Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért lehetetlenítik el...

Miért lehetetlenítik el ennyire a kismamák életét?

Figyelt kérdés

Én egyelőre még nem vagyok kismama, de már tervben van. Ma összefutottam egy barátnőmmel a buszmegállóban és teljesen ki volt borulva, mert már a harmadik busz ment el úgy, hogy nem engedték fel rá a délutáni forgalomban babakocsival.

A következőre is úgy sikerült felszállnunk, hogy össze kellett csukni a babakocsit (holott simán felfért volna az arra kijelölt helyen és közlekedni is lehetett volna mellette). Ergo alvó 8 hónapos gyerek ki, kocsi összecsuk, felszáll, jegyet fizet... Ha nincs segítsége egy kismamának, akkor még is hogyan tudja ezt egyedül megoldani? A buszon még kérni kellett, hogy valaki adja át a helye, hogy letudjanak ülni a babával.

Mondta, hogy nagyon ritkán jön busszal, pont ezért, de most muszáj volt, időpontra mentek, még is mit csináljon? Üljön este 7-ig a váróban, mert akkor már kisebb a forgalom a buszon?

Én teljesen kiakadtam. Szerintem óhatatlan, hogy egy kismamának néha ne kelljen igénybe vennie a tömegközlekedést még is iszonyat megalázó, ahogy velük bánnak. Mit lehet ilyenkor tenni? Veletek előfordult már hasonló?

2012. ápr. 24. 15:22
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igazából amondó vagyok, hogy oké ne adják át a helyüket, bámuljon minden ember kifelé, mondhatni ma már ez a norma sajnos. Nálunk is nem egyszer előfordul a buszon (napi szinten buszozom, távolsági járat), hogy a nagypocakos mamák, vagy már járni alig tudó idősek úgy kérnek maguknak helyet, mert magától mindenki rohadt felállni. Pedig olyan hálásak tudnak lenni, én már ezért is szeretem. Viszont legalább a sofőrök kezelnék normálisan a helyzetet, nem még ők lennének megsértődve, hogy fel akar szállni egy babakocsis kismama!! Azt mondom, ha kifejezetten ennél a témánál maradnánk, legalább a nőkben lehetne annyi empátia, hogy egyszer ők is voltak terhesek, avagy lesznek, igazán megemelhetnék magukat, ha már a férfiak erre képtelenek. Elegyedtem is szóba már így kismamával, rohant, hogy elérje a buszt, már alig kapott levegőt. Átadtam a helyemet (a busz hátuljában ültem!). Össze-vissza hálálkodott és mondta, hogy katasztrófa, senkit nem érdekel sosem, hogy terhes és alig bír már állni.

A barátnőm első babás anyuka, tényleg nagyon ritkán buszozik, de azt mondta most elkerülhetetlen volt, a párjának más dolga akadt és muszáj volt elvinni az autót, nekik meg ott volt az időpont. A poén, hogy jó... nagy lépcsős busz volt szintén, de mozgáskorlátozottak is tudják használni, ergo van egy bazi nagy placc pont az ajtóval szemben, ahova simán betudtak volna állni kocsistól. Ha a gyerek maradhatott volna a kocsiban, mi kibírtuk volna állva ezt a 10 percet (én így is kibírtam), de szerencsétlen hagy ne lógjon már fél kézzel, miközben a gyereke alszik a kezében...

Nem tudom, hogy miket lehet ilyenkor csinálni, de én pl az ilyen sofőröket simán bepanaszolnám és ahogy valaki említette, a kezdeti rosszélmények után valószínű igen pofátlanná válnék. Nehogy még én érezzem rosszul magamat, mert babával akarok felszállni valamire. Úgy kezelik a kismamákat, mint valami fertőző betegeket!

2012. ápr. 24. 18:31
 12/14 anonim ***** válasza:

Lányok, úgy tűnik én vagyok a kivétel.

Nekem terhesen is mindig átadta valaki a helyet, sőt néha olyan durván, hogy ha nem akartam leülni, mert csak egy megállót megyek, akkor is lenyomtak a székre.

És míg babakocsival közlekedtem, előre engedtek a buszon felszálláskor, leszálláskor lekapták a babakocsit és lesegítettek engem is.

Ha babakocsi nélkül mentünk átadták a helyet a fiamnak.

Friss eset. Valamelyik reggel elindultam a fiammal a Margit szigetre csavarogni, rengeteg időnk volt, igazából fárasztani szerettem volna a fiamat. A Corvin negyednél szálltunk fel a villamosra, aki ismeri tudja, hogy onnan jó pár megálló a sziget. Ahogy felszálltunk egy roma gyerek állította fel a roma haverját, hogy leüljön a fiam.

Szóval akadnak még kivételek.

Sajnálom a barátnődet. :(

2012. ápr. 24. 18:56
 13/14 anonim ***** válasza:

Ez nm csak buszon létezik sajnos. Én csak az első gyerekkel buszoztam, azóta a másodiikal már van kocsim. De akkor ahogy írta a kerdező, babakocsi össze, egyik kézbe kocsi, másikba gyerek bérlet közben felmutat vagy jegy kezel, és a sofőr meg pattog hogy mozogjak már mert ugye mindig késésben vanak. Nem is mertem csúcsidőben közlekedni,de volt hogy elgyalogoltam inkább. Most a kicsivel autózunk. De!

Nemrég müllerben glamour napos kuponnapon, tomeg volt, nekem is volt kuponom, meg a gyerekem a babakocsiba, de olyan hosszu sor volt nem birta ki kellett vennem melege volt nyuglodott, mogottunk nem allt senki elottunk kb harman. Nekem egy dragabb dolog volt a kosramba semmi mas. Szoval allok a babaval a kezembe fel kezzel tolom a babakocsit kosar a masik kezemen, mire egy no bevag elem a fullra pakolt kocsijaval, a sorba elottem allo lanyaval, aki foglalta a helyet! Csak sajnos en ilyenkor nem tudok beszolni annyira le tid dobbenteni az emberi bunkosag, meg el vagyok foglalva a babaval. De tobbszor volt mar, hogy valahol a kasszahoz kozeledve babakocsival, bevagtak elem mintha ram kellene csomot varni, vagy nem tudom, meg olyan is hogy a babakocsit benne az alvo babaval szabalyosan felreloktek a bevasarlokosarral mert nem fertek el tole. Sorry, hogy neha az e,bernek el kell menni bevasarolni stb. Ja es az ajtokat rendszeresen ram vagjak ha babakocsival megyek postara pl

2012. ápr. 24. 23:20
 14/14 anonim ***** válasza:

A tesómék Pesten laknak, azóta is mondom, hogy minden tiszteletem a Pesten babakocsival közlekedő anyukáké! Pl. az aluljáróba hogy viszel le egy ikerbabakocsit a töméntelen lépcsőn, mikor csak az egyik oldalon van rámpa, de te pont az ellenkező irányból jössz?! Én egyedül babakocsival el se mertem indulni, csak ha jött velem valaki. Mondtam is a sógornőmnek, hogy itt a hordozás a legpraktikusabb, bár a zsúfolt buszon, metrón... fene se tudja!

Nekem mindig segítettek (biztos nagyon látszott, hogy vidéki vagyok:D), de akik sose, sőt még be is szólogattak, azok a 60+-os banyák voltak. Anya ki is akadt rajta, hogy ezek már elfelejtették, hogy ők is voltak fiatalok kisgyerekkel?!

2012. ápr. 24. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!