Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Petra vagy Léna legyen?

Petra vagy Léna legyen?

Figyelt kérdés

Két nevet nem szeretnék.Vezetéknévhez mindkettő megy.És az egész família mást mond.Férjemmel sem tudunk dönteni és már szorít az idő.

34hkm

2012. márc. 12. 20:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
51%
Léna! Valószínűleg nekem is az lesz. :)
2012. márc. 12. 21:05
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Kislány lesz, neki két neve lesz, Anna Róza.:) (Róza a nagyija után, meg mert beleszerettünk ebbe a kettőbe.:)) Remélem nektek is hamarosan létrejön a megállapodás a nevet illetően! :)
2012. márc. 12. 21:06
 13/25 anonim ***** válasza:
Léna sokkal szebb,legalábbis szerintem.
2012. márc. 12. 21:20
 14/25 anonim ***** válasza:

Léna az szép!

Petra az abszolút nem tetszik!

Szóval LÉNA!

2012. márc. 12. 21:54
 15/25 mus musculus ***** válasza:
51%
Meg ne haragudjon a korábbi válaszoló, de baromság, hogy a Léna gyakoribb, direkt most néztem utána, az "csak" a 47. a 10. helyet elfoglaló Petrával szemben, ráadásul a környezetemen is ezt a sorrendet tapasztalom. Én a Lénára voksolok inkább, de a másikkal sincs gond.
2012. márc. 12. 22:34
 16/25 anonim ***** válasza:

Ha ez számít, 2010-ben Petra 12., Léna 42. legnépszerűbb név volt. 2011-es adatot még nem láttam, de tapasztalati alapon a Léna szerintem egyre népszerűbb, a Petra meg talán kevésbé, szóval szerintem a Lénákból még több lesz.

Nekem mindkettő név tetszik, de nekem mindkettő túl gyakori, felkapott lett. Szerintem mindkettő szép, ha választani kéne, akkor inkább a Léna.

2012. márc. 12. 22:42
 17/25 anonim ***** válasza:

15-ös hozzászólónak:

amit beírtál "népszerűségi" adatot, az a 2009-es.

Szóval tényleg úgy tűnik, hogy a Léna kicsit népszerűbb lett, a Petra kicsit kevésbé, mint a korábbi évben, de még mindig több Petra van.

Arányaiban kb. 2 és félszer több. (kb 660 vs. 270/év)

2012. márc. 12. 22:44
 18/25 anonim ***** válasza:
Petra
2012. márc. 13. 06:34
 19/25 anonim ***** válasza:
De tényleg fontos a névadásnál, hogy milyen gyakori egy név? A világon semmit nem jelent, szerintem, a leggyakoribb nevű gyerekből is lehet nagyon különleges felnőtt, és egy iszonyú csűrt-csavart nevű csodabogárból is egy szürke egér.
2012. márc. 13. 08:13
 20/25 anonim ***** válasza:

15-ös válaszoló, én írtam elsőnek, hogy szerintem a Petra mostanában ritkább mint a Léna. Statisztikát ugyan nem néztem, tehát valóban lehet, hogy statisztikai alapon a Petra gyakoribb, ugyanakkor mostanában elég sok embertől hallottam, hogy Léna lesz a születendő lánya neve, és a környezetemben is ismerek 3 Lénát is,akik még kicsik - az egyik épp előző hónapban született - Petrát viszont csak 25 év fölöttit.

És itt azt hiszem két kérdéssel efölött is valaki a Léna névről érdeklődik, meg ezen az oldalon is többször láttam már.

Természetesen nem ez a fő szempont, hogy mennyire gyakori, és ezért, hogy minél ritkább legyen, biztosan nem adnék valami nagyon extra nevet a gyermekemnek. Főként azért írtam a Petrát, mert jobban tetszik (így kezdtem a mondatot az első válaszomban is, és csak mellékesen jegyeztem meg, hogy tapasztalat alapján ritkább mostanában).

De persze úgyis a kérdezőnek kell eldöntenie, nem nekünk, és a saját szempontjai alapján :).

2012. márc. 13. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!