Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nagymama az ilyen?

Milyen nagymama az ilyen?

Figyelt kérdés

Vasárnap anyuék vigyáztak a a gyerekekre (ők akarták).

Mikor délután mentem értük anyám unott pofával azzal fogadott, hogy "Naggggggggggggyyyyyon rosszak voltak!!!!" na itt nálam elszakadt a cérna és kifakadtam, hogy nem úgy néz ki mint egy boldog nagymama, aki örül, ha a vasárnapot az unokáival töltheti...stb.

Erre ő azzal jött, hogy ha rászól a gyerekekre, ők nem fogadnak szót neki, és pont azért mert én nem nevelem meg őket.

Hozzáteszem 2 tündéri kislányról van szó. Az más kérdés hogy ebben a pocsék időben nem lehet eleget kint lenni, és az energiájukat nem tudják hogy levezetni. Unatkoznak, nem találják fel magukat, aláírom, hogy rosszalkodnak, de ne úgy adja már elő magát, mint akinek az élettől is elment a kedve.

Az oviban tündérek, jó neveltek, nincs rájuk semmi panasz.

Szóval jól összevesztem anyámmal... szerinted én reagálom túl?

2012. febr. 13. 09:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Te ismered anyukádat, hogy máskor is ilyen e a hangulata, vagy csak most volt ilyen, és ez téged is meglepett.

Mindenesetre én még el nem tudom képzelni, hogy bármelyik nagymama is ilyet mondjon a fiamra, bár ő még csak 2 éves múlt. Nálunk általában az van, hogy anya-apa ha ott van, akkor mindent megenged magának (jó és rossz értelemben is), egyébként egy "tündér jó gyerek" a nagyik szerint.

Szóval nálunk pont fordított a helyzet, mert a nagymamák mondják/mondták mindig, hogy milyen jó ez a gyerek, egy szavatok ne legyen. Én meg puffogok hogy sosem hiszik el, hogy tud sírni/hisztizni/nyafoni is.

De arra már régen rájöttem, hogy ez azért van, mert itthon ugye én nem tudok csak vele foglalkozni a nap órájában (délelőtt + délután is) mert itthon csak van teendő, ezért néha nyafogás, unatkozás van. De a mamáknál ha ott van, nyilván azért van ott, mert a mamák-papák szeretnék, és akkor csak vele foglalkoznak. Így nem csoda, hogy nem unatkozik, nyafogni ideje sincs, mert a mami mindig kitalál valamit.

Szóval csak annyit akartam, hogy szerintem oka van, ha már a nagyszülőknél is rosszak a gyerekek, és nem mindig ők tehetnek róla, és nem mindig nevelés kérdése, szerintem a ti esetetekben sem....

2012. febr. 13. 09:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát ha jól belegondolok, túl sokat nem foglalkoznak a gyerekekkel. Beülnek a tévé elé...nagy ritkán rajzolnak velük stb. Inkább hagyják, majd ellesznek valamivel, de már egyre nagyobbak és ez kevés nekik...
2012. febr. 13. 10:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet hogy anyukád is nyűgösebb, mert hármas fronthatás van. Én azt mondom ne foglalkozz vele. Lehet hogy a gyerekek is kicsit elevenebbek voltak. az én lányom annyit sikonyált ma mint máskor egy héten.
2012. febr. 15. 17:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha ők akarták, akkor "így jártak". Ne borzold magad ezen. A szabad időben foglalkozz minden mással amivel a picik mellett nem tudsz.

Többször van az én fiam is a maminál (2éves), neki is szoktak lenni ilyen beszólásai. Pörgesd le magadról!

2012. febr. 15. 19:18
 5/6 A kérdező kommentje:
azt az arckifejezést nem tudom másnak nevezni, még mindig a szemem elött van:(
2012. febr. 15. 20:11
 6/6 anonim ***** válasza:
örülj, hogy vigyáz valaki a gyerekeidre. Hidd el, nem minden nagymama örül, ha unokázhat, nálunk anyám messze lakik, anyósnak meg soha nem jutott eszébe, hogy "csak úgy" felugorjon hozzánk eljátszani velük. Neki nyűg a vigyázás.
2012. febr. 16. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!