Ti úgy vállaltatok babá (ka) t, hogy felnőtt korukra az a célotok, hogy lakáshoz juttatjátok őket?
Egy ismerősömnek 2 kisgyereke van, 1 és 3 évesek. Velem egyidős az anyuka. 35év
Nekem is két gyerekem van, ők is 1 és 3 évesek. Megemlítettem, hogy lehetséges, hogy szeretnénk még egy 3. babát.
Erre elhordott mindenféle felelőtlen embernek, hogy hogy képzelem, szegény gyerekek, háromnak fogok tudni diplomát biztosítani és házat?
Ha nem, akkor mégis hogyan képzelem.
Neki érettségije van, nekem felsőfokú végzettségem, több okj-s szakképzettségem, 14 év munkatapasztalatom a szakmámban. Párom egyetemi végzettségű-ezeket csak azért írtam, hogy lássátok, nem alulképzettek vagyunk.
Mit gondoltok erről a véleményről, ami az anyukának van? Teljesen elhűltem, hogy miért is kellene minden gyerekemnek a feneke alá lakást, házat tennem.
Ti hogy gondolkodtok erről?
Szia!
Nekem két gyerekem van egyenlőre de szeretnék 3. -at.
Én úgy tervezem hogy ha kb. 10-14 évesek lesznek nyitunk nekik egy-egy LTP -t indulásnak elég lesz, szerintem nem kell lakást tenni a gyerek feneke alá nekünk se tettek (de kaptunk egy építési telket).
Az en szuleim nagyon jomoduak es nekem ugymond fenekem ala tettek a lakast, de most nem azert irom ezt le, hogy magamra ugrasszak barkit is, hogy esetleg ingyenelo lennek, mert azert dolgozom fenntartom hozzateszek, berendezem stb sajat erobol. De szerintem ez is neveltetes kerdese is. Ha nekem is lesz annyi penzem mint a szuleimnek volt en se fogom hagyni vergodni a gyerekem, hogy evek alatt hitellel megszerezzen egy lakast, ha nekem annak aki szulte es akinek o meg felnotkkent is a legfontosabb lesz, lesz annyi penzem hogy megkonnyitsem az eletet. De persze nem nevelem ugy,hogy mar most azt mondogatom neki hogy majd anyadtol ugyis kapsz hazat. Ki tudja hova jutunk addig. Az en szuleim is kemenyen megdolgoztak minden vasert de ok jokor fogtak joba. Es ahogy tolem is megkoveteltek mindig dolgokat en is a valamit valamiert elven adok majd a gyerekeimnek, nem fogom megengedni hogy link alakok legyenek beloluk, olyan embereket akarok nevelni beloluk akik ugyan szamithatnak rank de onalloan is tudnak elni, mint amilyen az en viszonyom a szuleimmel. Teny hogy igy konyebben tudok gondolni arra, hogy felre tudjak nekik tenni akar egy lakasra, vagy barmire. Mert ha mondjuk inkabb kulfoldi tanulmanyokat folytatna akkor meg abban fogom tamogatni lenyeg hogy amit o akar es belekezd azt csinalja is vegig.
Ettol fuggetlenul teljesen megertem azt is aki nem kapott lakast o azt tartja termeszetesnek es nem gondolja ugy hogy o koteles lenne adni majd a gyerekenek. Kotelesnek en se erzem magam, csak tudom mekkora elony ( igaz azt is erzem mennyien nyomnak ram belyeget emiatt)
Az ismerosod erosen eltulozza ezt a dolgot. Ha szeretetben fel Tud az ember nevelni akar 3 gyereket tudja oket tanittatni hogy legalabb akkor a jo munka es a jo kereset lehetoseget meg tudja adni a gyerekeknek akkor az boven eleg szerintem. Gazdag es szegeny gyereket is el lehet kenyeztetni, es lehet nagyon kovetkezetesen nevelni is ez nem hiszem hogy penz kerdese lenne.
Az megint mas kerdes ha valaki nyomorba szul sok gyereket ahol meg csak vajas kennyerre sem futja, na az felelotlenseg a javabol, hiaba van meg a szeretet ott az mar edes keves, legalabbis a kesobbi kitoreshez.
Én a barátnőddel értek egyet, bár nem kellett volna így nekedesnie.
Ha nem is egy lakást, de azért egy lakás árának kb. a felével illik segíteni a gyermekünket.
