Hogyan szerelitek le a szülés után a nyomulós anyóst, aki "csak jótanácsokat ad", nem szól bele semmibe? Legalább is ő így gondolja.
Ráhagyom, nem kezdek vele vitázni, max. finoman közlöm, hogy én nem így gondolom.
Tisztelem őt és a véleményét, de megkérem, hogy ő is tartsa tiszteletben az enyémet és azt, hogy ez az én életem.
Bár ha igazi gyökér, akkor úgysem fog működni :)
Utolsó!
Azért remélem, hogy téged is le fog majd a menyed/vejed gyökerezni!!!
Az biztos, ha nekem ilyen menyem lesz, úgy vágom ki, mint a sz@rt!
Senkit nem gyökereztem le! Mondjuk az ostoba jobban hangzott volna, azt elismerem!
De ha én olyan leszek, hogy nem értem meg, ha valamit normálisan kérnek tőlem, akkor az nyugodtan legyökerezhet!
Ha nem érted az összefüggést, akkor nagyon sajnálom!
És bocsi az off-ért, kedves kérdező!
Az én anyósom 80 km-re van, de nem hajlandó buszozni az unokájáért - pedig ingyen lenne - mert FIÚ lett és nem lány. Eddig háromszor látta, de mindig beszólt valamit és nem hajlandó megfogni sem. Eddig ajándékba egy porcelán tálkát kapott tőle, de azt sem értem mi a francnak. Tanácsot soha nem ad, csak leszól.
Anyum itt lakik nem messze, minden nap segít, a boltból ha csak egy kis popsikrémet, de minden hónapban hoz valamit - nem minden nap, de minden hónapban, mert ők se gazdagok - és nincs olyan nap, hogy át ne jönne csak azért, hogy megnézze az unokáját, aki neki az 5. és nem a második, mint az anyósnak. Most kitalálta pl., hogy a másik unokája kinőtt ruháit kapja az én fiam karácsonyra, én meg közöltem vele, hogy ne adjon ruhát a gyereknek, mert az én szüleim most vettek neki több garnitúra szép ruhát. - ez a becsomagolás :-)
Mit is mondhatnék, miután kipanaszkodtam magam és ezért ne haragudj - én remélem nem leszek ilyen anyós, és igyekszem is, hogy ne legyek ilyen.
Egyszer a fiamtól majd úgyis megkapja, hogy neki csak egy nagymamája van, a páromnak pedig láthatóan fáj, hogy csak a húga gyereke létezik az anyósnak.
Én minden beszólását ez által könnyen tudom kezelni, gyakorlatilag 8 éve csak beszólogat, de ha a tanácsomat megfogadod, én úgy szoktam neki visszaszólni, hogy szépen becsomagolom - erre utaltam fent -, és csak akkor jön rá, hogy beszóltam, amikor már kicsit elgondolkodik rajta. Ne süllyedj le a szintjére, mert legyőz a rutinjával, mindig te legyél az okosabb, de soha ne feledd, hogy ő a párod anyja, tehát lépéselőnyben van a fia miatt.
Sok sikert neked is, és minden más ilyen jó anyóssal megáldott anyának is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!