Szülés előtt milyen adatokat "vesznek fel"? Bocsi, kicsit bugyuta a kérdés. De most ez foglalkoztat. Ugyanúgy végigkérdeznek a betegségeimről, családi anamnézis stb. Volt-e valami probléma a terhesség közben?
Örülök, hogy sokat kérdeznek. Persze fájások között lehet nem fogok majd örülni neki :)
Elég sok minden van ami esetleg a babámra is hatással lehet (cukor, pajzsmirigy alulműködés, RH - vércsop.) és szeretném, ha ezekre odafigyelnének. Már gondolkoztam rajta, hogy szülés közben mondjam vagy mi legyen? De ha ezeket felírják érkezéskor, az engem megnyugtatna.
Szia!
Én 2010-ben szültem az Uzsokiban!
Mikor elmentem a nőgyógyász után a kiskönyvért a védőnőmhöz akkor jól kikérdezett mindenről. Akkor beírta, hogy Penicillin, Kalmopyrin érzékeny vagyok. A következő nőgyógyászati vizsgálaton átnézte a doki a könyvemet, majd piros filccel kiemelte a Penicillint!
Szüléskor átvezették minden papíromra az érzékenységemet is. Magzatvíz elfolyás után még 8 órával bennem volt a kicsi, így a fertőzés elkerülése miatt antibiotikumot kellett adniuk. (Tűiszonyom van) Jött is a szülésznő és mondta, hogy egy pici szúrást fogok érezni, de mielőtt belém szúrta volna RÁKÉRDEZETT újra: Ugye nem érzékeny a penicillinre? Mondom, de igen!! Azt mondja hú akkor még jó, hogy nem adta be.
Szuper, mondom. Ráadásul Én a rosszabbik eset vagyok, mert elájulok és hányok egyszerre a penicillintől.
Utána nézte, hogy elfelejtették az egyik papíromra rávezetni! Ezt leszámítva szuper szülésem volt! :D
Azt hittem csak én jártam így,szintén penicillin érzékeny vagyok,vagy 20 szor elmondtam,igy is majdnem beadták...(szülésznő váltás volt,az éjszakás nem írta rá,és nem adtá át szóba se a nappalisnak)
Pedig én dagadok tőle,torkom ,nyelvem....
Tanulság: ha gyógyszer érzékeny vagy,mindig ha be akarnak adni valamit,kérdezz rá,mit is adnak!:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!