Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha terhes leszel, neked is a...

Ha terhes leszel, neked is a benned fejlődő baba lesz a legfontosabb?

Figyelt kérdés

Megérted azokat a nőket is, akik ha kiderül hogy babát várnak, attól még ugyanúgy élik az addigi életüket tovább, és nem a baba lesz a legfontosabb?

pl. nem járnak terhesgondozásra, nem esznek megfelelően, nem vigyáznak magukra, nem járnak el rendszeresen terhesgondozásra...stb

2012. máj. 7. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem!

Én még csak 21 éves vagyok, és 6 hetes babás, de Ő a legfontosabb nekem! :) Már most is!

Vele kelek, vele fekszem, Rá gondolok mindig, hogy mekkora csoda történt velem! :))

A mozdulataim finomak lettek, úgy viselkedek mint egy porcelánboltban :) Sok gyümölcsöt-zöldséget eszem, szedek vitamint.

Eddig minden nap edzettem, kiskorom óta aerobikozom, fitnessezem, most ezt hanyagolom, igaz, hiányzik, de nem szeretnék ugri-bugrizni. Szoláriumba is jártam sokat, de azóta, hogy kiderült, hogy babás vagyok nem voltam, és nem is fogok járni :))

Szóval nekem a kisbabám az első!!!

2012. máj. 7. 09:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Mármint úgy érted, hogy minden más háttrébe szorul?

Mert ha így érted, akkor nekem pl. nem a baba a legfontosabb, ezért a kérdés kicsit fura. (vagy csak én értem félre:D)

Jelenleg a baba egészsége fontosabb az én kényelmemnél, vagy jólétemnél, ezért odafigyelek rá, és magamra is, hogy a lehető legjobbat adjam neki.

De attól még nem lesz ő fontosabb pl. a fiamnál, hanem ugyanolyan fontosak.

És ugyanolyan fontos a férjem is.

Vagy arra gondolsz, hogy mi a véleményem arról, aki veszélyezteti a pocakban lévő babáját azzal, hogy pl. alkoholt iszik, cigizik, és nem csináltatja meg a vizsgálatokat?

Szomorú vagyok, hogy létezik ilyen ember, és szívből kívánom, hogy egészséges picije szülessen, és nőjön fel a feladathoz, hogy teljes életet biztosíthasson a gyerekének.

2012. máj. 7. 09:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem, nem értem meg! Az olyannak minek gyerek! Ha már babát vállalunk, egészséges gyermeket szeretnénk és nem beteget. A vizsgálatok kiszűrhetik,ha baj van. Szerintem egy normális nő eljár a vizsgálatokra, eszik minden vitamint és vigyáz magára. Most várjuk a harmadik babánkat, volt már két vetélésem és alig várom hogy egészségesen! megszülessen a kicsi!
2012. máj. 7. 09:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Én se igazán értem a kérdést. Én is kismama vagyok (első baba), és persze, hogy fontos számomra a picurkám. De például ugyanolyan fontos a férjem is. Az, hogy jobban odafigyelek az egészségemre, a táplálkozásra stb., hogy eljárok terhesgondozásra, megcsináltatom a szükséges vizsgálatokat, nekem ezek természetes dolgok. Attól még ugyanúgy élem az életem, mint terhesség előtt, csak jobban odafigyelek bizonyos dolgokra. Szerintem ez a normális.
2012. máj. 7. 09:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Persze a férjem is fontos nagyon, sőt még fontosabb mint azelőtt, és jobban is szeretem, máshogyan! Szoros kötelék köztünk ez, hogy kisbabát várok! Csak ugye nekünk első baba, és olyan furcsán rajongok érte már most! :))
2012. máj. 7. 09:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Amiről írsz, az két különböző dolog.

1. Akik nem járnak terhesgondozásra, nem esznek megfelelően, nem figyelnek magukra azoknak a baba teljesen a háttérbe szorul. Itt nemhogy nem a legfontosabb, de a fontos kategóriában sincs.

2. A legfontosabb nem a bennem fejlődő baba. Nagyon-nagyon sok fontos dolog van az életemben, nem kizárólagos első a bennem alakuló kis élet. A 4 éves kisfiamat, a férjemet, a szüleimet, az otthonomat ugyanolyan fontosnak találom, nem zárhatom ki a babám miatt.

Tehát nagyon fontos, de nem a legfontosabb, élem az életem, dolgozom, bevásárolok, főzöm, játszom a gyerekkel, felköszöntöm anyukámat anyák napján, elmegyek a férjemmel vacsorázni. Minden megy tovább.

2012. máj. 7. 10:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért az hogy az ember eljár orvoshoz, védőnőhöz az alap.na meg az is hogy nem iszik és nem dohányzik. De ezeken kívül én éltem a megszokott életemet.nyilván nem csinálok olyat ami a babának árthatna.
2012. máj. 7. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!