Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem vagyok anyának való, csak...

Nem vagyok anyának való, csak egy csődtömeg?

Figyelt kérdés

Először is,ez egy anoním oldal,csak ezért merem leírni az érzéseim és a gondjaim,de még így is szégyellem magam.Úgyhogy nagyon kérek mindenkit csak az válaszóljon aki őszintén tud mit hozzá szólni,de kedves hangnemben,mert a lelkiállapotom így is elég rosz.

Van egy 2,5 és egy 4 hetes kisfiam.Amíg csak a nagyobb volt semmi gondom nem volt,imádtam soha nem beszéltem vele csúnyán.

Most elég ingerlékeny vagyok,iszonyat ideges mindenen,pedig a nagyon jó a kisbaba is.Ügyesen szopizik,alszik,bár szegényke nagyon nehezen alszik el.

Nem is vele van a gondom hanem a nagyobbal.Szó sincs testvér féltékenységről,mert nagyon szereti az öcsijét.Inkább velünk buta.Verekszik,hisztizik,makacskodik,nem akar enni,inni.

Tegnap elkezdtük a bilizést és olyan ügyes volt(amúgy kakilni már több,mint 1éve wc-be kakil).Tegnap 1x nem pisilt be,ráült magától a bilire,megdicsértem folyton,sőt meg is beszéltük,hogy ma kap egy játékot a játékboltban,még azt is megmondta,hogy mit akar.Erre ma.....egész de.-t bepisilt,az egész lakás tiszta pisi volt.Én meg tiszta ideges voltam tőle.Rávertem a seggére,le hülye gyerekeztem,lebutáztam....tudom nem szabadott volna,de olyan ideges voltam,komolyan úgy is éreztem,hogy nem is szeretem,mindjárt örökbe is adom.Most persze már megbántam és annyira fáj,hogy így viselkedtem vele.Nem akarom tönkre tenni a kis lelkivilágát,annyira sajnálom.Tényleg nem vagyok anyának való!?Vagy mi van velem?Nem akarok ilyen lenni.Miért van ez most?Mit csinálljak?Boldog,vidám és normális életet szeretnék a gyerekeimnek,de jelenleg úgy érzem ezt tőlem nem kapják meg.Más 4 gyerekkel is könnyen el van én meg kettővel már nem bírok?Szerencsétlen hülye vagyok....

2012. ápr. 25. 13:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 10 hetes a kicsi és 26 hónapos a nagy. Néha nálam is elszakad a cérna, de hogy megnyugtassalak mostanra sokkal jobb a helyzet, mint egy hónapja volt. A hormonjaidnak nehéz parancsolni.

Azért meg mert egyszer rácsaptál a gyerekre és kiabáltál vele, még nem hiszem hogy örökre törést okoztál benne. Nem vagyunk gépek, előfordul. Lényeg hogy ne rendszeresen így neveld. Kétlem hogy emiatt már szakember vagy bármi ilyesmi kéne.

Próbálj néha kikapcsolni kicsit, az sokat segít. Hagyd ott őket az apjukkal, nagyszülővel, bárkivel, és menj el órácskára egyedül elég ha a boltba, vagy csak sétálni, a lényeg hogy gyerekek nélkül.

Az meg tuti hogy nem vagy "szaranya" (ha te az vagy akkor én is) a csemetéid sem cserélnének el semmiért, még akkor sem ha esetleg néha rájuk kiabálsz. ;)

2012. ápr. 25. 14:07
 12/20 anonim ***** válasza:
Régen, mikor még "csak" egy gyerekem volt, én is tátott szájjal és irigykedve figyeltem, aki több gyerekkel kisujjból elbír.... Ma már 3 gyermekem van, és rájöttem, mennyire naiv voltam! Csak minden egyes +gyereknél az ember eggyel lejjebb ad az igényeiből, így egy idő után elfogynak az okok, ami miatt idegesebbek lehetnek :D Nálunk már ilyen a rend, a csend.... Mivel kevesebbet takarítok, meg pakolok (merthogy nem vagyok patikus, hogy higiénikus legyen a kéró :D ), így nem olyan idegesítő, ha azért kell takarítanom, mert a totyogóm kiborította a narancslét. Szóval ez a nagy trükk!!!! Remélem, segítettem :D
2012. ápr. 25. 14:23
 13/20 anonim ***** válasza:

"Más 4 gyerekkel is könnyen el van..."

Ne gondold!! A legnyugodtabb szülőnél is kimegy egyszer a biztosíték!!

