Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valakit örökbefogadtak és...

Ha valakit örökbefogadtak és nem tudja kik a szülei és felnőtt, de szerené megtudni ki ő valójában, az merre induljon?

Figyelt kérdés
2012. jan. 21. 10:48
 1/8 anonim ***** válasza:

először az örökbefogadó szülőket kéne kikérdezni a dolgokról, és az akkori iratokat elő kell bányászni. Ezekből az információkból kell kiindulni. Hogy utána merre tovább, az az addigiakon múlik szerintem.

Teljes tanácstalanság esetén magánnyomozót ajánlok. ;)

2012. jan. 21. 10:52
 2/8 A kérdező kommentje:
magánnyomozót?
2012. jan. 21. 10:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy zajlott az örökbefogadás, abszolút nem tudnak a szülőkről, vagy esetleg nyílt volt, stb. Ez így csúnyán hangzik, de ha nem a templom, gyermekotthon kapujában tettek le, akkor kell legyen anyakönyvi kivonatod. Oda kell visszamenni, ahol születtél, annak a városnak az anyakönyvi feljegyzéseiben szerepelned kell. A születési anyakönyvedben benne vannak a szüleid nevei, születési helyük, idejük. Így már utánuk lehet keresni.

De első körben az örökbefogadó szülőket kellene megkérdezni, ha van rá lehetőség, lehet, hogy náluk van a születési anyakönyved, ezzel egy kör megspórolva. Az is lehet, hogy nyílt örökbefogadás volt, és tudják, kik az igazi szülők, és megadnának minden információt.

2012. jan. 21. 11:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább azokkal foglalkozz akik örökbe fogadtak.

Én is anya vagyok és nincs az az élethelyzet ami rávinne, hogy lemondjak a fiaimról.Az olyan ember nem anya, ne foglalkozz vele, időpocséklás.

2012. jan. 21. 11:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tévedés a születési anyakönyvi kivonatába nincsenek benne az eredeti szülei, mert akit örökbe fogadnak az új anyakönyvit kap az örökbefogadó szülőktől..engem örökbefogadtak és kerestem a szüleimet , testvéreimet, először elmentem a lakhelyem szerinti gyámügyhöz, ott elindították a keresést, majd egy hónap múlva kaptam egy levelet, hogy a születési városomba kell megindítani, írjak oda ..pff..ezt miért nem hamarabb közölték, mindegy, írtam oda is a gyámügyi osztályra, onnan két hónap múlva kaptam egy levelet amibe közölték, hogy kik a szüleim stb és, hogy mikor haltak meg, sajnálkozásukat fejezték ki stb, és írták , hogy a testvéreimről semmilyen felvilágosítást nem tudnak adni mivel nem lehet, csak akkor ha ők is keresnek engem és a két szál összefut, én a tévéhez fordultam és így négy tesóm meglett a hétből és egy unokatesó is. Sok szerencsét a kereséshez:) még én is keresek:)
2012. jan. 21. 11:39
 6/8 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Bocsi, nem tudtam, hogy új anyakönyvet kap.

Sok sikert a kereséshez.

2012. jan. 21. 11:47
 7/8 anonim ***** válasza:
szerintem első lépésben azt a kórházat kell megkeresni ahol született az illető
2012. febr. 22. 23:42
 8/8 anonim ***** válasza:
5. írta pontosan
2012. febr. 22. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!