Mi legyen a neve?

Figyelt kérdés

7,5 hónapos terhes vagyok az iker lányaimmal. De név ügyileg még mindig nem döntöttünk a párommal van egy fiúnk is Rót Bence Gergő. Feltétlen szeretnék hogy második neve is legyen a lányoknak.

Én speciel a Róza Maja és Lara Niké nevekre szavazok a párom pedig a Réka Dalma és Panna Kitti név tetszik. De variálnánk a Janka,Fanni,Petra,Eperke,Lili,Karin,Hédi,Heidi nevekkel is. Olyan neveket is írhatok a mi nem szerepel és paszol a RÓT vezeték névhez,és egy máshoz is.

A válaszokat előre is köszi.

Rótné Évi

2012. febr. 25. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon tetszik úgy, ahogy a párodnak. :-)

De a Rót Janka Petra is tetszik

2012. febr. 25. 21:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem Beatrix,Anasztázia Izabella (azt találtam ki,hogy úgy becézzük: Aniza) és Alexandra nevű lányaim vannak- nem ikrek :-)

Bármit is írok ide,hogy mi tetszik a felsoroltak közül és mi nem,semmit nem fog számítani,hiszen Ti vagytok a szüleik,Nektek kell eldönteni,hogy a csajok milyen névre fognak majd hallgatni!

Én azt tudom tanácsolni,hogy tedd az egyik kezed /kezetek az egyik pocaklakóra,a másikat a másikra,és úgy dönts/ döntsetek! Hallgass/hallgassatok az ösztönökre, a megérzésekre!- a Másodikkal én is így döntöttem a nevét és a becézését illetően,és nagyszerű döntést hoztam! :-)

Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabákat!! :-D

Üdv:3 lányos

2012. febr. 25. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Igaza van a másodiknak, én mikor még a pocakban voltak a fiúk, már akkor tudtam hogy melyikre melyik név illik. Volt két nevünk, de tudtam hogy "A" baba a huncut kis ördög (ő lett Bence) "B" baba a bújós, picike (ő lett Bálint). Párom mikor megszülettek és mondtam hogy így legyen a nevük, kicsit meglepődött (pedig beszéltük mindig), mert ő fordítva gondolta, de aztán már nem tudná ő se máshogy elképzelni.

Lányomnál a szülőszobán dőlt el, mi lesz a neve. Megkérdezték mit írjanak a karszalagra (volt kb 5 név amiből még nem sikerült választani addig), de ott mindketten rávágtuk hogy :Alíz, így nem volt kérdés, pedig az nem volt megbeszélve 100 %ra.

2012. febr. 25. 21:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2012. febr. 25. 21:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Először is boldog baba várást :)

Én a Rót családnévhez sem a Rózát sem a Rékát nem javasolnám, kimondva nagyon kemények és nehezen artikulálhatóak. Mondjuk megfordítva a párosításokat, és második névnek adva az R betűseket már sokkal jobban hangzik. Emellett nekem a Panna Kitti nem illenek egymáshoz, teljesen más hangzású nevek, és én két különböző karaktert asszociálok hozzájuk. A Lara Niké nekem nem tetszik, de nem is nekem kell hogy tetszen.

Nekem a Dalma Réka - Panna Róza páros tetszene, bár lehet túl hasonló hangzásúak, de szerintem nagyon jól hangzik így :)

A felsorolt nevekből még párosban Lili Hédi, Fanni Lili, Petra Janka, Panna Hédi, Fanni Maja variációk tetszenek.

Remélem tudtam segíteni!

Majd írd meg kérlek miben egyeztetek meg végül!

2012. febr. 27. 16:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2012. febr. 27. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!