Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt már valaki olyan helyzetb...

Volt már valaki olyan helyzetben hogy a férje nem akarta volna a babát, aztán később mégis?

Figyelt kérdés
Harmadik gyermekről lenne szó, a középső még csak 2 éves, és védekezés mellett estem teherbe-9 hetes, és én nem is gondolok az abortuszra, viszont a férjem ezért haragszik rám, hogy még egy gyerek tönkreteszi az életét.olyan nehéz ez nekem, pedig ő jó apa.Nagyon rosszkedvű vagyok emiatt...
2012. márc. 29. 12:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
86%
Ismerek olyan házaspárt, ahol ugyanez volt a helyzet, két meglévő gyerek mellé becsúszott egy harmadik is. Apuka persze kiakadt. Már előtte is rossz volt a pár házassága, na így, hogy lett egy "nemkívánt" harmadik, teljesen tönkrement az egész. Most megy a válóperük.
2012. márc. 29. 12:05
 2/23 anonim ***** válasza:
86%

Figyelj, ezt neked kell tudnod. Mi nem ismerjük a férjedet,azt, hogy milyenek a körülményeitek. Lehetséges, hogy idővel ő is hozzászokna a gondolathoz, és mikor majd a kezében tartja a kisbabáját egyből beleszeret, de az is lehet, hogy tényleg nem akarja, és megromlik a házasságotok. Beszéljétek meg mert ezt a kettőtök döntése és ha a férjed valóban nem akarja, lehet, hogy tényleg nem kéne bevállalni. Gondolnod kell a másik két gyerekedre is akik nem éremlik meg, hogy apa nélkül maradjanak, vagy, hogy, egy feszült légkörű családban, veszekedős szülőkkel éljenek. És ez a picire is vonatkozik aki még meg sem született.

Remélem jó döntést hozol és drukkolok, hogy megtartsátok, de ezt tényleg csak ti tudhatjátok! :)

2012. márc. 29. 12:17
 3/23 anonim ***** válasza:
86%
Az én véleményem is az, hogy le kell ülnöd a férjeddel, és átbeszélni. Mondd neki, hogy gondoljon bele, hogy ha már megszületett a gyerek és a kezében tartja, mit érezne. Ha határozottan kitart a véleménye mellett, miszerint nem akar még egy gyereket, akkor érdemes lenne neked is átgondolni. Mert a pakliban benne van jócskán, hogy ha megtartod az akarata ellenére, bizony megromolhat a házasságotok. De te ismered a férjed.
2012. márc. 29. 12:23
 4/23 A kérdező kommentje:
Hát igen ez így van, de én akkor is képtelennek érzem magam az abortuszra...mivel még friss az egész, azért reménykedem, hogy idővel változik, mert tényleg jó apa, és férj is.azért még ha valaki volt ilyen szituációban, vagy hallott, írjon!
2012. márc. 29. 12:54
 5/23 anonim ***** válasza:
70%

Ha egy apa úgy gondolja, hogy tönkreteszi az életét egy 3. gyereke, ott szerintem többről van szó.

Nem csak a férjed életéről van szó, hanem a tiédről is. HA nem akarod elvetetni, de a férjed kedvéért megteszed, tudnál úgy élni, mintha mi sem történt volna? Erre is rámehet egy házasság, nem csak arra, ha megtartod.

Úgy tűnik a férjed kizárólag magával foglalkozik...

2012. márc. 29. 12:57
 6/23 anonim ***** válasza:
79%

Próbáljátok megbeszélni, miért érzi úgy, hogy tönkretenné az életét még egy gyermek (jaj, ez olyan borzasztó kijelentés:(, és nézzétek meg, milyen megoldások vannak rá. Keressetek kompromisszumokat.

Párom szeretett volna gyereket, de a konkrét kérdésemre, hogy akkor most?, számtalan észérvet felhozott - de elsősorban anyagiakat. Akkor leültünk, ötleteltünk, osztottunk-szoroztunk, és a végén be kellett látnia: meg lehet oldani (bár persze, hogy vannak lemondások...). Nem volt több ellenvetése, és a most 1 éves kisfiunk a szeme fénye, a mindene! Remélem, hogy nálatok is pozitív fejlemény lesz!!!

UI: lassan most meg ott tartunk, hogy én még szeretnék kistesót, ő pedig ismét észérvekkel jön, úgyhogy azt hiszem, nálunk is lesz még egy nagy beszélgetés.:)

Még egy kérdés, ami nem vág ide, de érdekelne: milyen védekezési mód mellett estél teherbe?

2012. márc. 29. 13:03
 7/23 A kérdező kommentje:

Igen kedves utolsó, nekem is úgy tűnik,hogy csak magával foglalkozik és tényleg így van, még ha vállalnám az abortuszt , akkor sem lenne a házasságunk felhőtlen, mert én nem tudnék többet a tükörbe nézni.

Én ezt a kisbabát nem tudom elvetetni, de nagyon nehéz, hogy ezt a férjem mnem érti meg...már arra is felkészültem, hogy egyedül maradok a gyerekekkel.

2012. márc. 29. 13:04
 8/23 A kérdező kommentje:
Óvszer mellett estem teherbe, ne kérdezzétek, hogyan, mert nem tudom rá a választ.
2012. márc. 29. 13:05
 9/23 anonim ***** válasza:

Ha szerinted csak magára gondol és nem a család érdekeit nézi, akkor csak nem lehet olyan jó apa és férj...:/

Pontozzatok, le de egy jó, szerető apának nem lehet ám olyan könnyű ilyet kérni a feleségétől, de van, hogy az a felelősségteljes döntés, hogy a már meglévő gyerekek érdekeit nézi. Ne degradáljátok már ezért a férfiakat.

Kedves Kérdező továbbra is azt mondom, hogy alaposan beszéljétek át a dolgot, mert az is önző ám egy kicsit, hogy egyedül "akarsz" maradni 3 gyerekkel...

(És ezeket nem bántásból mondom, hanem segíteni szeretnék.:)

2012. márc. 29. 13:11
 10/23 anonim ***** válasza:

13:03-as vagyok.

Én is a babát választanám inkább... Nem tetszik a férjed hozzáállása. Ez a "haragszik", meg "tönkreteszi az életem" - miközben a TE életed meg egy abortusz tenné tönkre, amikor napnál is világosabb a mondataidból, hogy szeretnéd ezt a babát.

Az lenne korrekt a férjedtől, ha úgy indított volna, hogy feldúlta ez a hír, váratlanul érte, sok kétség van a fejében, beszéljük meg, ki mit gondol erről, milyen lehetőségeink vannak (az abortuszon kívül), TE mit gondolsz erről az egészről, és hogyan tudnánk kihozni, hogy a végén mindkettőnknek jó legyen.

2012. márc. 29. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!