Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen a nagymama? Miért...

Miért ilyen a nagymama? Miért nem szereti az unokáit?

Figyelt kérdés
Anyukám 10 éve nyaggat, hogy mikor lesz már unoka. Most van 2 gyerekem, de soha még egy fél órára sem vigyázott rájuk. 3-4 havonta találkozunk. Most a 4 napos hétvége előtt is felhívtam, hogy melyik nap menjünk, azt mondta, mind a 4 napja foglalt. Ha mondom neki, hogy jó lenne, ha néha vigyázna a gyerekekre, hogy egy kicsit a férjemmel el tudnánk menni valahova, az a válasz, hogy neki sem segített senki. Hogy a húgom 10 éves koráig nem mentek sehova. Ez igaz, de szerintem ez az ő hülyeségük volt. 16 év korkülönbség volt köztünk, én vigyáztam volna a gyerekre, de nem bízta rám. Azt is a fejemhez vágja, hogy akkor nem segítettem neki, most én miért várom, hogy ő segítsen. Igaz, én 16 éves kamaszlány voltam, de mindegy. Elkeserít, hogy mindenki meséli, hogy a nagymamák mennyit vigyáznak a gyerekekre, meg milyen programokat csinálnak együtt. Anyunál az unokái szeretete annyiban nyilvánul meg, hogy hord róluk fényképet a tárcájában. Egyébként nem viseli el őket. A férjem szülei sajnos már nem élnek, apukám is meghalt. Szóval ő az egyedüli nagyszülő, és nincsenek is más unokái. Azért illene jobban szeretnie őket, nem?
2012. márc. 21. 21:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is azt mondanám hogy elvárható hogy a nagymama vigyáz a gyerekre, hanem azt hogy az lenne a normális ha a nagymama élne halna azért hogy vigyázhasson a gyerekre. Nálunk még a dédi is vigyázna rá, ha még bírná szusszal. Mindkét nagymama dolgozik, de sosem szalasztanának el egyetlen pillanatot sem hogy a babával legyenek.
2012. márc. 22. 18:13
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

6. vagyok.

Konkrétan azt írtam, hogy a mamám vigyázott ránk sokat, mert anyukám dolgozott mindenkire. A mindenkire az azt jelenti, hogy nemcsak a 4 gyerekre, hanem a nagyszülőkre is. Nekik nem kellett elmenni dolgozni, mert anyumnak jólmenő vállalkozása volt és megtehették a nagyszülők, hogy otthon maradtak és vigyáztak ránk.

Nagyon sok nagyszülő megtenné, hogy vigyáz az unokákra, minthogy dolgoznának, de a mai világban nem tehetik meg. Nem az a világ van, mint 30 éve.

És amúgy mindent meg lehet oldani gyerekkel, bankot, államkincstárat, vérvételt. Csak nem aggodalmaskodni kell, meg panaszkodni, hanem menni és csinálni.

Lehet egy vacsora és séta ugyanolyan jó egy vagy két gyerekkel, mintha kettesben mennétek.

Lehet, hogy elfogult vagyok, mert amúgy mindenki az a szüleivel, de én igenis becsülöm, amit anyukám tett értünk. Ő letett valamit az asztalra és ember legyen a talpán, aki utána csinálja. 4 gyereket felnevelt úgy, hogy apám meghalt, felépített egy házat, Szeged legjobb általános és közép iskolájába járatott mind a négyünket. Megtanított arra, hogy hogyan lehet két lábon megállni a világban, megbecsülni azt, amink van és nem nyavalyogni. Ő is nyavalyoghatott volna, de nem tette. Dolgozott.

Igen, sok nőt nem vesznek vissza munkába, vagy fel sem veszik, mert kicsi gyereke van. De nem a nagyszülő dolga megoldani azt, hogy a lánya vagy menye tudjon dolgozni járni.

És hogy a barátnőim bólogatnak, mikor mesélek anyukámról és a viselkedéséről. Mindenki megérti azt, hogy 50 évesen dolgoznia kell, és nem a gyerekeimre vigyázni.

Lehet lepontozni, de csak apró hülyeségeken nyavalyogtok. Oldjátok meg a dolgaitokat, ti vállaltátok a gyereket vagy gyerekeket, nem más.

Amúgy kérdező, örülhetnél, hogy anyukád éli világát, mert fiatal korában nem tehette meg. Nem tudsz annak örülni, hogy boldog? Hogy úgy él, mint egy 18 éves? Mindig van valami programja? Annak idején lemondott minderről, a 3 gyereke miatt. Most megteheti.

2012. márc. 22. 18:35
 13/22 A kérdező kommentje:

Anyukám, mint írtam már nyugdíjas, és nincs másodállása.

Otthon ül, semmi dolga.

Igen, 20 évesen szült, mert teherbe esett, mert nem tudta hogyan kell védekezni. Aztán elvált apámtól, és 30 évesen hozzáment egy másik férfihoz. (Tőle van a húgom, biztosan ezért is szereti őt jobban.)

