogy Pista bácsi, csak mert az a neve.
Mellesleg Ő meg kizárólag Anyukának hív engem, pedig nyilván való, hogy nem így hívnak engem sem.
Szerintetek is udvariatlan voltam? Jogosan sértődik meg a Dadus néni? Bocsánat XY néni?
Én a nevén hívtam mindig, úgy emlékszem a testvéreim is! Emlékszem Pöntyike néni volt! Személyesebb, de nem gáz, ha valaki Dadus néninek szólítja!
31 hkm
Esküszöm én sem pimaszságból hívom Dadus néninek, csak annyit volt a gyerek beteg, hogy szinte sosem találkozunk, ezért nem a neve jön elsőként a számra, hanem az, hogy Dadus.
Majd jobban figyelek erre, de azért fura volt, hogy reggel mondtam a kislányomnak, hogy menjen be a csoportba, ott van a Dadus néni, erre Ő kikiabál a teremből, hogy Őt XY néninek hívják...stb.
Én is szoktam néha Óvónénizni és Dadusnénizni őket, itthon is, meg amikor szólok nekik, akkor is. Még egyszer sem sértődtek meg. Valóban ők is engem Anyának hívnak, ergo én is megsértődhetnék.
Ez a Dadusnéni úgy látszik érzékeny :) :) Ne foglalkozz vele, ne vedd magadra.
Jézusom de hiperérzékeny nőci lehet...de tényleg...ebben semmi degradáló nincs hogy dadus néni és a gyerekekben amúgy is így rögzíteni kell az infókat tehát többször elmondani hogy ő dadusnéni ő óvónéni stb.
Nem értem miért gondolta hogy nem akarod a nevét megjegyezni...
Egyébként a fiam is a nevükön szólítja az óvónénit meg a dadust is, és így viszont mindig körbe magyarázzuk ha máshol emlegeti őket hogy ez a MARIKA NÉNI NEM AZ A MARIKA néni hanem az óvónő pl...
Egyébként én meg épp attól kapok hideglelést hogy ANYUKA jöjjön ide, anyuka nézze meg mit rajzolt Pistike..Nekem is van nevem:D És tudják is az óvónők.
Mégse jutna eszembe a fejükhöz vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!