Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Értelmiségi körökben divatos...

Értelmiségi körökben divatos név? Az előbb olvastam a kifejezést egy kérdésnél. Szerintetek mik tartoznak ide?

Figyelt kérdés

2012. márc. 17. 21:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom,de érdekelne.
2012. márc. 17. 21:54
 2/14 anonim ***** válasza:
60%

:))

Szerintem:

Zselyke!!!! :)

Csenge!!! :)

Anna

Eszter

az ősmagyar és régebbi magyar nevek

férfineveknél szintén!

2012. márc. 17. 22:01
 3/14 anonim ***** válasza:
67%

Én pont azt olvastam valahol, hogy az értelmiség átlagos nevet ad a gyerekének, soha nem kirívót.

Ősmagyar neveket a szélsőségesek adják inkább vagy az újhullámú divatozók.

Vannak szép magyar nevek, amik nem "feltűnőek": Csilla, Emese, Kinga...... ezek szép nevek, megállják a helyüket az értelmiségi körökben.

Én kislányom Nóra. Szerintem ez a név is.

2012. márc. 17. 22:28
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem inkább az ellenkezőjét lehetne könnyen felsorolni! :)
2012. márc. 17. 22:32
 5/14 anonim ***** válasza:
77%

22.01-es vagyok

ezért írtam a régebbi magyar neveket,amiket Te is írtál...

Csilla,Anna,Anikó,Réka,Lilla,Orsolya...ezekre értettem.

De továbbra is fenntartom,h az ősmagyar név adói is az értelmiségiek,vagy az annak szertne látszódni kör:)

2012. márc. 17. 22:32
 6/14 anonim ***** válasza:
83%

Kulfoldo elo ertelmisegi vagyok. Lanyomnak olya regi neve van, aminek itt kulfoldon is van megfeleloje.

Magyarorszagi ismeroseim kozott van egy par Dzsesszika, Kira, meg mit tudom en meg milyen kulonleges nevek! Es sajnos nem csak a butabb, tanulatlan emberek adnak ilyen kulonleges neveket!

2012. márc. 18. 07:44
 7/14 anonim ***** válasza:
86%
Kit sorolsz az értelmiségi körbe? És miért?
2012. márc. 18. 09:28
 8/14 anonim ***** válasza:
74%
Nekem 3 gyermekem van: Vid, Ziva, Dominika. Pedig nem vagyok hülye. Ellentétben anyámékkal, pedig nekem Csilla nevet adtak. Szóval sztem nem függ össze :)
2012. márc. 18. 10:26
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

A kulfoldon elo vagyok. Ertelmiseginek szamit szerintem az a csalad, ahol az apanak is es az anyanak is tobb diplomaja van es tobb nyelven beszelnek. Na, mi ilyeek vagyunk. A lanyom megis Maria lett.

Pedig adhattam volna neki Dzsennifert is vagy Kyra-t, hogy kitunjek vele:)

2012. márc. 18. 16:55
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az értelmiségieken belül, már akit én annak tartok, 2 nagyobb kör van:

1.) az ún. polgári kör, akik konzervatívabb, vallásos világnézetűek. ott szerintem a számomra kicsit régimódi nevek népszerűek, amelyeket 200 éve is viseltek pl. nemesség körében: pl. Borbála, Ágoston, Domonkos , ill. szentek nevei népszerűek. Ill. az ő köreikben népszerűek még az "ős" magyar nevek is, de csak a nem túl felkapottak és a nem nagyon extrémek. Pl. Csanád, Álmos, Sarolta.

2.) A liberális szemléletű, balos beállítottságú, főként Bp-en élő értelmiség. Az ő köreikben a külföldi(es), ill. frappáns hangzású, inkább rövid nevek a népszerűek. Pl. Liza, Luca, Kíra, Mira.

Ez természetesen az én szubjektív véleményem, és nem azt mondom, hogy ez márpedig minden esetben így van, inkább tendencia a tapasztalataim alapján.

2012. márc. 18. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!