Az egyik ovis anyukának 3 gyermeke van,közel egy idősek a gyerekeink. Életemben nem láttam idegesnek,még amikor a legnagyobb carban voltak sem!! Ha a nagyobb fia mondjuk úgy,hogy nem volt ügyes,akkor is cefet nyugodt hangon beszélt Vele! Múlt héten Nála is szakadt a cérna,és valamiért napokig érezhetően ideges volt,a gyerekére rá is kiabált- még én is megijedtem.

Hogy a két évesed "makacskodik" és verekszik, a dac korszak kezdete,de akár a testvérféltékenység egy "tünete" is lehet! A féltékenység nem mindig úgy mutatkozik meg,hogy bántja a kicsit,stb!

A szobatisztasághoz egyébként is olykor-olykor rengeteg türelem kell!

Nálam is előfordult,hogy kiabáltam a gyerekkel,hogy rákiabáltam,hogy nem is szeret,azért csinálja amit csinált...

Meg kell próbálni minden percben türelmesnek lenni! Tudom,ezt ilyen aktivitás mellett,és egy pici babával a "karodban" (meg ki tudja milyen gondjaitok vannak),cseppet sem könnyű feladat,de bármilyen nehéz is,el kell határoznod Magad mélyen,és ha buta,akkor elmagyarázni Neki,hogy miért volt buta,és sarokba állítani,vagy leültetni- egy egyszerűbb,a Fiad számára betartható büntetést kell kitalálni. Ha látja,hogy igen is a sarkadon állsz,és nem tud csak "félre lökni",akkor hamarabb átvészelitek ezt az időszakot,mint egyébként! Próbáld lekötni a figyelmét,mondókázhattok,énekelhettek,kérheted,hogy pl. a fazekat mosogatás után ha megszáradt,Ő tegye el a helyére- had érezze Magát fontosnak a Fiad! Ha időd engedi,rajzoljatok együtt. Mi kint a hintaágyon ültünk és ott mondókáztunk sokat a gyerekekkel,ha borús volt az idő,akkor a "süss fel nap"-ot énekeltük. Nagyon élvezték!

Mivel ez egy anonim oldal: Nálunk a nagy volt hisztisebb egy időben. Nővérem azt mondta,hogy öntsek a nyakába egy kancsó vizet,majd észhez tér. Szégyen szemre kipróbáltam egyszer (nem jött be),Sógornőm azt tanácsolta,hogy egy anyai pofont adjak neki,náluk az bevált,azóta nem hisztizett egyszer sem a gyereke- szégyen,gyalázat,de egyszer ki is hozott annyira a sodromból a gyerek,hogy bizony felpofoztam... Szóval ne érezd Magad car anyának!!

Remélem tudtam segíteni a válaszommal!

Sok sikert és sok türelmet! Jó babázást!

Üdv: 3 lányos

2012. ápr. 25. 15:33
 14/20 anonim ***** válasza:

Fáradt vagy ennyi.

4 gyerkőc anyukája

2012. ápr. 25. 17:31
 15/20 anonim ***** válasza:

Hoztam egy cikket, hátha segít:):

[link]

2012. ápr. 25. 19:16
 16/20 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, bocsánat, az előbb is akartam írni csak a kislányom már fárad:).

Természetesen nem azért linkeltem ide, hogy mindenkinek folyamatosan hordozni kell vagy szoptatni vagy együttaludni, hanem azért, hogy ezeket az eszközöket a saját életvitelhez igazítva és a kellő mértékben alkalmazva(főleg igaz ez a hordozásra) mennyit segíthetnek a kicsik körül.

2012. ápr. 25. 19:25
 17/20 anonim ***** válasza:

A jelenlegi helyzetnél márcsak az lesz a rosszabb, ha a kicsi elindul, na ált. akkor kezdődik a testvérféltékenység. Egymással nemigen tudnak játszani, kicsi rombol, nagy építene.

Én most vagyok egy kicsit ki, elfáradva. Folyton fellöki, megsérül a 14 hósom, mert a 3 éves hiába szereti a testvérét, csak irigykedik, csak féltékenykedik, csak durvácska.

A játszótéren, ketten kétfelé, elég gáz.

Majd gondolj vissza ezekre az időkre kb fél év múlva. Akkor kezdődik az igazi helyzet.

Nem elkeseríteni akartalak, csak énis kivagyok sokszor, mert segítségem az nulla szó szerint.

2012. ápr. 25. 22:45
 18/20 A kérdező kommentje:

Kérdésem kiírása óta most tudtam ide ülni és elolvasni a válaszokat.Legkisebbem most aludt el,drágám.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a nyugtatást,nagyon jól esik!!!!

Mikor kiírtam a kérdést aludt mind két gyerkőc.amikor felkellt a nagyobb jól megszeretgettem és nem haragudott.

