Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy kis...

Miért mondják, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond?

Figyelt kérdés

Hogy lehet nehezebb olyannal, aki önállóan jár és eszik, és nem kell 24 órában két szemmel figyelni rá?

Tudom, hogy anyagilag egyre többe kerül ahogy nő, és változnak a problémák, de nincs nyugodtabb élete mondjuk egy 10 éves gyerek anyjának, mint egy kétévesének?

2012. ápr. 1. 00:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%

összességében egyet értek ezzel a mondással...

6 éves a lányom...még elég neki az "olcsó" ruha, elég, hogy aranyos minta, figura van rajta. Később jó eséllyel már valszeg jóval drágább, márkásat lesz hajlandó felvenni...mert nem akar lemaradni a többiektől...

még ovis, nem kell 20-30 ezret költeni tanszerre, normális iskolatáskára...amit esetleg szétnyúz fél év alatt...

még egyelőre hallgat rám, velem van, követhetem lépéseit, oviban aránylag biztonságban van...

kamaszkorában ki tudja, hova megy, mit csinál, mikor elugrik a haverokkal kutyát sétáltatni, házibuliba, mittomén.

Lássuk be, kamasz vagy idősebb gyereknek nem tudjuk követni minden lépését, és ez nem mindig függ a neveléstől, inkább a gyerek kíváncsiságától, félelem érzetének részleges hiányától, a haveri/baráti társaság általi befolyásolhatóságától.

2012. ápr. 1. 19:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most van egy12 éves fiam, 8 éves fiam és egy 6 hónapos kislányom.Most a legtöbb gondom a 12 éves fiammal van aki elkezdett kamaszodni.Igaz a mondás kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond,mert egyre több gond lesz ,ahogy nő a gyerek,bekerül közösségbe stb.
2012. ápr. 2. 12:28
 13/14 A kérdező kommentje:

Gondolkoztam még ezen, és rájöttem, hogy félreértettem kicsit. Most nekem persze az a gondom, hogy nem jut időm magamra, a háztartással állandóan kapkodni kell, kétévesem állandó figyelmet igényel, stb. Ez ha nagyobb lesz, nem lesz gond, akkor teljesen más lesz majd, mint ahogy írtátok is.

És egyébként nem hiszem, hogy boldogabb életem lenne gyerekek nélkül.

Akkor sem szeretem ezt a mondást, mert szerintem tényleg arra utal, hogy akinek gyereke van, ássa el magát, mert nem lesz jobb élete soha.

2012. ápr. 2. 21:48
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagy gondok nagy gyereknél:

Továbbtanulás, pályaválasztás

Serdülőkor kezelése (elég nagy gond általában)

Váratlan események ami a szülőnek is gondot okozhat: teherbeesés, drog, cigi, lelki traumák vagy törések kezelése, bűnözés, rossz házasság, válás.

Tehát kevesebb a gond, de azok sokkal nagyobb lelki terhet jelenthetnek a szülőnek.

(40 évesen is lehet valaki nagy gyerek a szülő szemében, főleg ha nem nőtt fel az illető)

2021. dec. 20. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!