Akinek a kisgyerekek június elején született, évvesztes lett az oviban, iskolában?
Nekem a testvérem pont június 1-én született és évvesztes.
Gondolom ez megválaszolja a kérdésedet.
Ez engem is érdekel, mert fiam június 3-án született.
(Bocsi, hogy nem válaszoltam a kérdésre)
Az enyém is június 3-án született- és nem akarom hogy évvesztes legyen! :-) Ezért érdeklődök.
Végülis oké, hogy május 31 után évvesztesek a gyerekek, de van rá mód, hogy mégse legyen évvesztes- ezek szerint.
Mi úgy indulunk neki, hogy ne legyen az, ha meg nem fog megfelelni ezeknek a "vizsgáknak" hát akkor nagy bánatomra marad még egy évet oviban.
Köszönöm a válaszokat.
Esetleg akinek a gyermeke mégis mehetett iskolába, megírná? CSak hogy bizakodhassunk az utolsó hozzászólóval együtt?
Nagyon köszi!!
:)
Miért nem akarod, hogy évvesztes legyen?
Egyáltalán nem baj, ha a gyerek az.
15+ évesen semmit nem számít ugyan, de alsó tagozatban, hidd el, hogy sokkal jobban felfogja a dolgokat egy évvesztes gyerek, mivel majdnem egy évvel idősebb a többinél.
A törvényi szabályozás szerint, minden gyermek, aki folyó év május 31-ig betölti a 6. életévét, iskolaköteles korba lépett. Ezeket a gyerekeket a lakóhely szerinti körzeti iskolába kell beíratni.
A május 31. és augusztus 31. között született gyermekek is megkezdhetik tanulmányaikat, ha azt szakember javasolja.
Amennyiben a szülő és óvónő véleménye eltér vagy a szülő bizonytalan, ezen esetekben érdemes felkeresni a Nevelési Tanácsadót, ahol a szakemberek vizsgálata alapján javaslatot adnak a szülőknek.
A szeptember elseje után született gyermekek évhalasztók, így csak a következő évben mehetnek iskolába.
Köszi a pontos tájékoztatást!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!