Mit gondoltok azt Eszter névről?
Az én 7 hónapos kislányom is Eszter. Gyönyörű, kék szemű, szőke hajó kislány. Bájos, sokat mosolyog, igazi kis TÜNDÉR. És szerintem nem gyakori, én legalábbis 3-4 Esztert ismertem csak életemben rajta kívül.
Érdemes olyan vezetéknévhez párosítani, ahol kemény annak a hangzása, ennek a névnek a szép csengése mindenképpen lágyítja. :-)
Számomra gyönyörű név, jól választasz, Kérdező! :-)
Szia!
Nekem is csak kedves, aranyos Eszter ismerőseim vannak :-)
A szőke haj és kék szem társítását a névhez azonban cáfolom, mert Ők majdnem mindannyian barna hajúak és barna szeműek,egyikük pedig természetes vörös hajú zöld szemekkel ...én mindössze csak egy szőke kék szemű Esztert ismerek :-D
2 és fél éves kislányom is Eszter... nagy barna huncut szemekkel, hatalmas szempillákkal és hátközépig érő sötétbarna sűrű hajjal... nagyon kedves, mosolygós, vidám kiscsaj :-)))
Lánynevek közül ez a név volt az egyetlen, ami mindkettőnknek tetszett a párommal!
Viszonylag gyakori név, bár a környékünkön épp csak 1 kislányt tudok, aki szintén ezt a nevet kapta... de Ő csak 2. névként.
Engem így hívnak. Gyerekkoromban utáltam ezt a nevet, de nem tudnám megmondani, hogy miért. Később senki nem hívott Eszternek, mert akkor ezt a formáját gyűlöltem, csak az Eszti tetszett. Mára viszont örülök neki, hogy ezt a nevet kaptam. El sem tudnám képzelni, hogy más legyen a nevem, imádom. Tényleg igaz szerintem, hogy az Eszter nőies név, az Eszti(ke) pedig huncut, bájos.
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!