Mit lehet ebbe a helyzetben tenni?
16 éves lány vagyok. Az életem borzalmas (volt). Apám lelépett még 1éves koromba, anyám alkoholista. A nevelőapámmal együtt gyakorlatilag végigterrorizálták az életem, folyamatosan ütöttek, vertek, sokszor nem kaptam enni napokig, minden pénzüket elittàk. A nevelőapám 6nappal a vakbélműtétem után bakkanccsal hasbarugott, anyám volt, hogy kizárt télen pizsamába,mezitláb..Egy szobàban élünk, amióta az eszemet tudom előttem élnek nemi életet, és folytathatnám még a sort...NEM vagyunk cigányok. Igyekeztem a látszatot mindig fent tartani, senki nem tudja mi van otthon, se a suliba se sehol. Nincsen senki akihez fordulhatnék. Mamámék nem élnek, apámnak csak a nevét tudom, anyám egyke. Fél éve összejöttem egy 17 éves sráccal, ő az elejétöl kezdve ki akart innen rángatni. Az anyukájáék jómodúak és nem nagyon szívlelne k pedig csak annyit tudnak, hogy anyáék isznak. Az utobbi 1évben nagyon rosszra fordult minden, volt h a saját anyám késsel szorított a sarokba. És ami a legszörnyűbb azért hallgattam ennyi éven át mert én szégyeltem h. ilyen az anyukám..A párom 2hónap után kitalálta, hogy ha terhes lennék, az anyukájáék megengednék, hogy odakőltöztek, mert egyébként "keresztények" és mégis az unokájuk..Azért írtam idézőjelbe mert elèggé kirakat-vallásosság, a látszatra adnak. Arról hallani se akartak, hogy csak úgy odaköltözzek.Na de a folytatás: elsőre 'összejött' 10 hetes terhes vagyok. Minden úgy történt, ahogy gondoltuk anyám belement h elmenjek, a barátom anyjáék befogadtak igaz sokkot kaptak(azt mondtuk persze h baleset
volt) Most nagyon aranyosak velem, jó helyem van, egész életemben sose volt OTTHONOM.
De a sulit ott kell hagynom, és nem tudom h
lehetek ennyi idősen jó anya, ugy h azt se tttudom milyen az anyai szeretet..Önző vagyok? Pokol volt az életem, dolgozni se tudtam volna elmenni, kis faluba élek, még diplomával sincsen sokaknak munka..A párom nagyon rendes, azt mondta várjam meg amég leteszi a szakmát és elköltözünk. Ha pedig bölcsis lesz a gyerek én is elvégzem az érettségit. Az anyukája is azt mondta segít, fizeti az orvosom már most. De én még gyereknek érzem magam, aki maga is arra vágyik, hogy az anyuk
Pontosan azért lehetsz jó anya, mert te már tudod, milyen a rossz. Ne kövesd el azokat a hibákat, amiket veled elkövettek és tégy mindent úgy a gyerekeddel, ahogy szeretted volna, ha veled teszik.
Nem gondolom, hogy felelősségteljes döntés volt, hogy bevállaltátok a babát, de remélem, ti lesztek az a nagyon ritka kivétel, akiknek sikerül. Amúgy lett volna más lehetőséged, hiszen ha kinyitod a szád megfelelő helyen, nem kellett volna anyudékkal élned, ennél az intézet is csak jobb lehet... Mindegy, a helyzet már adott, most viszont kénytelen leszel felnőni a feladathoz, amit vállaltál.
Szeresd a kisbabádat úgy, ahogyan te vágytál arra, hogy szeressenek és bőven vissza fogod kapni tőle, ezerszeresen! Tanulni baba mellett is lehet, tedd is, mert sosem tudhatod, hová vet a sorsod és erről a gyermekről neked most már gondoskodnod kell akkor is, ha a pároddal mégsem lesz minden fenékig tejfel. Talán nem is érettségi kéne (vagy nem csak az) hanem egy jó szakma. Olyan, amivel akkor is pénzt kereshetsz, ha nem konkrét munkahelyen dolgozol. Arra gondolok, hogy pl. ha ügyes kezű vagy, varrhatnál, azt otthonról is lehet, akár gyerek mellett is és a jó varrónőket keresik, van munkájuk, meg vannak fizetve. Van ilyen ismerősöm, otthon van a gyerekeivel és válogat a munkák között, olyan sok van neki. De ez csak egy tipp, vannak még lehetőségeid.
Szívből kívánok sok sikert és légy nagyon boldog a picivel!
Abból fogsz tanulni, ami veled történt, és éppen ezért leszel jó anya. Mert a gyerekednek majd te sem akarod azt, amit te kaptál. Hidd el, most még nehéz lehet, de egy idő után te is belátod majd, hogy jó anya leszel. :)
És az a pozitív oldala az egésznek, hogy van kihez fordulnod, ha valami van, nem leszel egymagad.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!