Nem érzem, hogy annyira sokat tett volna értem. A ruházkodást, taníttatásomat, mindent apu állt. Jó, nála laktam, ezért hálás is vagyok neki. De azért tehetne, tehetett volna többet is értem.

Sajnálom, ha szerinted ez a normális, és én nyavalygok.

Ezek szerint te is ebben a szellemben neveled majd a gyermekeidet. Oldják meg maguk: Fő a szeretet, és a családi összetartás.

Nem a nagymama dolga, de ha fontos lennék neki, akkor segítene. Oldjam meg? A te férjed biztos nagyon jól keres, és megteheted, hogy fizeted a babysittert. Mi nem állunk olyan jól anyagilag. Mellesleg, ha ezt nem számítom, akkor sem normális dolog, hogy hónapokig nem is találkozunk, ha felhívom, akkor meg soha nem ér rá.

És igen, mi úgy romantikázunk a férjemmel, hogy visszük a gyerekeket: sétálni, étterembe, kirándulni. De ha szerinted ez ugyanolyan, mint kettesben, eléggé silány lehetett a szerelmi életed már előtte is.

2012. márc. 22. 21:25
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

"...Ezek szerint nem csak nekem volt fura a 6. válasz. ..."

Nos igen, hatos próbálja kozmetikázni, de ez sehol nem normális.

Elve az fura, hogy valaki terhes aztán az anyja előáll egy ilyen szöveggel, és már akkor kijelenti, hogy ő pedig nem fog vigyázni a gyerekre.

Egyáltalán ki az aki azért szül, mert hogy a nagyi majd vigyáz rá??? Már a feltételezés se normális.

Én itt az adatokból azt sejtem, hogy van négy gyerek, akik közül már van, akinek saját gyereke is van 4 éve, de a nagyi csak 50 éves, szóval ez alapján gondolom meglehetősen korán kezdte, feláldozta ifjúságát, egy életre torkig lett a gyerekekből.

Talán ez megmagyarázza miért kellett ezt a szöveget lenyomnia.

A hatos meg nem akarja látni azt ami nyilvánvaló, hogy ez nem normális hozzáállás. Lehet csűrni-csavarni, de nem lesz az.

2012. márc. 22. 23:36
 15/22 anonim ***** válasza:
33%

6os vagyok.

Kérdező: Ha nem anyukád nevelt, akkor főleg minek vagy azon kiakadva, hogy nem foglalkozik veled? Megszokhattad volna már. Nyugdíjas, nem dolgozik. És? Örülj a boldogságának!

Persze, hogy jobban figyel a hugodra, mert őt ő nevelte fel. Nem is az a lényeg, hogy ki melyik apától van.

Hogy én milyen szellemben nevelem a gyerekeimet? Segítem, ahol tudom, de nem veszek neki kocsit, még ha meg is tehetném majd a későbbiekben. Nem fogok mindent a segge alá tenni, mert nem fogja értékelni a pénz, sem azt, amit kap. Taníttatni fogom, mert a tudást senki nem veszi el tőle. De akármi mást elvehetnek tőle.

Nem, nem keres jól a férjem, nincs bébiszitterem, mindent magam oldok meg és nem nyavalygok. Senki nem segít. Mindenhova kettesben mentünk, de meg tudtam oldani mindent. Most, hogy ovis, már könnyebb pl a bankot elintézni. Tudom jól, min siránkozol, már túl vagyok ezen.

Nem volt silány a szerelmi életem, csak nem nyavalygok azon, hogy nincs ki vigyázzon a gyerekemre, hanem tudom jól, hogy megnőnek seperc alatt, akkor meg annyi időnk lesz magunkra, hogy azt csinálunk, amit akarunk.

Te nem tudod élvezni a hármasban töltött időt, mert akkoris azon idegesíted magad, hogy nincs ki vigyázzon a gyerekre.

Nem kozmetikázom a dolgot, minek kozmetikáznám.

Akkor nekem is nagyon rosszul esett, hogy anyum ezt mondta. De tudod a mai világban is és régen is sokan voltak, akik a fél éves gyereküket otthon hagyták nagyinak, ők meg elmentek dolgozni, hogy ne rúgják ki a munkahelyről.

Anyu 52, bocsika, elszámoltam. Nővérem 31, bátyám 27, én 25 és hugom 23. Ezen neked mi van korán? 18 évesen vállalkozást indított, férjhez ment. Mi ezzel a baj? Annak idején ez normális dolog volt, most nézik ki azokat a nőket, akik 21-22 évesen vállalnak gyermeket házasságba. Ez a nem normális.

Elege lett a gyerekekből? Nem, ő is szívesebben üldögélne otthon, kötögetne meg főzőcskézne és várná egész nap a gyerekeit haza vagy az unokákat. De van egy hitele, amit fizetnie kell. Kedves bátyám vett fel egy hitelt, amit anyumnak kell fizetni. Méghogy ő az, aki nem tesz semmit a gyerekeiért.

