Nektek ki a "legfontosabb a világon"? A párotok, vagy a gyereke (i) tek?
A gyereknek fogok venni valamit, de ez nem jelenti, hogy páromat nem szeretném kellőképp.
Mióta van gyerekünk ő az elsődleges mindenben, az ő igényeit vesszük elsőnek figyelembe, az ő szükségletei az elsők.
De ettől még nő is vagyok, és a férjem nagyon fontos nekem. Ők együtt, ketten jelentik nekem a mindenséget. Nem érzem, hogy elvesztem volna köztük, hanem inkább így lettem egész.
Nem rég volt egy ilyen kérdés, óriási vitát keltett, és enegm jól le is pontoztak mert azt mondtam, nekem nincs külömbség.
De jó a példád. Èn arra költeném akinek kell belöle valami. Ha a gyerek éhes neki vennék enni belöle, de ha a gyerek jól lakott és a férjemnek kellene valami nagyon akkor ö rá költeném vagy magamra. Mérlegelve kinek is legyen.
Ami nálam fontos, hogy ÈN és FÈRJEM soha nem halna éhen azért hogy a gyerek téliszalámit ehessen. Akkor az egész család olcsó szalámit eszik.
Volt egy másik példa, kit mentenél ha jönne az özönvíz és egy kezed szabad....
Mindenképpen akit tudnék, de ha a gyerek akkor öt elsösorban, mert ö még nem olyan erös mint apa. De pl ha 2 gyereke van valakinek ott is azt menetené amelyik a kisebb, mert reménykedne hogy a nagyobb ügyesebb....
Szóval egyértelmüen egyszinten vannak a férjem és a lányom, csak a lányomat pelenkázni kell, a férjem meg letudja húzni a wc-t.
Másképp fontosak. Ha szükségletekről van szó, akkoör nyílván a gyerek élvez prioritást. Tehát ha az utolsó 100 forintból kéne ételt vennem, azt nyilván a gyerekem számára venném.
Viszont ha azt nézzük, hogy csak úgy menthetem meg a gyerekem életét, ha meghalok, akkor gondolkodás nélkül meghalnék. De a férjemért is feláldoznám magam.
Utolsóval teljes mértékben egyetértek!
Általában mérlegelek én is, de ha mondjuk egyiknek sincs szüksége semmire csak rájuk szeretném költeni, mondjuk kis édességre vagy valamire veszek olcsóbbat, de kettőt belőle, így jut ennek is, annak is.
Ettől függetlenül imádom a gyerekem, anya is vagyok és feleség, nő is.
Nem az én rangsorom de érdekességképp leírom amit az egyik arab ismerősöm mondott.
A világon a legfontosabbak a szülők, aztán jönnek a testvérek, ez után van a feleség és a legvégén vannak a gyerekek.
A kérdésem-miért ez a sorrend?Mert gyereket csinálni tudunk még de a szülők és testvérek pótolhatatlanok.
Sajnos én egyedül nevelem a kisbabámat, így nekem egyértelmű, hogy a kisfiam a legeslegfontosabb.
Én úgy gondolom, hogy addig a pontig "egészséges" az, hogy valaki a párját egyenlően szereti a gyerekével, amíg nincs hátránya ebből a gyereknek. Egy férfi sem érdemli meg, hogy bántsam a gyerekemet miatta akár csak szavakkal is, és nem érdemli meg, hogy egy férfi miatt hanyagoljam el. Egy anyának igenis a gyermeke a legfontosabb, innentől kezdve már nem csak az önnön érdekeit kell néznie, hanem azért a kisemberért vállal felelősséget akit világra hozott. Szerintem aki gyereket vállal annak tisztában kell ezzel lennie. Párom lehet akárhány, történhet bármi, de a gyermekem mindig a gyermekem marad. Nekem Ő a legfontosabb a világon:)
Zárójelbe megjegyezném hogy a gyermekem után-mellett a testvéreim a legfontosabbak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!