Létezik olyan, hogy októberi születésű fiam ne legyen évvesztes? Ezt el lehet intézni valahogy?
Kérelmezheted, majd szakemberek felmérik, hogy iskolaérett-e, és ha azt mondják, igen, akkor mehet.
Ha azt mondják nem, akkor meg marad az oviban - ami amúgy szerintem is sokkal jobbat tenne egy alig 6 évesnek:)
Reménykedj, hogy nem lehet elintézni, mert jól kitolnátok a gyerekkel.
Amikor mi voltunk kicsik a tesómmal, még szeptember volt a határ. Hát én évvesztes lettem, mert szept. 5-én születtem, a tesóm meg nem, mert aug. 20-án. Így Ő 6, én 7 évesen mentünk suliba. Hasonló képességűek voltunk, de a tesóm számára rémálom volt az első egy év, annyira nem tudott még hosszan odafigyelni.
A saját gyerekeimnél határozottan örültem az évvesztességnek.
Itt egy hivatalos cikk:
z évvesztes azt jelenti, hogy a gyermek június 1. és december 31. között született. Vagyis a 6. életévét nyáron vagy később tölti be. Ők abban a tanévben nem iskolakötelesek.
A „nyári” gyerekek (június 1. és augusztus 31. között születettek) beírathatók iskolába (hiszen az iskolába lépéshez szükséges kort, a 6. életévet elérték), ám ezt csak különösen jó képességű gyerekeknél szokták javasolni a szakemberek. Ehhez ugyanis szakvélemény kell, melyet a nevelési tanácsadó állít ki. Ha a vizsgálatok alapján alkalmas az iskola megkezdésére, a beiratkozásnak nincs akadálya. Ám ez ennek ellenére is alapos megfontolást igényel, a plusz egy év óvodai nevelés még az igazán jó képességű gyermeknek is csak hasznára válhat. Az iskolák 1. osztályos gyerekeinek életkora széles skálán mozog. Van, aki már majdnem 8, van, aki még csak 6 éves. Ez a két év különbség minden területen megfigyelhető. Ne erőltessük hát gyermekünket iskolába, ha évvesztes, inkább tartsuk még egy évig óvodában. Így abban biztosak lehetünk, hogy még több tudással, felkészültebben, ügyesebben várhatja az iskolát.
Tehát nem fogják engedni, ennyi a férjed meg egy vadbarom!!!!!!!!!!!
Maximum úgy lehet csak három év az ovi, ha előtte bölcsiben volt egy évvel többet :) Na de ilyen szempontból ez teljesen mindegy, akkor is majdnem hét évesen kezdi az iskolát.
Amúgy az én fiam is októberi, mindenképpen évvesztes lesz. Nem is lenne értelme erőltetni, hogy korábban kezdje az iskolát, abból meg semmi hátránya nem származik, hogy tovább jár oviba.
Tulajdonképpen még hat éves lesz, amikor elkezdi, csak nagyon hamar el fog érkezni a hetedik szülinapja. Nem marad le semmiről, sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!