Ha valakit örökbefogadtak és nem tudja kik a szülei és felnőtt, de szerené megtudni ki ő valójában, az merre induljon?
először az örökbefogadó szülőket kéne kikérdezni a dolgokról, és az akkori iratokat elő kell bányászni. Ezekből az információkból kell kiindulni. Hogy utána merre tovább, az az addigiakon múlik szerintem.
Teljes tanácstalanság esetén magánnyomozót ajánlok. ;)
Attól függ, hogy zajlott az örökbefogadás, abszolút nem tudnak a szülőkről, vagy esetleg nyílt volt, stb. Ez így csúnyán hangzik, de ha nem a templom, gyermekotthon kapujában tettek le, akkor kell legyen anyakönyvi kivonatod. Oda kell visszamenni, ahol születtél, annak a városnak az anyakönyvi feljegyzéseiben szerepelned kell. A születési anyakönyvedben benne vannak a szüleid nevei, születési helyük, idejük. Így már utánuk lehet keresni.
De első körben az örökbefogadó szülőket kellene megkérdezni, ha van rá lehetőség, lehet, hogy náluk van a születési anyakönyved, ezzel egy kör megspórolva. Az is lehet, hogy nyílt örökbefogadás volt, és tudják, kik az igazi szülők, és megadnának minden információt.
Szerintem inkább azokkal foglalkozz akik örökbe fogadtak.
Én is anya vagyok és nincs az az élethelyzet ami rávinne, hogy lemondjak a fiaimról.Az olyan ember nem anya, ne foglalkozz vele, időpocséklás.
3-as vagyok. Bocsi, nem tudtam, hogy új anyakönyvet kap.
Sok sikert a kereséshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!