Nagyon sokan irigyelnék azt, amit anyám adott nekünk. A legjobb iskolák, nyelvtanfolyamok, egyetem, diploma. Csak a 3 lánynak van diplomája, bátyám ellinkeskedte.

Nem normális a hozzáállása? Nem az ő dolga, hogy nevelje a gyerekemet, nem az ő dolga, hogy az anyagi gondjaimon rágódjon, mert neki is megvan. Hugom még tanul, elég neki azt finanszírozni. Építészmérnök lesz.

Nektek meg a nyavalygás a normális, komolyan mondom.

Lennél büszke arra, kedves kérdező, hogy van annyi vér a pucádban, hogy gyerekkel is el tudod intézni a dolgaidat, míg más nagyira vagy bébiszitterre hagyja a gyerekét.

2012. márc. 23. 06:17
 16/22 anonim ***** válasza:
35%

6. vagyok

Sajnáltathatod itt magad, mert hogy neked milyen szar. Ezt még sokan megtehetnék.

Látod, engem erre tanított meg anyum, hogy ne sajnáltassam magam, meg nyavalyogjak, hanem azon törjem a fejem, hogyan tudnék a problémáimra megoldást.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember. Én nem vagyok az.

Konkrétan az életre tanított meg anyum.

"Csak" ennyit köszönhetek neki. Nem olyan embert nevelt belőlem, aki 18 évesen egy csekket ne tudott volna kitölteni, vagy elmenni bankkártyát csináltatni.

Ez a nem mindegy.

2012. márc. 23. 07:03
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Hmm, kedves 6.-os érdekes az értékrended.

Az szerinted jogos ha egy nagyi nem akar az unokával lenni, mert hát az szerinted nem elvárható, de azzal meg nincs baj, hogy még most is a család anyagilag a nagyin élősködik és ő finanszíroz benneteket felnőtt fejjel is.

Kissé durva!

Ezt továbbra se veszem be, és más se hogy normális.

2012. márc. 23. 11:05
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

"...Konkrétan az életre tanított meg anyum. ..."

Párom két diplomát szerzet, úgy, hogy egy idegen városban albérletben lakott és egy fikarcnyi támogatást se kapott otthonról! Dolgozott az iskola mellett!

Na EZ az életre tanít! De nem az, hogy nagyi azért dolgozza hülyére magát hogy önálló életképtelen felnőtt gyerekeit eltartsa. És még az se zavar e közben, ha ennek az az ára, hogy nagy ívben kerüli az unokát.

Részemről, amúgy ezt a béna vitát befejezem, értelmetlen. Saját magadnak mondasz ellent.

2012. márc. 23. 11:10
 19/22 A kérdező kommentje:

Én sem vitázom ezen. Ha egy anya szereti a gyerekeit, akkor ott segít, ahol tud. Anyu pénzt nem tud adni, mert van vagy 60 e ft a nyugdíja, megértem, nem is kérek semmit.

De azt elnézni, hogy az unokái nélkülöznek, mert anya nem tud a gyerekektől visszamenni dolgozni, mellette meg ő meg otthon olvasgat, meg tévézget? Nyilván, ha dolgozna, nem várnám el, hogy miattam feladja az állását. De ha semmi dolga?

Miközben folyton azt hangoztatja, hogy mennyire szereti az unokáit. Szóval ez nekem fura, és nem is tudom elfogadni. Mert látom, hogy mások hogy csinálják. Egy barátnőmnek két gyereke van, és minden délután ott van nála valamelyik nagymama. Megfőznek, megkapálják a kertet. Persze ez sem elvárható, de sokan megcsinálják.

Egyébként 6-os nem olvastad el alaposan amit írtam, mert nem azt mondtam, hogy nem anyukám nevelt fel. Csak azt, hogy anyagilag nem volt túl megterhelő neki a létem. Mert mindent apám állt.

Egyébként ne mondd nekem, hogy anyukád hozzáállása nem fáj neked, mert akkor mi ez a hatalmas indulat? Rám haragszol, és nekem bizonygatod, hogy a nagymama hozzáállása normális? Szerintem ezt te magad sem hiszed el.

2012. márc. 23. 12:48
 20/22 A kérdező kommentje:

Egyébként fogalmad sincs, min megyek keresztül, még csak most állsz előtte. Nekem 2 gyerekem van, neked most jön a 2. Mert azért egy gyerekkel könnyebb ám elmenni ügyet intézni, kettővel már szinte képtelenség.

Írhattad volna azt is, hogy nálatok is ez van, de te beletörődtél. Mint ahogy többen is tették. Nem kell egyből a másik torkának ugrani.

Egyébként tényleg röhej, hogy ő fizeti a hiteleteket, meg rátok dolgozik. Ezek után már tényleg normális, ha beintett, hogy még a gyerekeket is rá akartátok hagyni.

2012. márc. 23. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!