Miért ilyen a nagymama? Miért nem szereti az unokáit?
vannak ilyen szülök, egyre többet olvasom
talán az idő gyógyír lehet erre mást nem tudok..
de igen..az én nagymamám(apám anyja) sem kiváncsi a dédunokájára az én 2 éves édes kislányomra, most útban a kistesó és arra se lesz kíváncsi, nem tudom miért ilyen gonosz..
sose volt az a igazi nagymamatípus felém se,
hát ez van
tudom neked rosszul esik hiszen anyukák vagyunk nekem is fájna ha anyám tenne az unokájára
de gondolj arra, hogy van aki szeresse azt a gyereket!
aztán később hátha észhez tér( vagy nem)
máshogy fogják fel a dolgokat egyes régimódi konzervatív szülök..
pedig gőzük sincs mit hagynak ki..
Üdv a klubban!
A mienk most éli második ifjúságát és folyton utazgat, sz@arik a gyerekre. Anno minket lepasszolt a nagyszülőknek, mi meg most betegség esetén se számíthatunk rá, így idegen vigyáz rá pénzért. :(
Nálunk is hasonló a helyzet, de anyum megmondta előre, hogy ne azért szüljek, hogy majd ő otthon marad a gyerekkel hogy én mehessek dolgozni vagy ide-oda. És mondjuk teljesen igaza van. Nem mondom, hogy néha nem lenne jó, ha vigyázna rá, mivel most 21 hetes vagyok, a nagy 4 éves, de megoldom. Az is teljesen igaz, hogy annak idején a mamám rengeteget vigyázott ránk (4en vagyunk testvérek), mert anyum dolgozott mindenkire. De most az a magyar helyzet, hogy a nagyszülőknek is dolgoznia kell, mert ha még nem nyugdíjasok, nincs más bevételük. Meg sokszor még a nyugdíjasok is dolgoznak. Nekik is vannak kiadásaik, esetleg hitelük, amit fizetni kell minden hónapban.
Én túllendültem ezen a dolgon, ha így áll hozzá, én elfogadom, mert csak az én anyukám. Másban szokott segíteni, nem is keveset. Emiatt nem fogok összeveszni vele, annyit nem ér.
Elfogadtam, hogy nálunk ez a helyzet és nem is érdekel, máshol hogyan oldják meg. Ha a férjemmel tervezünk valamit, visszük a gyereket is. Ennyire egyszerű. Majd később visszük mindkettőt. Ilyen egyszerű.
Ha majd nagyok lesznek, lesz időnk egymásra, ez a pár év olyan gyorsan eltelik, nem is fogjuk tudni kiélvezni igazán, míg kicsik a gyerekek.
Amúgy meg örülj, hogy nem szól bele a nevelési stílusodba, mert sok helyen meg pont az a baj, hogy segítene nevelni a gyereket a nagyszülő.
21hkm
Valóban nem a nagyszülőknek szültem a gyerekeket, de azért a mai világban segítség nélkül nagyon nehéz. Bölcsibe nem veszik fel a fiamat, a bölcsődevezető nagy vigyorogva közölte velem, hogy majd a nagymama vigyáz a gyerekekre. Ja, persze. Egyébként nyugdíjas, de annyi programja van, mint nekem 18 évesen. Valóban ő is most éli meg a második ifjúságát, mivel ő már 14 évesen elment dolgozni, 20 évesen szült.
Csak olyan fura nekem, hogy mindenhol újságolja, hogy milyen szépek az unokái, meg mennyire szereti őket. És ez vajon miben nyilvánul meg? Mert már most is vagy 3 hónapja nem is találkoztak, ha felhívom, hogy mennénk, nem ér rá. Ő meg még nem is volt nálunk, amióta a gyerekek megszülettek. Másban sem igen segít, a húgom a mindene, ő még otthon lakik. Már más rokonok is mondták, hogy figyeljem csak meg, ha majd ő szül, akkor kezét-lábát töri majd, hogy segíthessen. Sosem értettem, hogy egyes szülők miért szeretik jobban az egyik gyereküket, én sosem leszek ilyen.
