Miért érzem úgy hogy egy csődtömeg vagyok?
Üdv!
Most kezdtem el a 9. osztályt (más iskola más emberek) és nem igazán tudok beilleszkedni, az osztálytársaim piszkálnak nagyon nem érzem jól magam a közösségbe. Se itthon, se a suliba nincs egy igazi barátom. Megpróbálok beszélgetni mindenkivel beilleszkedni de egyszerűen nem megy ,kiközösítenek. pl.: eldugták a tolltartómat és mindenki azt mondta hogy nem tudják hol van nap végén valahogy oda teleportált az asztal közepére...Egyszerűen nem értem előző iskolámban voltak barátaim de ma már nem tartom velük a kapcsolatot. Pletykálnak rólam megaláznak egyebek . Lehet annak köze hozzá hogy édesapámat nem rég elvesztettem? Úgy érzem hogy depressziós leszek!
köszönöm
15/f
Kedves Kérdező!
Látom, rossz helyzetben vagy. Ez nem lesz könnyű dolog, de írok néhány tippet, ami segíthet.
Ne érezd magad megalázva, ne mutasd, hogy megsértődtél! Légy határozott! Találj ki jó beszólásokat(vagy keress a neten:D) Ha te is jó oltásokat találsz ki, akkor be fogsz illeszkedni, majd a másik gyereken is nevetnek, nevetsz velük, és minden fain lesz. Vedd lazán a dolgot, ne görcsölj. Kell egy kis önbizalom, szóval nem árt ha jól tanulsz, és jársz edzeni/sportolni. Ha erős és okos vagy, akkor tisztelni fognak.
Rá lehet fogni a dologra, hogy a környezet hibája, de ha te mindent megteszel, akkor változtathatsz ezen. Csak rajtad múlik.
Sok sikert!
Az a probléma veled, hogy nincs elég önbizalmad, nem vagy elég határozott. Ha ezen változtatnál, akkor könnyen be tudnál illeszkedni. Személyesen sokat tudnék segíteni szerintem, de az elég esélytelen :D
Ha gondolod, akkor esetleg írhatsz, és msn-en megbeszéljük. Bár mostanában nincs sok időm, de bemutatnék néhány embert, aki régen hasonló problémával küzdött, de megoldotta. Talán az segít. Ja, és még valami: Nézd meg a kérdésed alatti "colos" kislány kérdését, ott is vannak hasznos dolgok :D
Ne írj butaságokat! A hibát mindig önmagunkban kell keresni. Mások számunkra csak körülmények, és a körülményekhez nekünk kell alkalmazkodnunk. Így működik az evolúció is. Ez világos, ugye?
"Add önmagad!" Ezt már én is próbáltam. Nem jött be. Ha valaki talál olyat, aki mellett tényleg "önmaga" lehet, akkor az nagyon jó, de kevés ilyen ember van. Ha mindenkinek rögtön önmagad adod, akkor soha nem találsz olyat, akinek előbb-utóbb tényleg önmagad adhatod. Nyilván egy állásinterjún próbálsz decens alkalmazottként viselkedni, de ha már összehaverkodtál a főnökkel, akkor kicsit elengedheted magad. Ez minden kapcsolatnál így működik.
A kedves negyedik válaszoló persze hasznos dolgokat is írt a saját stílusában. Légy határozott! Tahó ne legyél, mert akkor mindenki utálni fog. No, de a többit leírtam, ennyiből értened kell. Tudom, hogy kevés ember képes a változásra, főleg olyanra, amit valami hülye ismeretlen gyerek ír egy oldalon, akit soha nem láttál, és valószínűleg nem is fogsz. Holnap valószínűleg bemész a suliba, nem gondolkozol, hogy mit kéne tenned, nem készülsz fel az elkerülhetetlen helyzetekre, és azt fogod csinálni amit eddig...
Dobsz egy privátot? :D
Talán tudok segíteni, ha meg nem, legalább beszélgetsz valakivel. Írd meg pls az msn-ed. 17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!