Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek ki a "legfontosabb a...

Nektek ki a "legfontosabb a világon"? A párotok, vagy a gyereke (i) tek?

Figyelt kérdés
Én személy szerint gy kicsit el vagyok veszve félúton az anyai és a női szerepem között, és gondolom ezzel valahogy más is így van. Ha a gyakorlatiasabban akarnám megfogni a kérdést, mondok csak egy példát: ha pl. van 100 forintod, amit egyvalami apróságra költhetsz, kinek veszel apróságot a párodnak, vagy a gyereknek? (vagy magadnak :P)
2012. máj. 8. 12:56
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
A kérdés tisztázására: az egy db apróság azért egy db, mert nem lehet kettéosztani, és azért apróság, mert senkinek sincs "szüksége" rá, csak örömet szerez. Különben könnyű lenne, nyilván az kapja akinek szüksége van rá, ebben nincsen semmi "jópofa" dilemma.
2012. máj. 8. 15:18
 32/35 anonim ***** válasza:

nagyon furcsa dolog ez. Egyrészt mert a férjedet nőként, a gyerekeidet anyaként szereted, szinte összehasonlíthatatlan a két dolog. Másrészt a gyerek védtelen, kiszolgáltatott, neked kell védened. Én elosztom a dolgokat. Nem pénzes példát mondok, hanem mást. Én minden este imádkozom egészségért a két gyerekemnek és a férjemnek. Mindíg a gyerekeket veszem előre az imámban. De ha a párom pl. úton van, vagy nincs itthon, őt szoktam előre venni, hogy vigyázzon rá a Jóisten a hazafelé vezető úton, ne legyen balesete, stb. A 100 forintomat hogy osztanám? Egyszer a gyerek kapna, egyszer a férjem. Szerencsére nem kell ilyesmin döntenem.

De azért is furcsa dolog, mert hiába szereted elvileg jobban a gyerekeidet, a gyerekek felnőnek, jobb esetben 25 évet veled élnek, aztán családot alapítanak és onnantól kezdve a saját párjuk és a saját gyerekeik fontosabbak lesznek nekik, mint a szüleik. Mint mi. A párod pedig jobb esetben egy egész életet él le veled, nem 25 évet, hanem 50-60 évet is akár. Mégis a gyereket helyezed minden elé.

Summa summárum én nem hasonlítom egymáshoz a két szeretetet, mert nem egyformák. Mindannyiukat imádom, mert ők a családom.

2012. máj. 8. 15:27
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó számból vetted ki a szót (írást), szó szerint így gondolom ahogyan te!

Nagyon fontosak nekem a lányom és a férjem, de a szüleim és a testvérem is.

2012. máj. 8. 15:57
 34/35 anonim ***** válasza:

24.-nek!

Szerinted ha valaki azt mondja hogy neki a gyereke a legfontosabb akkor ott már mindjárt párkapcsolati gondok vannak?Meg már akkor nem szerette igazán mikor hozzáment? Azért ekkora hülyeségeket ne írjál már légyszíves.

Nekem a gyerekem a legfontosabb.DE ettől még szeretem a férjemet!Nyilván amíg csak ketten voltunk addig ő volt az első,mikor megszületett a kislányunk onnantól kezdve pedig már a kislányom.És igenis nálam úgy van a sorrend első a kislányom utána jön a férjem.Lehet hogy számodra ez érthetetlen de van ilyen is.És ettől még boldogan élünk.

2012. máj. 8. 15:58
 35/35 anonim ***** válasza:
Én a fősuli után szültem egyből a lányomat, most 3 év elteltével a fiamat. A fősuli mellett a családi vállalkozásban dolgoztam, de elköltöztünk és már nem tudok visszamenni. Szóval a férjem a családfenntartó, szeretem, neki köszönhetem a gyerekeimet és ő jelenti minden téren a biztonságot, csak őrá számíthatunk mert a nagyszülők távol vannak. Szerintem ezért érzem hogy ő a legfontosabb nekem mert ha ne adj Isten neki valami baja lenne nézhetnék a 2 gyerekemmel a semmibe...
2012. máj. 9. 07:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!