Ha mondom neki ezeket, akkor csak csodálkozik, hogy nem érti mi a bajom. Hogy ő szereti őket. Meg miért nem megyek a férjem családjához, ha segítség kell. Ja, a temetőbe?
A bátyám már egy párszor beolvasott neki, hogy illene észrevenni, hogy 3 gyereke van, nem csak egy, de akkor sem értette, hogy mi a baj. Még nekem panaszkodott, hogy ez neki mennyire rosszul esett. A férjem mondja, hogy ne is hozzam fel ezt a dolgot, mert úgyis csak a veszekedés van belőle.
"...Ennyire egyszerű...."
Hacsak nem vagy háztartásbeli...
Ezzel a kijelentéssel várjunk csak.
Majd amikor a két gyerek felváltva betegszik meg, rátok meg a munkahelyen ferde szemmel néznek, hogy már megint táppénzen vagytok akkor rádöbbensz.
Kicsit soraidból inkább én azt olvasom ki, hogy szembesítve lettél ezzel a helyzettel, aztán most mantrázod, hogy tulajdonképpen jó is ez így.
Kedves válaszoló amúgy tele van ellentmondással amit írtál:
"...Az is teljesen igaz, hogy annak idején a mamám rengeteget vigyázott ránk (4en vagyunk testvérek), mert anyum dolgozott mindenkire. ..."
Na most akkor a mostani helyzetre ezt kivetítve, anno a nagy mamádnak oda kellett volna állni az anyukád elé a második terhességnél és lenyomni azt a szöveget, amit neked lenyomott. Az milyen lett volna?
Majd amikor anyukád magára maradt volna a 4 gyerekkel akkor a nagymamád nem segített volna és a fejéhez vágta volna, hogy "én szóltam" minek szültél lányom négy gyereket.
Az a helyzet, hogy én elhiszem, hogy te elhiszed azt amit írsz. Nyilván kötődsz anyukádhoz, így elfogult és elvakult vagy, de jelzem ezt a nettó hulyeséget más nem veszi be és ez érthető. Lehet amikor mondod barátnőid, rokonaid erre bólogatnak, mert hát nem akarnak megsérteni, de nekik is meglesz a véleményük magukban.
Ezek szerint nem csak nekem volt fura a 6. válasz.
"Visszük magunkkal". Ja, munkába a 2 éves gyereket? Nyaralni persze együtt megyünk, nekem eleve nem jutott volna az eszembe, hogy elmegyünk kettesben egy hétre a férjemmel nyaralni, közben a gyerekek meg a nagyinál. (Az én szüleim pedig megtették.) De sehova nem tudok menni ügyet intézni, se a bankba, se az Államkincstárhoz, mindenhova viszem magammal a gyerekeket. Meg azért ennyi év alatt azért mindenkinek van rá igénye, hogy elmenjen kettesben a férjével egy órára valahova, egy étterembe, egy moziba, vagy akár csak sétálni. Nekem ne mondja senki, hogy ezért én önző vagyok!
Hogy a munkát megy hogy oldjuk meg? Hát, anyukám tényleg úgy járt, hogy mindenhonnan kirúgták, mert a húgom állandóan beteg volt. Rám is ez vár. Az igaz, hogy akkor már nem élt egyik nagymama sem. Ránk viszont sokat vigyáztak, én emlékszem rá. A húgom volt vagy 7 éves, mire anyu vissza tudott menni dolgozni. De akkor ezt most rajtam kell leverni?
Az ember nem a nagymamának szüli a gyereket, az igaz. De normális családban szerintem elvárható lenne, hogy a nagymama vigyázzon az unokákra, hogy az édesanya meg tudja tartani a munkahelyét. Ha nyugdíjas, persze csak akkor. De ő még egy fél órát sem vállal, nemhogy egész napokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!