Miért lehetetlenítik el ennyire a kismamák életét?
Én egyelőre még nem vagyok kismama, de már tervben van. Ma összefutottam egy barátnőmmel a buszmegállóban és teljesen ki volt borulva, mert már a harmadik busz ment el úgy, hogy nem engedték fel rá a délutáni forgalomban babakocsival.
A következőre is úgy sikerült felszállnunk, hogy össze kellett csukni a babakocsit (holott simán felfért volna az arra kijelölt helyen és közlekedni is lehetett volna mellette). Ergo alvó 8 hónapos gyerek ki, kocsi összecsuk, felszáll, jegyet fizet... Ha nincs segítsége egy kismamának, akkor még is hogyan tudja ezt egyedül megoldani? A buszon még kérni kellett, hogy valaki adja át a helye, hogy letudjanak ülni a babával.
Mondta, hogy nagyon ritkán jön busszal, pont ezért, de most muszáj volt, időpontra mentek, még is mit csináljon? Üljön este 7-ig a váróban, mert akkor már kisebb a forgalom a buszon?
Én teljesen kiakadtam. Szerintem óhatatlan, hogy egy kismamának néha ne kelljen igénybe vennie a tömegközlekedést még is iszonyat megalázó, ahogy velük bánnak. Mit lehet ilyenkor tenni? Veletek előfordult már hasonló?
Igazából amondó vagyok, hogy oké ne adják át a helyüket, bámuljon minden ember kifelé, mondhatni ma már ez a norma sajnos. Nálunk is nem egyszer előfordul a buszon (napi szinten buszozom, távolsági járat), hogy a nagypocakos mamák, vagy már járni alig tudó idősek úgy kérnek maguknak helyet, mert magától mindenki rohadt felállni. Pedig olyan hálásak tudnak lenni, én már ezért is szeretem. Viszont legalább a sofőrök kezelnék normálisan a helyzetet, nem még ők lennének megsértődve, hogy fel akar szállni egy babakocsis kismama!! Azt mondom, ha kifejezetten ennél a témánál maradnánk, legalább a nőkben lehetne annyi empátia, hogy egyszer ők is voltak terhesek, avagy lesznek, igazán megemelhetnék magukat, ha már a férfiak erre képtelenek. Elegyedtem is szóba már így kismamával, rohant, hogy elérje a buszt, már alig kapott levegőt. Átadtam a helyemet (a busz hátuljában ültem!). Össze-vissza hálálkodott és mondta, hogy katasztrófa, senkit nem érdekel sosem, hogy terhes és alig bír már állni.
A barátnőm első babás anyuka, tényleg nagyon ritkán buszozik, de azt mondta most elkerülhetetlen volt, a párjának más dolga akadt és muszáj volt elvinni az autót, nekik meg ott volt az időpont. A poén, hogy jó... nagy lépcsős busz volt szintén, de mozgáskorlátozottak is tudják használni, ergo van egy bazi nagy placc pont az ajtóval szemben, ahova simán betudtak volna állni kocsistól. Ha a gyerek maradhatott volna a kocsiban, mi kibírtuk volna állva ezt a 10 percet (én így is kibírtam), de szerencsétlen hagy ne lógjon már fél kézzel, miközben a gyereke alszik a kezében...
Nem tudom, hogy miket lehet ilyenkor csinálni, de én pl az ilyen sofőröket simán bepanaszolnám és ahogy valaki említette, a kezdeti rosszélmények után valószínű igen pofátlanná válnék. Nehogy még én érezzem rosszul magamat, mert babával akarok felszállni valamire. Úgy kezelik a kismamákat, mint valami fertőző betegeket!
Lányok, úgy tűnik én vagyok a kivétel.
Nekem terhesen is mindig átadta valaki a helyet, sőt néha olyan durván, hogy ha nem akartam leülni, mert csak egy megállót megyek, akkor is lenyomtak a székre.
És míg babakocsival közlekedtem, előre engedtek a buszon felszálláskor, leszálláskor lekapták a babakocsit és lesegítettek engem is.
Ha babakocsi nélkül mentünk átadták a helyet a fiamnak.
Friss eset. Valamelyik reggel elindultam a fiammal a Margit szigetre csavarogni, rengeteg időnk volt, igazából fárasztani szerettem volna a fiamat. A Corvin negyednél szálltunk fel a villamosra, aki ismeri tudja, hogy onnan jó pár megálló a sziget. Ahogy felszálltunk egy roma gyerek állította fel a roma haverját, hogy leüljön a fiam.
Szóval akadnak még kivételek.
Sajnálom a barátnődet. :(
Ez nm csak buszon létezik sajnos. Én csak az első gyerekkel buszoztam, azóta a másodiikal már van kocsim. De akkor ahogy írta a kerdező, babakocsi össze, egyik kézbe kocsi, másikba gyerek bérlet közben felmutat vagy jegy kezel, és a sofőr meg pattog hogy mozogjak már mert ugye mindig késésben vanak. Nem is mertem csúcsidőben közlekedni,de volt hogy elgyalogoltam inkább. Most a kicsivel autózunk. De!
Nemrég müllerben glamour napos kuponnapon, tomeg volt, nekem is volt kuponom, meg a gyerekem a babakocsiba, de olyan hosszu sor volt nem birta ki kellett vennem melege volt nyuglodott, mogottunk nem allt senki elottunk kb harman. Nekem egy dragabb dolog volt a kosramba semmi mas. Szoval allok a babaval a kezembe fel kezzel tolom a babakocsit kosar a masik kezemen, mire egy no bevag elem a fullra pakolt kocsijaval, a sorba elottem allo lanyaval, aki foglalta a helyet! Csak sajnos en ilyenkor nem tudok beszolni annyira le tid dobbenteni az emberi bunkosag, meg el vagyok foglalva a babaval. De tobbszor volt mar, hogy valahol a kasszahoz kozeledve babakocsival, bevagtak elem mintha ram kellene csomot varni, vagy nem tudom, meg olyan is hogy a babakocsit benne az alvo babaval szabalyosan felreloktek a bevasarlokosarral mert nem fertek el tole. Sorry, hogy neha az e,bernek el kell menni bevasarolni stb. Ja es az ajtokat rendszeresen ram vagjak ha babakocsival megyek postara pl
A tesómék Pesten laknak, azóta is mondom, hogy minden tiszteletem a Pesten babakocsival közlekedő anyukáké! Pl. az aluljáróba hogy viszel le egy ikerbabakocsit a töméntelen lépcsőn, mikor csak az egyik oldalon van rámpa, de te pont az ellenkező irányból jössz?! Én egyedül babakocsival el se mertem indulni, csak ha jött velem valaki. Mondtam is a sógornőmnek, hogy itt a hordozás a legpraktikusabb, bár a zsúfolt buszon, metrón... fene se tudja!
Nekem mindig segítettek (biztos nagyon látszott, hogy vidéki vagyok:D), de akik sose, sőt még be is szólogattak, azok a 60+-os banyák voltak. Anya ki is akadt rajta, hogy ezek már elfelejtették, hogy ők is voltak fiatalok kisgyerekkel?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!