Gondolj arra is, nem biztos, hogy lesz olyan okos, szorgalmas, hogy olyan állása lesz, amivel jól fog keresni. Ha netán nem keres majd többet attól, amennyit most havi nettó 120 ezer forint ér, akkor miből fog lakásra spórolni?
Én bizonyos szempontból az ismerősöddel értek egyet. Ha lakást nem is tudok biztosítani majd a gyerekeimnek, a taníttatásukat mindenképpen finanszírozni szeretném. Ez mire odajutunk, nem kevés pénz lesz. Ettől függetlenül megértem azt is, aki máról holnapra él, de mi is éppen ezért nem vállalunk 3. gyereket, mert a meglévő kettőnek akarunk mindent megadni. Jelenleg havonta 50ezer Ft-ot teszünk el erre a célra, a kicsik még ovisok. Ebből össze fog jönni egy akkora összeg, hogy nem a pénztárca fogja megszabni, hogy milyen szakmát választhatnak a gyerekek. Akár az orvosit is tudjuk finanszírozni majd, ha az lesz a szívük vágya. Nekem ez sokkal fontosabb annál, hogy még 2-3 gyereket szüljek.
Azt viszont leszögezném, hogy az ismerősödnek a világon semmi köze nincs ahhoz, hogy te akarsz-e házat, lakást venni a gyerekeidnek. Ezzel a részével, hogy felelőtlen lennél, nem értek egyet.
Kedves 15. , negyedik vagyok.
Mi az, hogy ebből akár az orvosit is finanszírozhatjátok ?
Mi összesen hatan vagyunk testvérek (én az 5.). Mind a hatan egyetemet végeztünk. Két testvéremből orvos lett, egyből ügyvéd :-D
Ez szerintem értékrend kérdése. Én havi 10-10 ezer forintot teszek félre a lányaimnak. Mellette azt látják, hogy az embernek dolgoznia kell. Ez a normális.
14.nek
"Gondolj arra is, nem biztos, hogy lesz olyan okos, szorgalmas, hogy olyan állása lesz, amivel jól fog keresni."
Mi az, hogy nem lesz szorgalmas? Ez nevelés kérdése! Pont ez az, hogy a mai szülők többsége úgy vállal gyereket, hogy nehogy már a gyereket munkára nevelje. A jó munka meg nem azon múlik, hogy milyen okos. Ha megtalálja azt amiben jó, és amit szeret csinálni, akkor nem érzi tehernek a munkát. És szerintem a szülő azért van, hogy ezen az úton terelgesse, hiszen az ember jobban megbecsüli azt, amiért saját maga dolgozott meg.
13.nak
Nem irigylem tőled a lakást. Teljesen normális, ahol a szülő megengedheti magának, hogy így segítse gyermekeit, tegye. De ne ez legyen a cél, ahogy te is írtad :-D
Nem. Nyitunk neki megtakarítást, ha lesz tesó, neki is, de nem valószínű, hogy házra való fog rágyűlni. Nem mondom, hogy sajnos, nem sajnálnám a gyerekeimtől a pénzt, valószínűleg ha lenne annyim, vennék is nekik, pedig nem biztos, hogy azzal jót tennék.
A taníttatására gyűjtünk inkább, hogy jó szakmát, tudást szerezzen, vagy egyetemet végezhessen, amilyet ő akar. Ha orvos akar lenni, azt is ki tudjuk majd fizetni, de ha autószerelő, akkor marad pénze egy fél házra. :)
Köszönöm a válaszaitokat, mind hasznos, azért mert tiszteletben tartom mindegyikőtök véleményét.
Én szeretném őket majd tisztességesen elindítani az életben, jó szakmával, amit szeretnének. Ezt szeretném nekik nyújtani segítségként. Bár engem ebben sem támogattak. Érettségi után magamnak, magam pénzéből, erejéből tanultam, képeztem magam tovább folyamatosan. Ennél többet szeretnék nekik nyújtani. Ha lesz lehetőségünk, akkor kapnak lakást, ha nem, akkor nem és emiatt nem lesz lelkiismeret furdalásom.
Szerintem 3 gyereket is fel lehet nevelni tisztességesen, jelen támogatásokat figyelembe véve talán kevesebbe is kerülnek, mint két gyerek. De erre sem lehet alapozni. Bármikor megváltoztathatják a családtámogatásokat.
Én bízom magamban és a páromban, hiszek bennünk, hogy képesek lennénk 3 gyereket is felnevelni.
Remélem JóIstenke megsegít és lesz 3 gyerekünk.
mégegyszer minden választ köszönök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!