Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a kérésről...

Mit gondoltok erről a kérésről Anyukák?

Figyelt kérdés

Anyu mivel egyedül nem tudja fenntartani a lakását, a rezsikkel elmaradt, így azt szeretné, hogy segélyt kapjon. Mivel a nyugdíja 95 e ft, így nem kap. Megkérdezte, hogy mit szólok ahhoz, hogy azt írja a kérelembe, hogy az egyik unokája nála lakik, ő neveli.

Minket kétszer üldözött albérletbe, nem lehet vele kijönni, pokollá tette a napjainkat, míg vele éltünk. Ez egy közös lakás, amin az ő haszonélvezete van, nekem a fele az enyém apukám után örököltem. 30 éve örököltem, eladni nem hajlandó.

Szóval mit szóltok ehhez, hogy ezt akarja beírni? és aláírja, büntetőjogi felelősségében.

Unokáira egyébként nemigen kíváncsi, havonta 1-2x idejön, 1 órára, panaszkodik, alig foglalkozik velük. 10 percre lakik tőlünk.

Amikor elmondtam, hogy szó sem lehet a tervéről, azóta én vagyok a hálátlan, akit felnevelt és így hálálom meg. És amúgy is a fél lakásom is eladósodik-mondta.

2012. márc. 22. 14:16
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó. A kicsinek mégsem ez az ideiglenes lakcíme (előbb többesszámot használtam), a naggyal jelentkeztünk be, főként az ovi miatt, a kicsire nem is gondoltam, hogy át kellene jelentenem.

Összesen ez a 3. év, hogy itt lakunk, szomszédok ismernek minket, társasház.

Jelentsem ide be az 1évest is sos ideiglenesre ide, ahol lakunk? vagy mi legyen?

2012. márc. 22. 14:50
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Szintén ügyintéző vagyok. Mi ilyen esetben elkérjük a családba fogadásról szóló gyámhivatali határozatot, másként nem fogadjuk el, hogy ott él a kicsi. + még környezettanulmányt is készítünk, gondolom, nem tud szerezni egy egy év körüli gyereket addig, hogy megmutassa. Nem kell variálnod a lakcímmel, nem tudja megcsinálni (normálisabb helyeken legalábbis).
2012. márc. 22. 14:56
 13/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat.

És ő mondta, hogy ezt hivatalos helyen javasolták neki, valamelyik közüzemnél vagy a Hálózat Alapítványnál. Ezt nem árulja el. Elképesztő.

Becsülettel nevelem a gyerekeimet, albérletben élünk miatta és még engem okol az ő helyzetéért.

Amikor először elköltöztünk, akkor is meghagytuk neki a gázártámogatást, pedig áthozhattuk volna a kérelmet akkor ide.

És az eladósodása miatt szülőtartásra akar kötelezni.

A gyedem kevesebb, mint a nyugdíja.

3 szobás lakásban lakik egyedül.

2012. márc. 22. 15:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el csak az első oldalt.

Bármilyen segélyt igényel,nem elég csak aláírni, nálunk kell a születési anyakönyvi kivonata a gyermeknek/gyermekeknek!

Akár hogy is nem néznek utána bizonyos dolgoknak,de az anyakönyvi kivonat nélkül semmit nem tud igényelni!

Hogy mit tennék a helyedben? Beszólnék a hivatalba,hogy mire készül az öreglány! Így 100 ezer százalék,hogy nem fog tudni felvenni semmit!!!

Hogy mit gondolok a szituról? --- inkább nem írom le!!

Üdv: 3 lányos

2012. márc. 22. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!