Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek ki a "legfontosabb a...

Nektek ki a "legfontosabb a világon"? A párotok, vagy a gyereke (i) tek?

Figyelt kérdés
Én személy szerint gy kicsit el vagyok veszve félúton az anyai és a női szerepem között, és gondolom ezzel valahogy más is így van. Ha a gyakorlatiasabban akarnám megfogni a kérdést, mondok csak egy példát: ha pl. van 100 forintod, amit egyvalami apróságra költhetsz, kinek veszel apróságot a párodnak, vagy a gyereknek? (vagy magadnak :P)
2012. máj. 8. 12:56
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Gondolkodás nélkül a gyerekem a legfontosabb!

Szeretem a férjemet is,de a kislányunkért bármire képes lennék.

2012. máj. 8. 14:02
 22/35 anonim ***** válasza:

Kedves 18as válaszoló eszem ágában sincs rád vagy másra erőltetni semmit mert nem áll érdekemben. Csak őszinte voltam és csak írtam valamit szerintem ez nem erőltetés.

Megértem a te nézőpontodat, de te is tartsd tiszteletben az enyémet. Ja és attól hogy nekem a párom a legfontosabb attól nem biztos, hogy nem szeretem annyira a gyerekeimet mint te...

2012. máj. 8. 14:03
 23/35 anonim ***** válasza:

Utolsó, szóval nem mondtam, hogy nem szereted annyira mint én :)

Ha úgy tűnt ezt gondolom, akkor bocsánat. Megértem a te nézőpontodat is, gondoltam leírom én is a sajátomat. :)

2012. máj. 8. 14:08
 24/35 anonim ***** válasza:

20-as aki szeirntem nem így gondolkodik mint te vagy én ott párkapcsolati probléma van a mélyén és ezért tezsnek egyböl külömbséget. vagy már eleve olyan meberhez mentek aki akkor sem volt fontos csak már nagyon kellett a gyerek, így megfelelö sperma donor a párjuk.

ha egy normál kiegyensúlyozott kapcsolatba jön a gyermeke, ott a fele egyszinten vannak a gyerekekt anyai a férjet nöi szeretettel szereti a nö.ès mindegyiknek azt adja meg amire a másiknak szüksége van.

2012. máj. 8. 14:10
 25/35 A kérdező kommentje:
Én leírhatom a véleményemet lepontozás nélkül :), bár féltem, hogy magamra maradok vele. Nekem bár nem könnyű megfogni a kérdést, de mindenhogyan a párom a legfontosabb, mert őt "szerettem előbb", a gyerek ajándék, aki a szerelmünkből fogant, és azért foganhatott, mert szeretjük egymást. Én meg valahogy pont úgy érzem, hogy gyereket adhat az élet többet is, meg akár sajnos kevesebbet is, de társból, lelkitársból, akivel mindenben összetrathatunk az életben, csak egy van. Őérte mindent meg kell tenni. A gyerek pedig mint már mondtam, ajándék.
2012. máj. 8. 14:19
 26/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Akkor mi nem értünk egyet, én a gyerekemet nem ajándéknak tekintem.Ő azért született, mert akartam, akartuk a férjemmel.

Nem vagy Te esetleg mélyen vallásos?Tőlük szoktam hallani, hogy a gyereket "ajándéknak" tekintik.

2012. máj. 8. 14:39
 27/35 anonim ***** válasza:

Nálam külön van két eset: ha a párom nem a gyerek apja, akkor egyértelműen a gyerek az első.

Ha a párom a gyerekem apja, akkor nehezebb a kérdés. Azért születhetett meg a lányom, mert őszintén és szívből szeretem a párom, rábíznám az életem. Együtt, közösen vállaltunk egy gyereket. Fogta a kezem az ultrahangnál, együtt választottuk ki a gyerekágyat, a babakocsit, esténként beszélgetett a pocakommal. Együtt sírtunk-nevettünk a szülőszobában. Az ő vállán sírtam a hasfájós korszakban, ő lepett meg azzal hogy kivett egy-egy nap szabadságot, ő hozott haza nekem egy kis fagyit, sütit. Őt hívom fel, ha a lányunk valami újat csinál. Ezek olyan dolgok, amik örökre összekötnek minket.

Nem tudnék választani.

Ha lenne 100 ft-om, arra költeném amelyiküknek szüksége van rá. Ha egyiknek sem lenne rá szüksége, félretenném és gyűjtenék, hogy mindkettejüknek tudjak valamit adni :-)))

2012. máj. 8. 14:40
 28/35 anonim ***** válasza:
5. közös gyerekünket várjuk a férjemmel, akit 6 éve ismerek, és mostanáig is a világon a legjobban szeretek.Mindenkinél jobban szeretem Őt, de ettől nem érzek kevesebb szeretetet a gyerekeink iránt sem.
2012. máj. 8. 15:04
 29/35 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés,Mert nekem ők ketten a legfontosabbak a világon.

Anyaként a kisfiam, nőként a párom.De mint írtam nekem ők ketten a mindenem:)

Ha utolsó 100 ft-om lenne, akkor annak venném meg,akinek éppen nagyobb szüksége van rá.De a kisfiunk kapna belőle valamit,mert ő még kicsi és nem érti meg,ha valamit nem kaphat meg.:(Mi meg igen.

2012. máj. 8. 15:14
 30/35 A kérdező kommentje:
Vallásos vagyok, de csak magamban, nem az a "politizáló" fajta. nem tudom, hogy az mélynek számit-e neked vagy sem :). Szerintem nincs köze a kérdéshez. Nem tudom, hogy fogalmazzak másképpen, "kevésbé vallásosan", a "ráadás" meg a "hab a tortán" hülyén hangzik, meg nem fedi a valóságot, mert annál jóval többet jelent a gyerekem. nyilván az életemet adnám érte. mindenki előtt a páromért. persze legnormálisabb eset, ha a párommal együtt, kézenfogva adjuk az életünket a gyerekért, vagy egymást támogatva tesszük a legjobbat a gyerekért. Ha mondjuk a 100 ft-os példát venném elő megint, talán ez valahogy úgy nézne ki, hogy megveszem az apróságot a gyereknek, és odaadom a páromnak (hogy ő adhassa oda, ha akarja). nem tudom, hogy ez így érthető-e.
2012. máj. 8. 15:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!