Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 éves a gyerekem, újabban...

Liva kérdése:

14 éves a gyerekem, újabban sok a gond vele, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
14 éves a gyerekem, újabban sok a gond vele, nem tanul bukásra áll, korrepetálásról ellóg amit pedig fizetek. Sportol 10 éve újabban csak néha megy edzésre. Elkezdett csavarogni este 9-10-kor jön haza, én meg keresem az után . Már bántalmaz is neki lök a falnak vagy úgy meglök hogy ráesek a szőnyegre. Ma van a születésnapja minden szépen előkészítettem az asztalon, az első szava ő most elmegy, nem akartam neki erre pénzt adni, kitépte a kezemből a táskámat és kivett belőle pénzt, amúgy sincs sok. Ki is csavarta a kezemet és "te kutya"-nak nevezett. Ordibál folyamatosan az albérletben velem, én nyugtatgatom erre direkt odaáll az ajtó elé, hogy a folyóson jól hallható legyen. Csak sírok és már az egészségemre megy rá. Az apja külföldi és külföldön is él, némi pénzt küld de ebben ki is merül a nevelés nála. Nekem nincs senkim csak a gyerekem és a szívem szakad meg.
2012. márc. 3. 12:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez a helyzet, félek, hogy már semmit nem tudsz tenni. 14 éves kor után már nemigen lehet nevelni egy gyereket. Előbb-utóbb úgy neked támad majd, hogy komolyabban megsérülsz. Akkor majd a mentők értesítik a rendőrséget, akik elviszik a gyereket. Talán egy rendkívüli nevelési érzékkel rendelkező apa tudna segíteni...
2012. márc. 3. 12:12
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Apa kell a gyerekednek, nem vitás. Az le tud keverni neki két hatalmas pofont, úgy, hogy nem kell attól félnie, kórházba juttatja a gyerek. Sajnálom, hoy ezt kell mondanom, de valószínűleg te rontottad el, ott, hogy nem nevelted elég szigorúan, mert a gyerek viselkedése alapján a legminimálisabb tisztelettel sem viseltetik irántad.
2012. márc. 3. 12:21
 3/21 anonim ***** válasza:

Álj a sarkadra, mégis csak ő gyerek, te pedig az édesanyja, amikor így beszél veled, két nagy pofonnal kell kezdeni, legyél nagyon határozott, ne hagyd magad, aztán be lehet mennie szépen a szobájába, és elmászkálás pedig akkor van, amikor te engeded, és ameddig.

Ha esetleg neked támadna, rendőrséget hívhatod, ne aggódj, egy kis elbeszélgetés után, kijózanodna, és hazaengednék.

Ezenkívül kérhetsz a családvédelmiektől is segítséget.

2012. márc. 3. 12:24
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszotokat, az Édesapa most a Karibik-szigeteken nyaral az új feleségével. Igen tudom, egyszer úgy meglök, hogy ott is maradhatok. Az is igaz, hogy én rontottam el valahol, hol nem tudom, mindent mindig csak neki, sokat dolgozom még betegesen is, hogy legyen hol lakni és mit enni. Nagyszülők már nem élnek, Van egy Nagymama aki külföldön él és 1500 km-re van. Talán megoldás lenne (mivel a fiam külföldi és magyar állampolgár is), hogy elhagyni vele az országot és teljesen tisztán kezdeni, ott ahol az apa közelben van, talán az is rájön akkor hogy ott a fia. Ma is már elment reggel 10-kor most 1 óra nem is tudom hol van, ezt még megbeszélni sem tudom senkivel. Úgy elmennék valahova, csak 1 nap nyugalomra vágyom, amikor nincs ordibálás szomorúság és bánat. Hétfőn beszélek az osztály főnökével, lehet kellene neki egy pszihológus nem tudom. Régen még büszke lehettem rá, bajnoki ezüstérem, legjobb mezőnyjátékos stb. Prózamondó versenyeken 2-3 harmadik helyezések kerületi szinten. Most meg nem tudom hol van és mikor jön, egyedül itt vagyok a születésnapján. Köszönöm hogy elolvastátok.
2012. márc. 3. 13:17
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Pofont te is adhatsz neki és ordíthatsz vele, hogy mit képzel magáról. Ide az kell.

Cserélhetett volna velem, lehet nekem kellett volna gyerekkoromban ilyennek lennem, most más lenne.

Mondjuk nem tudni, mi az oka ennek a viselkedésnek, lehet, csak keménység hiánya, lehet más is... pszichológussal nem beszéltél erről?

2012. márc. 3. 15:14
 6/21 anonim ***** válasza:
52%
Előző voltam, szóval pl. az is lehet a háttérben h nincsenek barátai, egyedül érzi magát, ez feszültséget okoz neki. vagy pl. a barátai elnyomják és otthon adja le a feszültséget...
2012. márc. 3. 15:16
 7/21 A kérdező kommentje:
Pszichológussal hétfőn szeretnék beszélni az iskolában ha van mindenképp. A másik kérdés: nagyon sok barátja van, ők nem tudják milyen velem. Mert mással ezt nem csinálja. Kedvelik is sokan. A sportban és az iskolában is. Fogalmam sincs ma is mikor jön haza, már 4 óra van és elment 10-kor.
2012. márc. 3. 16:03
 8/21 anonim ***** válasza:
64%
pszcihológus
2012. márc. 3. 17:13
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha mégegyszer meglök, vágd pofán. Egy gyerek ilyet nem csinálhat. Te eltartod a parasztját, ő meg lökdös. A helyedben evezőlapáttal vágnám tarkón. Add állami gondozásba, vagy legalábbis fenyegetsd meg vele. Egyébként tényleg nem ártana egy kemény apa.
2012. márc. 3. 18:11
 10/21 anonim válasza:
Előző válaszolónak van igaza
2012. márc. 3. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!