Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek a kisgyerekek június...

Akinek a kisgyerekek június elején született, évvesztes lett az oviban, iskolában?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy május 31után évvesztesek a gyerekek, de lehet kérni ilyen esetben, hogy ne legyen az, ugye? Pl ha valaki június 3-4-5én születik, mondjuk? Az a 3-5nap miatt lehet NEM évvesztes?
2011. máj. 5. 21:28
 1/9 anonim válasza:

Nekem a testvérem pont június 1-én született és évvesztes.

Gondolom ez megválaszolja a kérdésedet.

2011. máj. 5. 21:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi ennek a pontos módja, de nekem volt olyan osztálytársam a gimiben, aki június 8.-án született, és nem volt évvesztes. Mondjuk nagyon fura volt, hogy ő volt az egyetlen, aki kiskorúként, 17 évesen érettségizett, de valahogy csak kivitelezték, úgyhogy nem lehetetlen.
2011. máj. 5. 21:50
 3/9 anonim ***** válasza:
igen, lehet kérni, de ilyenkor csinálnak egy "vizsgálatot" hogy valóban iskolaérett e
2011. máj. 5. 23:47
 4/9 anonim ***** válasza:
Különösen fejlett gyereknél lehet kérni korengedményes iskolakezdést, de ez nagyon ritka esetben indokolt. Elveszünk vele egy évet az államilag finanszírozott oktatásából, hiszen ha leérettségizett, vége a közoktatásnak. Persze ha párszor megbukik akkor ez már nem igaz, de gondolom nem erre számítasz.
2011. máj. 6. 10:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekel, mert fiam június 3-án született.

(Bocsi, hogy nem válaszoltam a kérdésre)

2011. máj. 6. 14:57
 6/9 A kérdező kommentje:

Az enyém is június 3-án született- és nem akarom hogy évvesztes legyen! :-) Ezért érdeklődök.

Végülis oké, hogy május 31 után évvesztesek a gyerekek, de van rá mód, hogy mégse legyen évvesztes- ezek szerint.

Mi úgy indulunk neki, hogy ne legyen az, ha meg nem fog megfelelni ezeknek a "vizsgáknak" hát akkor nagy bánatomra marad még egy évet oviban.

Köszönöm a válaszokat.

Esetleg akinek a gyermeke mégis mehetett iskolába, megírná? CSak hogy bizakodhassunk az utolsó hozzászólóval együtt?

Nagyon köszi!!

:)

2011. máj. 6. 21:03
 7/9 anonim válasza:

Miért nem akarod, hogy évvesztes legyen?

Egyáltalán nem baj, ha a gyerek az.

15+ évesen semmit nem számít ugyan, de alsó tagozatban, hidd el, hogy sokkal jobban felfogja a dolgokat egy évvesztes gyerek, mivel majdnem egy évvel idősebb a többinél.

2011. máj. 7. 17:17
 8/9 anonim ***** válasza:

A törvényi szabályozás szerint, minden gyermek, aki folyó év május 31-ig betölti a 6. életévét, iskolaköteles korba lépett. Ezeket a gyerekeket a lakóhely szerinti körzeti iskolába kell beíratni.

A május 31. és augusztus 31. között született gyermekek is megkezdhetik tanulmányaikat, ha azt szakember javasolja.

Amennyiben a szülő és óvónő véleménye eltér vagy a szülő bizonytalan, ezen esetekben érdemes felkeresni a Nevelési Tanácsadót, ahol a szakemberek vizsgálata alapján javaslatot adnak a szülőknek.

A szeptember elseje után született gyermekek évhalasztók, így csak a következő évben mehetnek iskolába.

2011. máj. 7. 22:25
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a pontos tájékoztatást!

:)

2011. máj. 8. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!