Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy kis...

Miért mondják, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond?

Figyelt kérdés

Hogy lehet nehezebb olyannal, aki önállóan jár és eszik, és nem kell 24 órában két szemmel figyelni rá?

Tudom, hogy anyagilag egyre többe kerül ahogy nő, és változnak a problémák, de nincs nyugodtabb élete mondjuk egy 10 éves gyerek anyjának, mint egy kétévesének?

2012. ápr. 1. 00:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
A kétéves nem rohan át szétnézés nélkül az úton, nem verekszik össze az osztálytársával, nem kell neki kirándulásra/bulira/trendi ruhára/mobilra/stb. előteremteni az anyagiakat, és így tovább. 10 évesnél egy kicsit többet tudsz aludni egy ideig. Aztán jönnek a dac-korszakok, a mindig mindent jobban tudás időszaka, a konfrontációk, stb. El akarod kerülni? Nem kell gyereket vállalni.
2012. ápr. 1. 00:11
 2/14 A kérdező kommentje:
akkor most adjam örökbe a kétévesmet? :)
2012. ápr. 1. 00:14
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Inkább ne.. de az elkövetkezendő 16-18 évre lemondhatsz a nyugalomról.. :D
2012. ápr. 1. 00:16
 4/14 anonim ***** válasza:
58%

Majd ,ha eljutsz odáig, hogy felnő a gyermeked és netán olyan helyzetbe kerül, amikor nem tudsz rajta segíteni, ha megszakadsz, akkor sem, akkor megérted a mondást.

Mert a gyerek örök életére a Te gyereked marad.

2012. ápr. 1. 00:18
 5/14 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nincs. Igen akkor mar nem te oltozeted, eteted altatod furdeted, de van ezer mas, suliba vinni, tanulni vele, beszelgetni, szakorre vinni, es szerintem nagyon is fontos dolog hogy a szulo mindig ereztesse a gyerekevel, hogy figyel ra, es barmikor szamithat ra. Nagy felelosseg rendes embert faragni a csemeteinkbol, es foleg tizeneves korban vigyazni hogy ne tevedjen rossz utakra. Akarki akarmit mond nem olyan vilag van mar mint 20 eve az en gyerekkoromban. Akkor 5 evesen anyu elengedtett siman a kisboltba. Most en a 6 evesem meg a haz ele az utcara se engednem ki egyedul, es ez nem azert van mert annyira paramami vagyok. En neha nyomasztonak erzem a felelosseg ezen rezset, hogy rajtam is all, hogy a gyerekem boldog felnott legyen.
2012. ápr. 1. 00:22
 6/14 A kérdező kommentje:
Csak ez a mondás azt sugallja, hogy akinek gyereke van, az soha nem számíthat jobb életre. Mindig lesz NAGY GONDja. De azért ehhez nem szabadna így hozzáálni, nem?
2012. ápr. 1. 00:31
 7/14 A kérdező kommentje:

Miért nem úgy van, hogy kisgyerek kevés alvás, nagy gyerek rendes alvás? :)

Vagy valami mondás egy hisztis ovisról, és egy nagyról, akivel lehet beszélgetni?

2012. ápr. 1. 00:33
 8/14 anonim ***** válasza:
23%
Azért az sem igaz, hogy nagyobb gyerek, több alvás. Lassan nálatok is jön a péksüti leszoktatás, éjjel kelni kell a gyereknek azólni hogy pisiljen, mert magától nem kel fel, nem szól. Majd vissza áll az ember dolgozni,Reggel 6- kor kelés, oviba suliba vinni a gyereket, melóból eljutni, munka, 5 mit haza ér munkából, felszedni a gyereket az Oviból, Suliból, kis játék vele, vacsora készítés, fürdetés, majd ha elaludt kis takarítás, mosás teregetés, esetleg főzni másnap estére valami vacsorát, 11 mire ágyba kerül az ember, sex:) Éjfél mire elalszok. Majd ha még nagyobb jön a lázadó korszak! Disco, egész éjjel izgulás.
2012. ápr. 1. 09:40
 9/14 anonim ***** válasza:
95%

Kis gyerek, kis gond:

Nem eszik, fáj a hasa, éjjel nem alszik, nem tud böfizni

Nagyobb gyerek, nagyobb gond:

belenyúl az aljzatba, felmászik a párkányra

Még nagyobb gyerek, még nagyobb gond:

Húzza a gyerekek haját az oviban, az óvónéni istentudjamiféle előadást szervez, amire a kislányodat banyának kell beöltöztetni, de a rokonságban sehol nem találsz kölcsönbe egy horgolt nagykendőt, a fiad addig bömböl, ameddig nem találsz neki kalózjelmezt, ert ő kalóz akar lenni a farsangon

Nagy gyerek, nagy gond:

felmászik a fára, leesik, eltörik a keze, cigit, drogot, piát akar kipróbálni, rossz társaságba keveredik, a rendőr hozza haza, olyan fiúbarátja van, akit nem kedvelsz, de nem tudod mellőle elmarni, meg kell venni az egyetemre egy könyvet, de az egész városban sehol sem lehet megtalálni, nem akar tanulni, nem akar egyetemre menni, nem akkor jön haza este, ameddig elengedted, elüti az autó biciklizés közben stb.

Lásd be, hogy a "fáj a hasa" és a "rendőr hozza haza" között elég nagy a különbség

Nyilván ezek csak sarkított példák, az én fiam is csak két éves, "nagy gondokban" nincs tapasztalatom, de nyilván ez a mondás nem optimizmusra, vagy pesszimizmusra utal, egyszerűen csak megállapítják azok, akiknek nagyobb gyerekük van, hogy a nagyobb gyerekkel több a gond. Szerintem nincs ezzel semmi baj.

2012. ápr. 1. 12:39
 10/14 anonim ***** válasza:

ma 00:31

Azért, mert ez a mondás így szól, még nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag gondjai lesznek bárkinek. Ráadásul szülője válogatja, hogy kinek mi a gond egyáltalán.

2012. ápr. 1. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!