Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van még ilyen, aki így gondolja?

Van még ilyen, aki így gondolja?

Figyelt kérdés

Mostanában minden honnan azt hallom,hogy jaj,ha várunk,hogy jobb legyen,sose lesz gyerek stb.

És szülnek 22-23 évesen, munkanélkül, hitelre, stb.

Van más is,aki úgy gondolja,hogy lehetne egy kicsit várni ilyen fiatalon?

2012. febr. 27. 16:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én 22 évesen majd megőrültem egy babáért. :))

De albérletben laktunk a férjemmel, mindketten dolgoztunk, és nem kerestünk rosszul sem, úgyhogy előbb inkább belevágtunk egy lakás vásárlásba és éltünk még, hogy meglássuk hogy jövünk ki a pénzből, mennyi marad havonta, tudunk-e félre tenni stb. Végül 24 évesen született a lányom. :))

Munka nélkül eszembe sem jutott volna 24 évesen gyereket vállalni és továbbra is felelőtlenségnek tartom.

Még így is rizikós a mai világban, hitel mellé gyereket vállalni, mert soha nem tudhatod, hogy mi lesz holnap.

Mi pl most beleestünk ebbe a gödörbe, a férjem munkahelye mindenféle előjel nélkül csődbe ment. :( Ha nem lett volna normális munkahelye, ahonnan kapott végkielégítést és nem lennének megtakarításaink, most nézegethetnék a két gyerekkel, meg a lakáshitellel. Így is megszenvedjük ezt az időszakot, egyszerűen borzalom ez a munkahelyhiány, valószínűleg feléljük minden pénzünket mire történik valami előbbre lépés, de utána majd talpra állunk valahogy.

Szóval én azt mondom, hogy előbb legyen valami biztos pont, aztán jöhet a baba. Pláne ha az ember még csak 22-23 éves. 5-6 év alatt sokat lehet előre lépni, persze csak ha valaki akar is. Nem kell millióknak csücsülni a bankszámlán, szerény körülmények között is lehet éldegélni, kicsike pénzt megtakarítani, de nem árt ha az embernek van mire támaszkodni ha beüt a krach.

2012. febr. 27. 16:42
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi!

A kérdés onnan merült fel,hogy a férjemnek van egy kollégája. A lány (a kolléga párja) fősuli után fél évig nem talált munkát, nosza rajta,akkor szüljünk. Mondván úgy sem lesz jobb,mire várjunk. Max. 5-10 ezerből bőven kijön egy baba egy hónapban!!!

A pici most 3 hónapos. Tápszeres, ami ugye nem két fillér. Plusz kiderült,hogy tónus problémái vannak, Dévény tornára kell hordaniuk, ami heti 3000.

Ja, meg hát ugye arra sem gondoltak,hogy téli baba, jobban kell rá fűteni, megugrott a gázszámla stb.

Ott tartanak, hogy ha késik a TGYÁS, a lány sírógörcsöt kap.

Tök jó minden héten órákig hallgatni,hogy nekünk milyen jó, nekik meg milyen szar.

Most bántsam meg a véleményemmel?

2012. febr. 27. 16:49
 13/16 anonim ***** válasza:
76%
Nem, ne bántsd meg. Ne vájkálj az életében, ne beszéld ki idegeneknek. Mondj neki annyit, hogy igen, nehéz dolog a gyerekvállalás. És ennyi. Nem kell sajnálgatnod, de kibeszélni sem.
2012. febr. 27. 16:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!!

23 éves voltam, amikor megszületett a kisfiunk, tervezett babaként, a Férjem 30 éves volt akkor. A kor nem számít, csak az hogy érzed e, hogy készen állsz az Anyaságra!!

Viszont az anyagiak... Nos nekünk saját lakásunk van, nincs hitelünk, relatív biztos a munkahelyünk, szóval ezek a körülmények adottak voltak maximálisan. Hidd el, még így sem könnyű sokszor, egy baba bizony nagy kiadásokkal jár és abban biztos vagyok, hogy meg szeretnél Neki adni mindent!! :) Ne a korod miatt, inkább a körülmények miatt várj egy kicsit még!!

Ági

2012. febr. 27. 18:29
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én dolgoztam, csak olyan hülyén jött ki a lépés, hogy tgyás-gyedre nem lettem jogosult, úgy szűnt meg a munkaviszonyom, pech, 30ezerből plusz a párom fizuja kellett kijönni. Az első másfél-két év húzós volt. Kicsit esztelenül éltünk. Közben nem tervezve, összehoztuk a kistesót. Annyi, hogy plusz egy csp-t kapok, így kb 50ből gazdálkodok, a férjem fizuját is én kezelem. Megtanultunk spórolni. Hetente megyek el vásárolni, egy hónapra pelenkával-tisztálkodószerekkel-tisztítószerekkel-kajával picit több mint 30e amit költök(32-33). A rezsi:20a villany(villany radival fűtünk+cserépkályha) télen, 5net, 2telefon, 10a víz. És még marad, hogy éljünk, sóbarlang, cukrászda, játszóház, könyv, utazás... Egyszerűen megtanultuk a kicsit beosztani. Most ha visszamegyek a munkapiacra, és csak egy 40el keresek többet(pesszimista számokkal) már kiskirályként élünk... Persze lehetne jobban összeszedettebben, szebben is élni, de a pénz sose elég... Sajna ez van...

Befejezem a fősulit, a kicsik ovisak lesznek(az is kiadás persze, de lesz fedezete)...

25éves vagyok, 2,5éves a fiam, 13hónapos a csajosom. Igen várhattunk volna még akár 3-4évet is az elsővel, hogy jobb legyen, de akár xarabb is lehetne, nem? Sajna ez is a pakliban van.

2012. febr. 27. 21:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
ég és föld a különbség a 22 éves és a 30 éves életem között. Nem bánom, hogy 28 és 30 évesen vállaltam gyermeket, lehet, hogy 3. is lesz még. Mostmár nem vágyok fiatal anyuka lenni, hisz most sem érzem vénnek magam. A párommal tudtuk, mi lesz a célunk, bár 22 évesen még nem tudtuk, hogyan fogjuk ezt megvalósítani. A semmiből emeletes házra, két kocsira, jó anyagi körülményekre vágyni elég elképzelhetetlen, most mégis mindenünk megvan. Dolgozunk is érte szakadatlan, de nem számolhgatjuk a pénzt hónap végén. Ja, és 13 évvel fiatalabb az öcsém, szinte én neveltem, el tudod képzelni, mennyire vágytam gyerekre. De úgy érzem, a racionális gondolkodás bármilyen vágyat elnyom. Nem haltam bele, hogy 6 évet vártunk gyerekre (és nem azért, mert egészségügyi okai voltak). Szerintem igenis felellőtlenség a semmire szülni és 22 évesen azt hinni, hogy vége van a világnak.
2012. febr. 28. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!