Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti úgy vállaltatok babá (ka)...

Ti úgy vállaltatok babá (ka) t, hogy felnőtt korukra az a célotok, hogy lakáshoz juttatjátok őket?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömnek 2 kisgyereke van, 1 és 3 évesek. Velem egyidős az anyuka. 35év

Nekem is két gyerekem van, ők is 1 és 3 évesek. Megemlítettem, hogy lehetséges, hogy szeretnénk még egy 3. babát.

Erre elhordott mindenféle felelőtlen embernek, hogy hogy képzelem, szegény gyerekek, háromnak fogok tudni diplomát biztosítani és házat?

Ha nem, akkor mégis hogyan képzelem.

Neki érettségije van, nekem felsőfokú végzettségem, több okj-s szakképzettségem, 14 év munkatapasztalatom a szakmámban. Párom egyetemi végzettségű-ezeket csak azért írtam, hogy lássátok, nem alulképzettek vagyunk.

Mit gondoltok erről a véleményről, ami az anyukának van? Teljesen elhűltem, hogy miért is kellene minden gyerekemnek a feneke alá lakást, házat tennem.

Ti hogy gondolkodtok erről?

2012. márc. 2. 22:20
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt a bőrömön érzem mint gyermek és anya: Annó az anyám kötött előtakarékosságot, olyan ami 18évesen lejár és a csemete kérheti tandíjra utalják ki részletekben vagy egy összegben, no a tandíjra nem akartam, inkább okj és bíztam, hogy majd államira később bekerülök, rábíztam anyámra, kösse le, legyen majd pénzem. Hát elfolyt, jelzem Ő kezelte, nem én költekeztem belőle.

Most, mikor már két gyerekes vagyok és felhoznám, hogy hát elköltötte a pénzem megkapnám, hogy de hát azt évekig ő gyűjtötte, és dolgozzak meg a magam betevőért.

"két sallerral" engedett utamra a nagyvilágba, nem pénzzel nem jókívánsággal, hamubasült pogit se kaptam.

És anyám jól tette, hogy a nekem szánt pénzt elutazta elköltötte.

Ugyanakkor amikor anyaként annyit mondok, hogy amiben tudjuk támogatjuk, taníttatjuk a gyerekeket mittom ha 500ezer kell a lakáshoz besegítünk, akkor önző vagyok, hogy miért nem egy egészet adok.

Nos ti ezt értitek?

2012. márc. 3. 14:27
 22/28 A kérdező kommentje:
Biztos emlékszel Lanfear, már írtam, sokmindenben hasonlít az életünk. Úgy látom ebben is:SSSS
2012. márc. 3. 14:59
 23/28 A kérdező kommentje:

Édesanyám éppen most herdálja el az apai örökségemet. Özvegyi haszonélvező, rezsit nem tudja fizetni-közüzemi számlák tömegével tartozik és nem érdekli, a 95 e ft-os nyugdíját feléli rezsi töredékének fizetésével. Kiutált minket a fél lakásomból a párommal és a két gyerekkel, pedig ő nem fizetett rezsit, az ő részét is mi fizettük, pedig nem álltunk akkoriban túl jól anyagilag.

Hát igen, vannak ilyen szomorú helyzetek is. De nem baj, újrakezdtük, és szépen élünk, mind fizikai, mind anyagi támogatás nélkül neveljük a két gyerekünket. És úgy gondolom, hogy a 3-ik babát is épp így nevelnék, tisztességben.

2012. márc. 3. 15:02
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
15-ös vagyok. Az orvosi egyetemet csak egy példaként hoztam fel. Mondhattam volna esetleg azt is, hogy a gyerek mondjuk külföldön akar tanulni. Jelenleg az a tendencia, hogy egyre kevesebb az államilag finanszírozott hely a felsőoktatásban és nem tudni, hogy x év múlva milyen szakmákat fog majd preferálni a kormányzat. Könnyen megeshet, hogy nem lesz egyszerűen szabad hely olyan szakon, amit a gyerek választani szeretne. Semmiképpen nem akarom, hogy diákhitelt vegyen fel és egy óriási, több milliós hitellel kezdje az életét. Azt sem akarom, hogy munka mellett tanuljon, pontosan tudom milyen rossz. Olyan borzasztóan nagy bűn ez? Nem hiszem, hogy ezzel elkényeztetném a gyerekeket, pláne, hogy nem is tudnak arról, gyűjtünk nekik. Azért a lepontozásból elég jól látszik, milyen szélsőségesek az emberek. Tényleg ennyire zavaró az Nektek, hogy néhányan így látjuk ezt?
2012. márc. 3. 18:34
 25/28 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy nem célszerű összehasonlítani a 20 évvel ezelőtti felsőoktatást a maival. Ma egy átlagos családnak évente 1-1,5 milliót kifizetni a gyermek taníttatására szinte lehetetlen. Tovább megyek, ennyit diákhitelként sem tud felvenni és diákmunkával sem tud megkeresni egy gyerek. Higgyétek el, ez pár éven belül még rosszabb lesz!
2012. márc. 3. 18:38
 26/28 anonim ***** válasza:
Már bocsi, nem 20 éve jártunk egyetemre. Nővérem pl. idén szakvizsgázik :-D
2012. márc. 3. 18:49
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Én 1,5év múlva végzek, ha az a qva matek sikerül végre, a magam szerény 25évével nem is vagyok matuzsálem. Jap diákhitelt törlesztek majd, mert sajna erre pucér a popóm csak úgy nem terem a párnám alatt félévente 200ezer:( sem nekem sem a férjemnek. Ám, ha előtörlesztek a diploma után akkor hamar ki is lehet jönni belőle. csak persze xr, hogy egyáltalán van:(
2012. márc. 3. 20:43
 28/28 anonim ***** válasza:
Egyke vagyok,nekem vettek a szüleim lakást,és én is szeretnék a gyerekemnek,ennek ellenére nem értek egyet az ismerösöd gondolkodásával.
2012. márc. 5. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!