Mit gondoltok a Trisztán névről?
Szia!
Nagyon szerettem volna ezt a nevet adni a kisfiamnak, bár amikor itt rákérdeztem, olyan válaszokat kaptam, mint te az első válaszadótól. Ez mondjuk még nem tántorított volna el. Sajnos megnéztem a jelentését: szomorúságra született, és bevallom, féltem ennyire negatív jelentéstartalmú nevet adni.
Szerintem sem jó, ha már a név jelentése is negatív csengésű.
Mondjuk én amúgy sem adnám a gyerekemnek, kollégista koromban volt két halam, ők voltak Trisztán és Izolda. :)
Pedig annyira szép! Még most is féj érte a szívem, hogy nem mertem adni.
3-as
Nekem nagyon tetszik, de a jelentése miatt (szomorú) nem adnám, illetve a legenda v. az opera alapján sem egy annyira pozitív szereplő volt.
A ritkasággal nincs semmi problémám, én is ritka neveket adtam a gyerekeimnek.
Akik a Trisztán és Izoldával viccelődnek, szerintem sokan nem is tudják, kik voltak ők, mi a történetük, csak beugrik nekik a 2 név.
Szerintem is szép név, még kamaszkoromban kacérkodtam is a névvel egy regény szereplője után.
Aztán amikor tényleg névadásra került a sor, eszembe jutott, de mi magyar nevet szándékoztunk adni, ezért el is vetettük.
Ha tetszik, ne hagyd eltántorítani magad, mert megbánod.
Kedves 3.! Mi egyszer már "beszélgettünk"? Jéghegyek népe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!