Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 éves a gyerekem, újabban...

Liva kérdése:

14 éves a gyerekem, újabban sok a gond vele, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
14 éves a gyerekem, újabban sok a gond vele, nem tanul bukásra áll, korrepetálásról ellóg amit pedig fizetek. Sportol 10 éve újabban csak néha megy edzésre. Elkezdett csavarogni este 9-10-kor jön haza, én meg keresem az után . Már bántalmaz is neki lök a falnak vagy úgy meglök hogy ráesek a szőnyegre. Ma van a születésnapja minden szépen előkészítettem az asztalon, az első szava ő most elmegy, nem akartam neki erre pénzt adni, kitépte a kezemből a táskámat és kivett belőle pénzt, amúgy sincs sok. Ki is csavarta a kezemet és "te kutya"-nak nevezett. Ordibál folyamatosan az albérletben velem, én nyugtatgatom erre direkt odaáll az ajtó elé, hogy a folyóson jól hallható legyen. Csak sírok és már az egészségemre megy rá. Az apja külföldi és külföldön is él, némi pénzt küld de ebben ki is merül a nevelés nála. Nekem nincs senkim csak a gyerekem és a szívem szakad meg.
2012. márc. 3. 12:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
fogalmam sincs mi készteti erre :S én 14 éves lány vagyok, és néha tényleg elegem van mindenből, de nem tennék soha ilyeneket. mondd neki, hogy ha nem állítja le magát, akkor bentlakásosba adod, és tök sz@r lesz neki. hátha ettől meg jön az esze. nagyon sajnállak téged is :S
2012. márc. 3. 18:49
 12/21 anonim ***** válasza:
60%
:( rossz ezt olvasni..
2012. márc. 3. 20:02
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Van valaki férfi rokonotok,közeli barát?

Kicsit ilyesszen rá a gyerekre!

Szerintem ne pofozd fel mert lehet dühében visszaadja.

Egyébként pedig nem rontottál el semmit a fiúknak Apa kell vagy egy férfi aki kordában tartja.

4 fiú Anyukája

2012. márc. 3. 21:53
 14/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Most le lehet engem pontozni, lehet szidni.

Én a te helyedben ha még egyszer ilyet csinál akkora pofont adnék neki ,hogy a fal adná a másikat. Tudom, tudom a gyereked, a lányod de akkor is ilyen nincs!!!!Kérlek olvasd végig! AZ utolsó mondatodat elolvasva majdnem megszakadt a szívem. Sajnálom hogy ilyen lányod van! Lehet azt mondják hogy te vagy a hibás de nem! A környezete a ludas! TE most is tudsz cselekedni ,az erőszak nem megoldás de lehet el fog gondolkozni azon hogy miért kapta azt a pofont. Talán kérj segítséget szakemberektől.

Remélem segítettem!

Szép napot!! :)

2012. márc. 4. 19:35
 15/21 anonim ***** válasza:
itt csak az a gond hogy a fiú valőszínű sokkal erősebb mint az anyja,ha megpofozza nem tudom mi lesz belőle,ha eddig is nekiment
2012. márc. 4. 20:50
 16/21 A kérdező kommentje:
Igen erősebb, a lökdösődése miatt legalább 4-5 lila foltom van ami már napok óta látszik. Csütörtökön megyek nevelési tanácsadóba kértem időpontot, talán még lehet segíteni, mert a szívében jó gyerek.
2012. márc. 5. 15:00
 17/21 anonim ***** válasza:
hmm...ezt a szívében jó gyereket pl már rég lebasztam volna a tajgetoszról...
2012. márc. 8. 22:53
 18/21 anonim ***** válasza:

Én is apa nélkül nőttem fel, de nálam pont a GYÖKERES ELLENKEZŐJE volt annak, amit leírtál. Amiatt meg én szenvedek nagyon, ne tudd meg...

vagy a gyerek, vagy az anya, aki beleroppan, nálam ez én voltam/vagyok.

sajnos meglehetősen negatív véleményem van ezért arról, ha valaki egyedül neveli a gyerekét. nagyon fontos lenne az egészséges családi hátteret biztosítani. (Oké, persze vannak kívülálló okok, amikor pl. sajnálatos módon valaki elveszíti a párját, stb.) Sajnos a gyerekek szenvedése a szülőknek egy játékszer sokszor, amiből még hasznos is húznak és ott van velük valaki, aki elvileg segíti őket, de közben nem veszik észre, hogy beleroppan. nálad ez pont fordítva alakult. Tehet erről a sok tanár is és osztálytársak szülei, akik mindent megengedtek gyerekeiknek és így a Te gyereked is azt látta, mindent szabad.

sajnálom, hogy az élet így működik, csak szenvedünk miatta.

30/F

2012. márc. 9. 14:29
 19/21 anonim ***** válasza:
Magad nem oldod meg ezt a problémát.Igen,segítséget kell kérni..ne szégyeld..nem a te szégyened,hanem az ové.Ami a legfontosabb:légy határozott!!!Te már félsz tole, s o ezt érzi.Huzz egy csíkot!!!!Szakember segítségével megteheted.Nem drogozik véletlenul? Akkor fordulnak ki így magukbol.En megmondanám neki,kiabálj,még az ajtot is kinyitnám,hagy legyenek tanuim,ha megutsz,feljelentelek!!!Meg is tenném.Ne keress mentséget a számára.Magadba se keresd a hibát.Ezt a lavinát meg kell állítani,mert ugy akarod leélni az életed,h. elszedi a pénzedet,osszever? Te vagy a felnott, ne takargasd a viselkedését,hanem szakemberrel rázzátok a nadrágjába!!!Sok sikert!!Nem egyszeru....Ha lelki támaszra van szukséged,itt vagyok.
2012. márc. 19. 14:06
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat most vívom a szélmalomharcomat, de nem adom fel.
2012. márc. 20. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!