Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért lehetetlenítik el...

Miért lehetetlenítik el ennyire a kismamák életét?

Figyelt kérdés

Én egyelőre még nem vagyok kismama, de már tervben van. Ma összefutottam egy barátnőmmel a buszmegállóban és teljesen ki volt borulva, mert már a harmadik busz ment el úgy, hogy nem engedték fel rá a délutáni forgalomban babakocsival.

A következőre is úgy sikerült felszállnunk, hogy össze kellett csukni a babakocsit (holott simán felfért volna az arra kijelölt helyen és közlekedni is lehetett volna mellette). Ergo alvó 8 hónapos gyerek ki, kocsi összecsuk, felszáll, jegyet fizet... Ha nincs segítsége egy kismamának, akkor még is hogyan tudja ezt egyedül megoldani? A buszon még kérni kellett, hogy valaki adja át a helye, hogy letudjanak ülni a babával.

Mondta, hogy nagyon ritkán jön busszal, pont ezért, de most muszáj volt, időpontra mentek, még is mit csináljon? Üljön este 7-ig a váróban, mert akkor már kisebb a forgalom a buszon?

Én teljesen kiakadtam. Szerintem óhatatlan, hogy egy kismamának néha ne kelljen igénybe vennie a tömegközlekedést még is iszonyat megalázó, ahogy velük bánnak. Mit lehet ilyenkor tenni? Veletek előfordult már hasonló?

2012. ápr. 24. 15:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Ez döbbenet (nem buszozok,de nem gondoltam,hogy ilyen van)
2012. ápr. 24. 15:30
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

Inkább csak olyan fordult elő (de olyan sokszor), hogy aacsony padlós busz helyett a nagy lépcsős busz jön. (iszonyú sokszor van ilyen, nem tudom, miért kell a menetrendben megírni, amikor nem az jár) Testvérbabakocsival vagyok, ikrekkel. Az ikrek összesen 23-24 kiló+kb 10 kiló a babakocsi. Még magában megemelni sem tudom, nemhogy három lépcsőn felemelni.

Alig várom, hogy már ne kelljen a babakocsi.

2012. ápr. 24. 15:30
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Hála a jóistennek, nem kellett még tömegközlekedésre szállnom gyerekkel.

Meg is őrülnék.

Minden tiszteletem azoknak, akik nap mint nap utaznak így gyerekkel. Idegtépő lehet. Nekem bőven elég volt fiatal koromban 3 év Budapest-tömegközlekedés.....borzalom.

2012. ápr. 24. 15:35
 4/14 anonim ***** válasza:
82%

Iszonyat így közlekedni,Nem egyszer az orrom előtt csukta be a villamos az ajtót,pedig ott álltam a 2 éves gyerekkel.Ma például egy öltönyös pasas tette a megjegyzést,mert nem mentem arrébb az Intersparba.

Tele volt a két ketem,közbe motor,homokozó a kezembe.Bevásárlókocsit toltam vissza plusszba.Ja és a 2 éves után futottam.Semmi emberiség nincs bennük.S még amit vettünk azt is cipeltem.

4 gyerkőc anyukája

2012. ápr. 24. 15:41
 5/14 anonim ***** válasza:
86%
Az ilyen pasit, mint akiről kedves utolsó mesél, visszakézből vágnám pofán szívem szerint. Milyen "férfi" az ilyen, ahelyett, hogy segítséget ajánl? Nem csak azért,mert kismama vagy, hanem mert nő is. Halmozottan hátrányos a fickó!
2012. ápr. 24. 15:44
 6/14 anonim ***** válasza:
69%

Amikor a fiamat vártam a 8. hónapban beszólt egy férfi a buszon, hogy húzzam már be a hasam, nem lehet tőlem elférni. Ezen már csak nevetni tudtam, annyira ledöbbentett.

Őszintén szólva pár hasonló babakocsis eset után (sajnos nekem napi szinten kell tömegközlekednem) már "pofátlan" lettem, szóltam hangosan, hogy legyenek szívesek arrébb állni, mert felszállok kocsival, ha nem tetszik, vagy nem áll arrébb, akkor is felszálltam (természetesen ha nem heringjárat volt).

Már egy ideje nem babakocsizunk, viszont megint várandós vagyok, most a 8. hónapban, és a hely átadásra maguktól képtelen öltönyösöknek ugyanúgy szólok, hogy lesz szíves felállni, főleg, ha még a két éves fiam is velem van, szóval nem szabad szívbajosnak lenni, mert sajnos az emberek többsége - tisztelet a kivételnek - ha meglát egy babakocsist, kismamát, vagy kisgyerekkel közlekedőt, inkább a csodás kilátást bámulja mereven az ablakon át, amit minden nap végignéz munkából jövet-menet.

2012. ápr. 24. 16:10
 7/14 anonim ***** válasza:
74%
Te Jo Eg! Teljesen le vagyok dobbenve. En sem utaztam meg tomegkozlekedesen gyerekkel de leesett az allam ahogy elolvastam a kerdest. :(
2012. ápr. 24. 16:13
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én ezért nem utazok busszal. Két gyerekem van, 2 éves a nagy, 4 hónapos a kicsi, de halál komolyan. 10 percre lakom a várostól, de itt csak a távolsági járatokkal lehetne bemenni, aminek olyan keskeny a két ülés közötti része, hogy emlékszem terhesen alig fértem el, nemhogy egy babakocsi!

HA be kell mennünk pl csípőszűrésre, mindig meg kell kérnem valakit, hogy vigyen be minket kocsival, busszal meg sem próbálom. Egy gyerekkel is katasztrófa volt.

2012. ápr. 24. 16:20
 9/14 anonim ***** válasza:
74%
Múltkor a párom vitte busszal a fiunkat, természetesen dugig volt a járat, és nem engedték leülni. Simán elnézték, hogy 1 kézzel tartja a 3 éves gyereket a másikkal kapaszkodik. Semmi emberség nincs már, de meg sem lepődött azt mondta.
2012. ápr. 24. 16:24
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyik kismamatársam mesélte éppen a a napokban, hogy sietett a buszra, már majdnem futott és már majdnem elérte...de becsukták az orra előtt az ajtót. Ügyes sofőr lehetett.
2012. ápr. 24. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!