Miért ilyen a nagymama? Miért nem szereti az unokáit?
Figyelt kérdés
Anyukám 10 éve nyaggat, hogy mikor lesz már unoka. Most van 2 gyerekem, de soha még egy fél órára sem vigyázott rájuk. 3-4 havonta találkozunk. Most a 4 napos hétvége előtt is felhívtam, hogy melyik nap menjünk, azt mondta, mind a 4 napja foglalt. Ha mondom neki, hogy jó lenne, ha néha vigyázna a gyerekekre, hogy egy kicsit a férjemmel el tudnánk menni valahova, az a válasz, hogy neki sem segített senki. Hogy a húgom 10 éves koráig nem mentek sehova. Ez igaz, de szerintem ez az ő hülyeségük volt. 16 év korkülönbség volt köztünk, én vigyáztam volna a gyerekre, de nem bízta rám. Azt is a fejemhez vágja, hogy akkor nem segítettem neki, most én miért várom, hogy ő segítsen. Igaz, én 16 éves kamaszlány voltam, de mindegy. Elkeserít, hogy mindenki meséli, hogy a nagymamák mennyit vigyáznak a gyerekekre, meg milyen programokat csinálnak együtt. Anyunál az unokái szeretete annyiban nyilvánul meg, hogy hord róluk fényképet a tárcájában. Egyébként nem viseli el őket. A férjem szülei sajnos már nem élnek, apukám is meghalt. Szóval ő az egyedüli nagyszülő, és nincsenek is más unokái. Azért illene jobban szeretnie őket, nem?2012. márc. 21. 21:57
21/22 anonim válasza:
Ha tudnátok olvasni, akkor értenétek, hogy nem engem tart el, hanem elment kezesnek bátyám hiteléhez, ezt kell neki most fizetnie.
Hugom tanul és ha ennyit tudnátok, építészmérnöknek nem két fillér az iskola. Éjjel nappal tanul, emellett beadandókat csinál, nincs ideje dolgozni menni. Ösztöndíjas, de mire elég 25 ezer ft?
Sem engem nem támogat anyagilag, sem nővéremet. Nem is várjuk el. Sem azt, hogy vigyázzon a gyerekeimre.
Két gyerekkel nem könnyebb, mint eggyel, aláírom. De ha a nagy oviban van, akkor ugyanaz, mintha egy lenne. Egyet kell hurcolni. Az más, ha a nagy beteg.
A lényeg, hogy itt sajnálkoztok, pedig be kéne fogni és csinálni azt, amit vállaltatok.
6os voltam.
22/22 anonim válasza:
Sziasztok!Nem szeretnék senkivel sem vitatkozni vagy megbántani,de szerintem a kérdezőnek nem az a problémája hogy a nagyi nem segít neki állandóan.Hanem az hogy a nagyi nem szereti az unokáit nagyiként!!!!Ami valljuk be nagyon szomorú!Aki nem éli ezt át,talán elképzelni sem tudja,hogy ez mennyire fájhat,gyerekként azt látni,hogy a nagyinak fontosabb minden kis hülyeség,barátnő,barát meg Isten tudja mi még a saját unokáinál!Azt veszi el tőlük ami egy árva fillérbe sem kerül,de mégis a legszebb ajándék az életöl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!