Nem tudom,hogy valóban féltékenység miatt csinálná e ahisztit meg a verekedést...,mert a tesóját tényleg nagyon szereti,simogatgatja meg ha sír egyből fut,hogy anya léci vígasztald meg a tesót,nagyon édes.Meg amióta megvan a pici nagyon oda figyelünk rá,hogy a nagyobbat ne hanyagoljuk el,mindenbe bevonjuk.A bilizést mára már hagytam.Este viszont magától szólt,hogy pisilnie kell,nagyon megdicsértem és annyira örült.Jó lenne ha szobatiszta lenne,mert elég drága a pelus,jó lenne ha csak a picinek kéne venni,meg hát szeptembertől menne az oviba ha szobatiszta lenne.

Igaziból du.-ra megnyugodtam és nem volt a gyerekekkel probléma.Már csak a kedves férjemmel kéne valamit kezdenem,mert sajnos ő szerinte az én problémáim semmik,csak hülye vagyok....meg szerinte nekem mennyire jó,azért fizetnek nekem,hogy itthon legyek.Aznap mikor hazajöttünk a kórházból közölte velem finoman,hogy ő ezután is elvárja ám tőlem,hogy rend legyen itthon meg meg legyen minden csinálva,mint eddig,mert más is megcsinállja akinek két gyereke van.Ja meg én tudtam,hogy nem lesz egyszerű két gyerekkel akkor minek válaltam be...mint ha csak én akartam volna.Úgyhogy még vele kéne valahogy megértetnem a dolgokat.

A baba hordozás nagyon tetszik,ezt biztos ki fogom próbálni!!!

Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek!!!!

Mos pedig megyek és pihenek :) Jó éjszakát!

2012. ápr. 25. 22:53
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem is mindig ezt mondja a férjem,hogy mivel itthon vagyok ezért fizetnek.

Ettől a falra tudnék mászmi.Mondom is neki mindig mit azt a 25 000 ft-ot,amit 15 éve kapok.

Én azt mondom sokkal fárasztóbb itthon lenni 7 emnert kiszolgálni,mintha dolgoznék.

Minden jót!

2012. ápr. 26. 07:31
 20/20 anonim ***** válasza:

Egyes férfiak alapvető problémája,hogy az orruknál tovább nem látnak- az enyém is ilyen! Folyamatosan "szekált" mert elfelejtettem a kutyának vizet vinni (tudjátok milyen ha gyerekek vannak a házban-az egyiknek ez kell,a másiknak az a baja,végül is magadra sincs időd,nem csoda,ha a kutyát elfelejted!),és nem törültem port (mert fáj is a portörlés,és időmbe sem fér bele),viszont minden mást csináltam,a fát behoztam,hasítottam...sbt! Sok olyat csináltam,amit a mai anyukák jó része nem csinál. Aztán az "okos" apuka elvesztette a munkahelyét,akkor észre vette magát több hét itthon lét után!-de kb addig is tartott! Most nem látjuk,csak 2-2,5 hetente 1-2 napra,- eleinte havonta 1x 1-2 napra- és bizony elfelejtette,milyen is volt amikor Ő itthon volt,látta,hogy elvagyok havazva,hogy nem ülök egész nap a gép előtt,hogy mennyire nem olyan könnyű dolog htb-nek lenni,mint ahogy Ő gondolta... és mostanában ugyan úgy veszekszik,mert "retekbe" jön haza,pedig csak por törülve nincs- legalább is nem mindenhol. A férfiakat nem lehet megváltoztatni,ha szereted,meg kell tanulni együtt élni Velük,elengedni a füled mellett a csípős megjegyzéseket... stb.

Nálunk anno olyan volt,amiért iszonyat mérges voltam a Páromra is,hogy: 2 gyerek,a nagyobbal nem volt gond,a kisebb 4-6 hónapos koráig nem aludt este,ordított,sehogy nem volt jó,csak karban... Picit ha le tudtam tenni,akkor mihelyt az ágyunkhoz értem,már ordított,de veszettül! Egy idő után már ha meghallottam este a hangját,akkor a saját ágyunkat püföltem,majd nagy levegőt vettem,és kivettem a kicsit az ágyából,próbáltam nyugtatni. Na, amikor az ágyat püföltem,akkor "minek vállaltad,ha nem bírod??!!"mondat hangzott el. 1 éves koráig nem is szerette a 2. lányát az Apja,akkor szerette meg,amikor 13 hónaposan járni tanult... Azóta a világ legszebb kislánya!! Mind közül a legjobban szeretni....

Ki érti a férfiakat???

Üdv: 3 lányos

2012. ápr. 26. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!