Nektek ki a "legfontosabb a világon"? A párotok, vagy a gyereke (i) tek?
Érdekes dolgokat írtok:)
Gondolkodás nélkül vágom rá, hogy a gyerekeim, szerintem a férjemnek is.Szeretem őt, de másként mint a gyerekeimet. Én az életemet nem adnám a férjemért, mint ahogyan azt az egyik hozzászóló is írta, de "csak" azért nem, mert a gyerekeimért felelősséggel tartozom, fel kell őket neveljem.
Persze egy apa is képes felnevelni a gyerekét, de igaz a mondás miszerint "anya csak egy van". A fiaimnak is ha bármi bajuk van, betegek stb.akkor én jelentem nekik a biztonságot, pedig imádják az apjukat, de vele inkább birkózni, bohóckodni szoktak, ha probléma van, mindig engem keresnek.
Az utolsó kérdésedre is az a válaszom, hogy a gyerekeim kapnának vmit, a páromat és engem is az tesz boldoggá, ha látjuk a fiaink örömét:)
13:13-as
Persze ahány kultúra annyi nézőpont, az arab világban a gyereknek nincs olyan "értéke" mint nálunk, ugye feleségük is több lehet, akik sorban szülhetik nekik a gyerekeket.
Azért megkérdeznék, egy arab nőt is, mert gondolom az általad leírt rangsor egy férfitől származik:))
13-as, neked nem volt soha sem tele a szíved a férjeddel?
nekem még most második tehrességnél is tele van. Nem az a nagy lángoló szerelem már 5 év után, de bizony nagyon is tele van a szívem vele és szerelemmel vagyok iránta.
Szerintem neked ha ilyen érzésed soha sem volt akkor lehet a párkapcsolatoddal van a baj, nem?
13-as vagyok.
Igen, tudom, hogy baj van a párkapcsolatommal, életem első pasijához (a legjobb barátomhoz) mentem hozzá, és sajna csak most látom, hogy nem is vagyok igazán szerelmes belé. Ez van, két gyerekünk van, még mindig a legjobb barátom a férjem, nyilván nem fogunk elválni...
De a Kérdező nem erre volt kíváncsi. :)
Lepontozhattok, de őszintén nekem a férjem a legfontosabb, de ha csak 100Ft-om lenne azt a gyerekeimre költeném.
Sok oldalról meg lehet vizsgálni a dolgot, sok igazság van.
Tegyük fel máshogy a kérdést: Ti mit gondoltok, ki a fontosabb a férjeteknek a gyerek vagy TI?
Én már megkérdeztem a férjemet és azt a választ kaptam amit vártam.
13:48-as én ugyan nem pontoztalak le, de azt nem értem miért akarod másra is ráerőltetni, hogy ne a gyereke legyen a legfontosabb. Nekem mindig a gyermekem lesz a legfontosabb. Tudod miért? Mert párom, férjem akármennyi lehet, történhet bármi, de a gyermekem mindig a gyerekem marad kire számítson ha nem rám? Nekem is volt egy párom akivel imádtuk egymást. És mi történt? Egyedül hagyott egy kisbabával. Azóta sem keres se engem sem a gyermekét.
Jó, renden nem minden férfi ilyen, de a legrendesebb pasi sem érdemli meg, hogy előrébb helyezzem a gyerekemnél.
17-es.
igen ez egy vicces kérdés épp imént tettem fel msn-en a férjemnek ezt a kérdést. és meglepett a válasz. ö egyértelmüen elsö kérdésre azt mondta, hogy a gyerek 0,01%ban fontosabb éppen most, mert ö az övé.... meglepett, mert azt hittem neki is mindketten ugyan olyan fontosak vagyunk... De nem veszekednék vele ezen, neki ez a döntése, ö így érzi.
èn leírtam mit válaszoltam ide, nekem 50-50%ban vannak, és igazán mindegyikkel tele a szivem.
4-ik válaszoló voltam.
A gyermekem nagyon-nagyon fontos, de nem tudom hogyan lehet, és hogy miért kell tényleges különbséget tenni a férjem és gyerekem között, ha jól működő család vagyunk. Másképp szeretem őket, de mindkét szeretet-fajta nagyon intenzív és nagyon fontos számomra.
Különbséget csak akkor tennék, ha megromlana a párommal a kapcsolatom, mert akkor csak a gyerekem lenne a fontos, de egy jól működő kapcsolatban a család a fontos, és nem csak egy-egy személy.
A gyerekért élünk a párommal, és az ő érdekét nézve döntünk mindenben, tehát mindkettőknek ő az elsődleges. De ez nem jelenti, hogy mi egymásnak másodlagosak vagyunk, csak a kettő dolog más kategória!
Mint anya elsődleges a gyerekem.
Mint nő elsődleges a férjem.
Jelenleg nem tudom és nem is akarom szétválasztani ezt a kettőt, mert így működőképes.
Ha már választanom kell, akkor számomra azt jelenti baj van.
A csokit a gyerekem kapná, de a szeretetemet mindketten megkapják más-más módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!