Anyukák! Van itt olyan, akinek szülés után teljesen lecsökkent a libidója? Esetleg azóta meg is oldódott a probléma?
1 éve szültem és azóta messziről kerülöm a szexet. Nem direkt, csak egyszerűen nem jön az "ihlet".
Párom nekem is megértő és sokszor beszélünk az érzéseimről, és mindig elmondom neki, hogy ő nem tehet róla.
Biztos kapsz majd tanácsot, hogy márpedig szexelj, mert muszáj, különben magadra vess, ha férjed arrébb lép. Hát igen, könnyű mondani, de agyban eldönteni, hogy a szex jól is essen és kívánjam is, nem olyan egyszerű.
Sokat gondolkozok rajta, hogy mit kellene csinálnom. Azt hiszem el kellene engednem néha magam, az agyamat át kellene állítani anyából nővé, és hagyni, hogy vigyen magával az ár. Csak ezt nehezebb megvalósítani, mint leírni.
S még egy két libidónövelő gyógynövényen gondolkoztam. Lehet kipróbálom némelyiküket.
Bár azt hiszem ez agyban dől el. Próbálkozom.
Hát... legalább nem vagyok egyedül ezzel a problémával, bár ez nem vigasz senkinek.
Én eddig szedtem fogamzásgátlót, most abbahagyom, hátha az is közrejátszik.
2. válaszolótól kérdezném, hogy milyen gyógynövények segíthetnek? Tudsz valami konkrétumot?
Én neten keresgéltem, találtam valami kapszulákat, mint vágyfokozó, de nagyon bizalmatlan vagyok az ilyenekkel.
Aztán, ami még segíthet másoknak is... Leírtam a problémámat itt az Orvostudakozóban Hamvas Ferenc nőgyógyásznak, hogy szerinte lehet-e hormonálisan ezen segíteni, vagy ez szexológusra tartozik. Azt válaszolta, hogy szerinte egy kineziológus gyorsabban tudna segíteni a problémán.
Detto, mint az előttem szólók :o(
Én arra fogom, hogy a fiammal itthon ugyanolyan "fárasztó", mint a munkahelyen, mire a párom hazajön, beszélni sincs kedvem, örülök, ha őr válaszol a fiamnak, mert mindent kommentálni kell. Amíg nem tudott beszélni azért, most hogy tud már 5-6 szavas mondatok és kérdéseket, azért.
Én azt vettem észre, hogy a hónap egy bizonyos részében kívánom csak a sexet, de sajnos ez nem a peteérés időszakat (terveznénk a tesót). Így nehéz.
Voltunk már wellnesselni a párommal kétszer, először tuti jó volt ellazulni, tudni, hogy nem kell bármelyik pillanatban ugrani, ha a gyerkőc felriad, de másodjára ugyanolyan volt, mintha itthon lettünk volna. Szóval nem találok összefüggést. A kineziológián már én is gondolkodtam. Bánt a dolog, mert mindig azt hiszem, hogy a kapcsolatunkkal van baj, pedig nincs nagyobb, mint bármely más egészséges kapcsolatban....
Ha megvan a tuti recept valakinek, írjatok :o)) Addig is kitartás!!!
Második vagyok: én is csak olvasgattam eddig a gyógyteákról, így nem tudom valóban beválnak-e.
A serkentő teák mozgósítják a szexuális energiákat, ilyenek a csalán a rozmaring, a málnalevél.
Vágyfokozó növényekből így készíthetünk teát:
30 g ginszeng
20 g csalán
15 g rozmaring
40 g málnalevél
15 g barátcserjebogyó
10 g borsmenta
Keverjük össze a teákat egy jól záró edényben. 1 evőkanál keveréket 2,5 dl vízzel forrázzuk le, hagyjuk 10 percig állni, majd szűrjük le. Igyunk naponta 2-3x1 csészével.
A vágyfokozó kapszulák közül ezeket ajánlották:
Sunlife Maca kapszula
Bio Active zsazsacsíra kapszula
V-Active kapszula nőknek és férfiaknak
Ginseng instant tea
S esetleg ki lehet próbálni egyes illóolajokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!